reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Prosze przeczytajcie to . Moja ma sine na nosku z tylu na szyjce ma ta plamke I nad dupka ma ta dziurke czy wasze dzieci tez to maja ???? Uspokujcie mnie bo jestem po szczepieniu wczoraj dostalismy pierwsza Dawke 6 w 1 . A dzisiaj trafilam na ten artykul . Sama glupieje czy dobrze zrpbilam

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Kochane przepraszam ale nie zaglądam tu za często bo siedzenie przed kompem jest dla mnie trudne. Plecy bolą a młoda kopie jak oszalała w tej pozycji, jak jeździmy autem to tak nakopuje pod żebrami że idzie szału dostać. Dzisiaj na ktg skopała głowicę, bo chyba jej się nie spodobała ;-)

U lekarza wszystko ok, 31 tydzień i młoda ma 2kg 20 dkg. Jej siostra w tym samym czasie miała 1700... Cukrzyca unormowana, waga poleciała odrobinę w dół i nie rośnie drastycznie więc nie ma powodów do obaw i ze spokojem czekamy do rozwiązania czyli 40 tygodnia.... Mam nadzieję, że zacznie się wcześniej mimo wszystko.

Co do szczepień to dziękuję wam za wszystkie informacje zagłębię się w nie w nowym roku ;)

Co do szkoły rodzenia to chodziłam w 1 ciąży i niby było ok, ale nie umiałam przeć mimo zajęć praktycznych i teoretycznych. Teraz korzystam z położnej środowiskowej też co przysługuje po 21 tygodniu ciąży w ramach nfz i jestem mega zadowolona. Raz w tygodniu spotkanie tematyczne, na których dowiedziałam się więcej niż podczas szkoły rodzenia 8 lat temu za grubą kasę.... Fajna położna, dużo rzeczy tłumaczy, można o wszystko zapytać więc chodzę ram z radością i ogromną przyjemnością :) Tak więc zależy gdzie się trafi, ale mimo wszystko polecam, szczególnie przy pierwszym dziecku. Najmilej wspominam gimnastykę, super mnie wentyowała a córcia była wniebowzięta po moich oddechach :)

@karolinaao spokojnie słonko moja miska tez to ma dodał ze starsza tak samo oprócz żyłki a szczepiona wszystkim w terminie i zero jakiego kolwiek efektu poszczepiennego jesli chodzi o Malgosie to ja na ta chwile nie szxzepilam ale ze wzgledu na nerke nie na mutacje (mutacja u nas nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia a za granica owszem )
Jak po szxzepieniu jakas tem ???

@ni_kusia piekna waga co do kopniakow to az mi sie przypominało bo dla mnie siedzenie przy kompie i w aucie było najgorsze :D

@0202oliwcia ogolnie jak nie moje dziecko wyciszona nie ma z nia prawie konyaktu I Miala lekkie wzdrugiwania przez Sen pierwsza noc. Ale dzis jest lepiej wraca do siebie nie wiem czy dam kolejna dawke :( 10go ide porobic badania na ta mutacje vitaminy b Itp . Chyba za duzo czytam w become bo cala noc nie moglam spac . Kolezanka co jej syn ma nop po pierwsyzxh szczpieniach troche mnie nastraszyla bo powiedziala ze oprocz goraczki max38 I spuchnietych nozek nic Nic nie powinna byc .

@0202oliwcia ogolnie jak nie moje dziecko wyciszona nie ma z nia prawie konyaktu I Miala lekkie wzdrugiwania przez Sen pierwsza noc. Ale dzis jest lepiej wraca do siebie nie wiem czy dam kolejna dawke :( 10go ide porobic badania na ta mutacje vitaminy b Itp . Chyba za duzo czytam w become bo cala noc nie moglam spac . Kolezanka co jej syn ma nop po pierwsyzxh szczpieniach troche mnie nastraszyla bo powiedziala ze oprocz goraczki max38 I spuchnietych nozek nic Nic nie powinna byc .

Niestety słonko ze szczepionkami już tak jest ja czytała i szczerze już przestałam bo myslałam że oszaleje normalnie więc po prostu przestałam czytać ze względu na nerkę na tą chwile moja jest nie zaszczepiona czekam na opinię nefrologa zobaczymy co on mi powie

Nikusia ja odwlekam szczepienia ile moge. Tu na moim zadupiu to nic nie wiedza. Lekarz prosto z mostu powiedzial ze nic o tym nie wie. Zas zmowa szczepienna i brak wiedzy do tego sprawia ze to wrecz średniowiecze.

O kurcza ze dopiero teraz to przeczytalam a w czwartek zaszczepilam Zosie. Plakac mi sie chce ale glupia jestem.

Karolina moja Zosia ma naczyniaki plaskie na czole i karku, Jaś tez mial, dziurki nad pupa nie ma na szczescie. Ma za to krzywy rowek. U mojej Zosi zylki nie widac.
Zaraz po nowym roku robie Zosi badania na trombofilie, te same co sama robilam sobie. Przynajmniej bede wiedziala co ma a czego nie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czytam dzis i czytam o tym mhrf i doczytalam ze po szczczepionkach dzieja sie cuda. Dlatego zaczelam lykac od nowa b6 b12 i kwas foliowy, by wspomoc odtrucie Zosi ile tylko moge. Zamowilam tez dla niej badanie trombofili, pozniej odloze troche pieniedzy by zrobic je jeszcze Jasiowi.
Tak wogole to wam powiem moje bratanice i bratanek wszyscy mieli naczyniaki plaskie, zadne z naszych dzieci nie mowilo przed skonczonym 2,5 rz
Kazde z mojego rodzenstwa ma problemy z waga i kazde z dzieci ma z tym problem- ciekawem czy to ma zwiazek. Najgorsze jest to ze moje rodzenstwo traktuje moje mutacje jak cos co ich nie dotyczy. Próbuje uswiadomic ale nic to nie daje. Tylko nie wiem jaka dokladnie dawke brac wiec biore taka jak na poczatku ciazy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry