reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Muszę się wam przyznać ze od ostatniego szczpeienia zaczynam dostAwac depresji ... wkręcam sobie ze coś mojej małej strzyka się zawiesza itp padło mi na głowę naprawdę :(((( jestem przygnębiona osłabiona zajadam stres .... a propo tego od prawie 2 tyg zmagamy się ze straszą wysypka malutka się meczy swędzi ja jest markotna... oczywiście lekarze nic nie dali mówią ze to samo przejdzie ... nie zmieniałam żadnych płynów proszków jedzienia ... wszystko standardowo jak od urodzenia ... próbowałam już kremów krochmalu nic a nic nie pomaga ... wysypka jest okropna na nóżkach klatce piersiowej pleckach . Może wy wiecie co to jest ... wyglada jak ukąszenie komara lecz żadnych owadów w domu wysypka pojawia się i znika sama z siebie
1520454577-ebaea59674877de3-aaaaaa.jpeg
1520454589-bbb5402b3daca476-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedzcie mi proszę czy jakieś specjalne witaminy podjececie dzieciom ??? I czy to normalne ze czasami strzykaja kostki przy barkach ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Oliwcia nie marudzisz, my tu mocno sciskamy kciuki za nereczki Gosi, pisz do nas. Nie jestes sama.

Karolinao okropna wysypka, nigdy takiej nie widzialam. Moze to jednak uczulenie na cos, nawet na jedzenie. Starszym dzieciom mozna dawac wapno w plynie ale takim maluszkow to nie wiem. Kurcza moze to jakies uczulenie na rostocza , Jas moj takie cos miewał. Musi ja to bardzo biedna swedziec :(

Mojej Zosi tez tak strzelaja kostki, nie wiem co jej moge dawac, i nic jej dodatkowo nie daje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy potwierdzone wodonercze zanikajace (moze samoistnie zniknąć albo w każdej chwili sie zwiększyć ) kamica nerkowa potwierdzona
1f629.png
1f630.png
miska za dużo wydala wapnia z moczem hiperkalciuria (tak się to nazywa musze poczytać w necie ) misia ma za wysoki Poziom d3 i w każdej chwili może zostać przedawkowana na 3 miesiace mamy ja odstawić zalecił kolejne badania wizyta najbliższą wolna na NFZ w sierpniu na koniec
1f620.png
1f620.png
1f620.png
zapisalismy sie na prywatna na 11 czerwca mamy zacząć dopajac żeby wyplukiwala to operacja od 4-5 mm u nas 5 było w grudniu musimy pilnować żeby nie narastały czyms starsza tym lepiej bedzie miala je wydalic bo musi je wysikac
1f62e.png
1f623.png
1f615.png
zaznaczyl ze to bardzo boli
1f62d.png
1f62d.png
1f62d.png
1f62d.png

W każdej chwili może mieć mocz krew w moczu oraz silne bóle brzuszka dostalismy rozpiske badan do zrobienia oraz zalecenia . Na koniec dodał ze liczył na to iż USG będzie czyste i ze ten zlog na pierwszym USG to pomyłka................... A więc teraz tak wydala za dużo Wapnia co za tym idzie bedzie go miała za mało plus mamy odstawić d3 to co będzie z jej kośćmi i w ogóle :(:(:(

Hej, czy któraś z Was ma może mutacje mthfr a1298c heterozygota? Ginekolog zalecił brać prenatal uno. Tam jest mieszana forma kwasu, tydzień temu robiłam badanie krwi homocysteina 13.3 (5.1-15.4) witamina b12 331 (211-911) kwas foliowy 51.8 (4.6-18.7). Boję się że za mało przyjmuję metylowanego. Czy któraś z Was ma taką murację i może mi coś doradzić?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@0202oliwcia boziuuuu biedulka mała :( ze takie maleństwo i taki problem z ta nereczka nie wiedziała Że tak małe dzieciątko może mieć kamienie w nerce ... jest piękna i dzielna dziewczynka . Sama miałam kordys problem w nerce i zapalenie nerkowo moczowe to jest coś okropnego ..... dużo dużo zdrówka i poprawy dla malutkiej . A dla was dużo wytrwałości

Lu_cy hej później postaram się znaleźć czas i zerkanac w papiery jaka ja mam mutacje , a tym czasem wiem ze dziewczyny maja większa wiedzę na ten temat

reklama
Lu_cy hej później postaram się znaleźć czas i zerkanac w papiery jaka ja mam mutacje , a tym czasem wiem ze dziewczyny maja większa wiedzę na ten temat

Dlatego do Was napisałam, w środę idziemy do genetyka to może coś się jeszcze coś się dowiem.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry