reklama
Szczęśliwego nowego roku
Zasięgnęł opinii odnośnie szczepień u genetyka i zdaniem Pani Profesor mutacji mthfr przypisuje się zbyt wiele nieprawidłowości I ona nie rozumie dlaczego nie chcą rodzice szczepić i nie odracza szczepień dzieciom których mama ma mutacje. Zasięgnę jeszcze opinii punktu szczepień ale pewnie młoda będę szczepić. Pewnie mnie tu zlinczujecie ale trudno. Wierze fachowcom a nie forom internetowym.
Tak z innej beczki nie mówiłam wam ale nasza córeczka będzie miała na imię Sara
Zaczynam kompletować wyprawkę wózek już mam bo kurczę niecałe 7 tygodni mi zostało. Zaczynam bym nerwowa.
Z racji cukrzycy mam na plusie tylko 7 kg. Waga stoi w miejscu a raczej nawet spada momentami. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Będzie miało do zrzucania ale młoda ma już ponad 2 kg a ja stoję wagowo w miejscu.
Jak się miewacie mamusie?? Jak wasze pociechy ? Jak brzuchatko moja towarzyszko kochana?? Jak się czujesz? Imię dla synusia wybrane ??
Zasięgnęł opinii odnośnie szczepień u genetyka i zdaniem Pani Profesor mutacji mthfr przypisuje się zbyt wiele nieprawidłowości I ona nie rozumie dlaczego nie chcą rodzice szczepić i nie odracza szczepień dzieciom których mama ma mutacje. Zasięgnę jeszcze opinii punktu szczepień ale pewnie młoda będę szczepić. Pewnie mnie tu zlinczujecie ale trudno. Wierze fachowcom a nie forom internetowym.
Tak z innej beczki nie mówiłam wam ale nasza córeczka będzie miała na imię Sara
Zaczynam kompletować wyprawkę wózek już mam bo kurczę niecałe 7 tygodni mi zostało. Zaczynam bym nerwowa.
Z racji cukrzycy mam na plusie tylko 7 kg. Waga stoi w miejscu a raczej nawet spada momentami. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Będzie miało do zrzucania ale młoda ma już ponad 2 kg a ja stoję wagowo w miejscu.
Jak się miewacie mamusie?? Jak wasze pociechy ? Jak brzuchatko moja towarzyszko kochana?? Jak się czujesz? Imię dla synusia wybrane ??
hajmal
Fanka BB :)
Nikusia tylko juz nie dlugo, sliczne imie, nikt tu Cie linczowal nie bedzie, ja tez sie boje z jednej strony ze nie zaszczepie z drugiej ze beda powiklania. Karmie Zosie piersia i lykam te nasze wit. Metylowane zeby jej dopomoc bo zawsze z.mlekiem troche ich dostanie.
Widzisz moja doktorka tez powiedziala : kazdy ma w sobie jakas mutacje, jak dla mnie troche zlewka. Czulam sie jak kolejny pacjent ktorym jeszcze nie ma sie co interesowac bo na razie "zdrowy". Mam nadzieje ze trafisz na dobrych specjalistow w tym punkcie.
Ja czekam na wyniki badan Zosi ale dopiero w piatek kurier wzial probki, mam nadzieje ze maz jest zdrowy.
Zosiulek dzis na spacerze.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Widzisz moja doktorka tez powiedziala : kazdy ma w sobie jakas mutacje, jak dla mnie troche zlewka. Czulam sie jak kolejny pacjent ktorym jeszcze nie ma sie co interesowac bo na razie "zdrowy". Mam nadzieje ze trafisz na dobrych specjalistow w tym punkcie.
Ja czekam na wyniki badan Zosi ale dopiero w piatek kurier wzial probki, mam nadzieje ze maz jest zdrowy.
Magda.Lena87
Zaangażowana w BB
Ni_kusia tak mało zostało
Imię bardzo ładne wybrałas. U nas chyba bedzie Nikodem (juz teraz mówię do niego Nikoś), ale mamy jeszcze trochę czasu z decyzją.
Mało masz na wadze, u mnie połowa ciąży i mam też 7kg. Trochę się boję,że to szybko idzie, ale trudno...ważne,żeby wszystko było ok.
Dzisiaj spróbuje dostać się do hematologa. Muszę skonsultować dawkę heparyny i spróbuje wyprosic skierowanie na badania na nfz, bo narazie wszystko robię prywatnie.
Za tydzień we wtorek mam usg polowkowe. Dam znać czy wszystko ok.
Ogólnie to czuję się dobrze, tylko w nocy bardzo bolą mnie biodra i dziś tak caly prawy bok. Spać się nie da.
Ni_kusia życzę Ci spokojnych ostatnich tygodni i szczęśliwego rozwiązania trzymam kciuki za Ciebie i Sarę
Hajmal Zosia jest śliczna
Imię bardzo ładne wybrałas. U nas chyba bedzie Nikodem (juz teraz mówię do niego Nikoś), ale mamy jeszcze trochę czasu z decyzją.
Mało masz na wadze, u mnie połowa ciąży i mam też 7kg. Trochę się boję,że to szybko idzie, ale trudno...ważne,żeby wszystko było ok.
Dzisiaj spróbuje dostać się do hematologa. Muszę skonsultować dawkę heparyny i spróbuje wyprosic skierowanie na badania na nfz, bo narazie wszystko robię prywatnie.
Ogólnie to czuję się dobrze, tylko w nocy bardzo bolą mnie biodra i dziś tak caly prawy bok. Spać się nie da.
Ni_kusia życzę Ci spokojnych ostatnich tygodni i szczęśliwego rozwiązania trzymam kciuki za Ciebie i Sarę
0202oliwcia
Chyba ostatni raz Wam pomarudze ......... muszę się kapkę odciąć :-(
Miśka pojadła i śpi tak płakała że nie mogłam jej uspokoić podczas usg aż się dusiła z tego płaczu :-(
Poszerzenie bez zmian złóg widoczny )czyli na pewno mamy kamienie na nerce) waga spadła mamy 5290 g :-( za dwa tyg kontrola wagi w szpitalu (22 stycznia) jeśli chodzi o te kamienie i nerkę to kontrola 5 lutego mamy się stawić na oddziale noworodkowym żeby nam zrobili usg na lepszym sprzęcie plus wszystkie badania zalecone przez nefrologa będziemy mieli zrobione na oddziale plus jakieś tam badania jakie oni zalecą .... Dostaliśmy skierowanie do neurologa, pediatry i na rehabilitacje według nich asymetria plus wzmożone napięcie mięśniowe to chyba tyle i aż tyle :-( Jeśli chodzi o cycanie to niby lepiej ale ja nabawiłam się zapalenia chyba nie musze mówić jaki to ból
CZY MY KIEDY KOLWIEK WYJDZIEMY NA PROSTĄ :-( :-(
Miśka pojadła i śpi tak płakała że nie mogłam jej uspokoić podczas usg aż się dusiła z tego płaczu :-(
Poszerzenie bez zmian złóg widoczny )czyli na pewno mamy kamienie na nerce) waga spadła mamy 5290 g :-( za dwa tyg kontrola wagi w szpitalu (22 stycznia) jeśli chodzi o te kamienie i nerkę to kontrola 5 lutego mamy się stawić na oddziale noworodkowym żeby nam zrobili usg na lepszym sprzęcie plus wszystkie badania zalecone przez nefrologa będziemy mieli zrobione na oddziale plus jakieś tam badania jakie oni zalecą .... Dostaliśmy skierowanie do neurologa, pediatry i na rehabilitacje według nich asymetria plus wzmożone napięcie mięśniowe to chyba tyle i aż tyle :-( Jeśli chodzi o cycanie to niby lepiej ale ja nabawiłam się zapalenia chyba nie musze mówić jaki to ból
Magda.Lena87
Zaangażowana w BB
Oliwcia tak Wam wspołczuję Biedactwo musi się tyle namęczyć. A Ty musisz to dzielnie znosić. Dobrze, że jej zrobią szczegółowe badania, na pewno Wam pomogą w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Pamiętaj, że musisz mieć dużo siły... ale normalnym jest, że masz wszystkiego dość po takich wiadomościach. Wzmożone napięcie mięśniowe to chyba teraz można łatwo rehabilitacją załatwić. Szkoda tylko, że wszystko naraz. Trzymam kciuki, dawaj znać na bieżąco co nowego u Was. Buziaki dla Małgosi :*
0202oliwcia
@ni_kusia a czemu miały byśmy cie zlinczowac ?? Ja sama jestem za szczepieniami choć aie och boje nie ukrywam i gdyby nie problemy zdrowotne Małgosi to juz dawno by byla zaszczepiona pomimo mutacji u mnie itd ..
Imie piękne a co do wyprawki to cudowny okres te male ubranka kosmetyki wózek uwilebiam
@hajmal Zosienka sliczna :-) jak tak u was ogolnie ??
@Magda.Lena87 juz polowkowe eh jak to szybko leci a Nikodem swietne imie
Imie piękne a co do wyprawki to cudowny okres te male ubranka kosmetyki wózek uwilebiam
@hajmal Zosienka sliczna :-) jak tak u was ogolnie ??
@Magda.Lena87 juz polowkowe eh jak to szybko leci a Nikodem swietne imie
hajmal
U nas teraz nawet, odstawilam laktoze, walczymy z ciemieniucha. Slabo przybiera ale jeszcze 2-3 tyg i bede jej dawac kleik, tz juz co 3 dni daje lyzeczke by ja przyzwyczaić. Sciagam troche mleka i dosypuje kleiku, ona zas je nie je, cos polknie.
Czekam na wyniki trombofili Zosi, i umowje ja do przychodni imunologii. Bo u meza w rodzinie kuzyni moich dzieci tez mialy naczyniaki, trafiły sie dwa nopy.
Czekam na wyniki trombofili Zosi, i umowje ja do przychodni imunologii. Bo u meza w rodzinie kuzyni moich dzieci tez mialy naczyniaki, trafiły sie dwa nopy.
reklama
Kochana śliczna ta Twoja córeczke Już taka duża jest Ja też się mojej nie mogę doczekaćNikusia tylko juz nie dlugo, sliczne imie, nikt tu Cie linczowal nie bedzie, ja tez sie boje z jednej strony ze nie zaszczepie z drugiej ze beda powiklania. Karmie Zosie piersia i lykam te nasze wit. Metylowane zeby jej dopomoc bo zawsze z.mlekiem troche ich dostanie.
Daj koniecznie znać jak dostaniesz wyniki trombofilii Zosi - trzymam kciuki
Ja pytałam neurologa czy powinnam córkę przebadać tą 8letnią ale powiedział ze nie ma potrzeby bo to jej w życiu nic nie zmienia. Zobaczymy co przyniesie czas i czego się więcej dowiem.
Kochana imię śliczne-takie nietypowe bym powiedziała. Niech Nikoś ładnie rośnie i przybiera na wadze żeby urodził się zdrowiutkiNi_kusia tak mało zostało
Wagą się nie przejmuj, ja w 1 ciąży przytyłam 12 kg a to jest norma. Gorzej mają dziewczyny z 30 kilogramami na plusie, ciężko im to po prostu potem zrzucić. Twój przyrost jest spoko i nie masz się czego obawiać
Daj znać po badaniach czy wszystko ok i jak masz zmienione leki. Trzymam kciuki
Chyba ostatni raz Wam pomarudze ......... muszę się kapkę odciąć :-(
Oliwcia kochana a co te wszystkie wyniki oznaczają dla Małgosi. Czy ona ma z siuśkami problemy w sensie częstych zapaleń czy coś ją boli z tego tytułu?
Co do napięcia mięśni to ostatnio bardzo popularna przypadłość niemowlaków i dużo dzieciaczków na nią cierpi. Pogimnastykujecie się i Małgosi wszystko minie - zobaczysz
Na piersi - zapalenie, polecam masaże gorącą wodą pod prysznicem i okłady z liści kapusty. Ja byłam nawet w szpitalu raz i położna ręczne mi rozgniatała kamienie i złogi, do dzisiaj pamiętam jaki to ból. A laktator nie pomaga na odciąganie? Grunt zebyś gorączki nie miała, bo jak już będzie to będzie trzeba antybiotyk wdrożyć. Nie poddawaj się, jesteś silną kobietą, wszystko się poukłada!! Całusek dla Was dziewczynki;-)
Podziel się: