reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@Magda.Lena87 tez się bałam odstawić bo wiem ze zazwyczaj bieze się do końca ale wiem ze profesor u którego prowadziłam
Początki ciąży jest jednym z najlepszych na Pl co chwile lata po świecie na kongresy , wiec mu zaufałam . Tak ze spokojnie ...i pozniej nie robiłam żadnych badań . Moja dzidzia rozwija się prawidłowo . Teraz mamy szczepienia 27 . I tu PYTANIE w Uk są tylko szczepionki 6w1 i się zastanawiam czy szczepić teraz czy poczekać aż dziecko12 m??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@0202owilcia . Mam nadzieje ze wszystko skończy się dobrze . Trzymam kciuki i dużo zdrówka dla malutkiej

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzięki Karolina za odpowiedz:) będę musiała mu zaufać, chociaż i tak zrobie badanie d-dimerow.
Co do szczepień to ja nie jestem ekspertka, ale bałabym się tej 6w1. Wiem, ze niedługo na pewno będę miała dylemat co i kiedy. Mój brat swojego synka szczepil 6w1 i jest ok. Może w UK mają lepsze niż w Polsce:)

Mój syn chodzi do szkoły specjalnej i jest tam sporo dzieci z bardzo poważnymi mutacjami, rodzice z którymi rozmawiałam szczepią dzieci. Ostatnio jedna mama opowiadała że nie zaszczepiła córki na ospę wietrzna bo to taka zwykła choroba. Mała przez pół roku miała komplikacje po ospie skórne, zdrowotne i oddechowe. Często powikłania po chorobie są poważniejsze od tych po szczepieniu. Jedn szczepienia to indywidualna decyzja każdego rodzica.

Karolinao wklej link tylko usun www to sobie skopjujemy. Ja chetnie poczytam. Tak sie zastanawiam czy nie zrobic Zosi badan trombofili, to tylko wymaz z policzka i w sumie z tym sie czlowiek rodzi, ale mialy byśmy jasność.

Oliwcia, bac dobrej mysli, mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@karolinaao wiem ze mutacja jest przeciwwskazaniem do szczepień ale niestety tylko za granica u nas nie i lekarze maja to głęboko w nosie

@Kaśka 1983 witaj tez o tym slyszalam jest to indywidulana sprawa każdego i nie trafi sie za tym czy lepiej nie zaszczepic czy zaszczepić czy pojawi się NOP czy nie .....

Wiem na pewno ze moja miśka ma skonczone 11t i powinna być dawno zaszczepiona my jednak na razie nie szczepimy zobaczymy co nam nefrolog ODP w tym temacie na dodatek my nie mamy nawet gruźlicy ze szpitala i szczerze @ni_kusia tobie tez bym radziła nie godzic się w szpitalu na to szczepienie bo można je wykonać spokojnie do 15 roku życia a na dodatek jest to żywą szczepionka która niesie za sobą dużo powikłań i nie widze sensu kucia tak małego czlowieczka skoro można to zrobić później

reklama
Do góry