reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Życzę wszystkim Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Świąt:) oby świąteczne jedzonko trafiło w cycki albo w brzuchy ciążowe (Ni_kusia). Wszystkiego dobrego!:)

reklama
Dziękujemy i wam wszystkim dziewczyny również Życzymy z Vivką Wesołych Świąt a przede wszystkim dużo zdrówka i cierpliwość mamom i naszym brzuchatkom [emoji268][emoji268][emoji268][emoji268]
1514035466-64b512114aebd8f7-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny Wesołych Świat

Podczytuje was ale na telefonie wiec tak trochę ciężej mi to idzie. Mam nadzieje ze święta będą dla Was cudowne zarówno dla mam rozpakowanych jak i nas brzuchatek. Wazystkim nam życzę odpoczynku i przyjemnego świętowania

Cześć dziewczynki. Dzisiaj idę na wizytę, jestem ciekawa ile wagowo ma moje słoneczko. Jeśli idzie tak jak siostra to pewnie z 1700 ma :)
Ja przez dietę cukrzycową (lekką i delikatną) schudłam troszkę i waga stanęła, więc plus taki, że nie będę wyglądać jak wieloryb. W sumie już 31 tydzień a ja mam na plusie 6,5 kg :)

Mam do Was pytanie. Pisałyście wcześniej że nie szczepicie dzieci - w sumie ty @hajmal - ze względu na mutację. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twój wpis, ale chciałam Was poprosić o rozwinięcie tematu. Przecież ryzyko, że córka odziedziczy mutację to 50% i czy szczepionki takich osobom mogą zaszkodzić? Gdzie szukać fachowej lektury albo kogo zapytać?

@Magda.Lena87 gratuluję synka! Pierwszy chłopak na forum :)

Ni_kusia to fajnie masz, będziesz miała niewiele do zrzucenia:) ja 18tydzień i mam 6kg na plusie hehe ale nie miałam wymiotow, jadłam ciągle,więc nie ma się co dziwić:) apetyt mam ciagle.
Pisałam wam o zaleceniach lekarza żeby brać fraxiparyne co 3dzień.. wiecie co pisałam do niego,ze mam obawy i nie odpisał mi. Nie chcę dzwonić,bo może wyjechał gdzieś na swieta albo ma urlop. Sama postanowiłam brać co drugi dzień (starczy mi zastrzykow na styk do wizyty), a potem jeszcze porusze z nim ten temat.

Zapisałam się do grupy zamkniętej na facebooku o mthfr. Jesteście też tam? Dużo można wyczytać ciekawych informacji.

Dzisiaj dzwoniłam do szkoły rodzenia. Od 21tygodnia idę się zapisać..chodzilyscie?

Co u Was nowego?

reklama
@ni_kusia ja na ta chwile swojej miski nie szczepilam ale to bardziej ze wzgledu na problemy z nerkami niz na mutacje za granica wiem ze mutacje mthfr sa przeciwwskazaniem do szczepień u nas w Polsce niestety nie sa i normalnie trzeba szczepic chyba ze będzie sie od tego uchylać jak długo sie da i nawet jeśli zrobi sie pakiet genetyczny i będzie sie miało czarno na białym iz dziecko ma mutacje lekarzy to nie interesuje wiem bo już sie w ten temat zaglebialam ....
Na pewno radze wam mię zgadzać sie na szczepienie przeciwko Gruźlicy dziecka (robią to chyba jakoś w 1 czy 2 dobie po urodzeniu ) ta szczepionka może byc poddana do 15 roku zycia wiec na cholere ono takie maluszki narazaja na komplikacje :no:
Ni_kusia a gdzie relacje z wizyty ladnie to tak nas w niepewności trzymać

@Magda.Lena87 ja jestem na tej grupie już od dawna nawet cos mi tak swita ze chyba widzialam twój post jakis tam bo cos skojarzylam fakty ze pytalam o heparyne i zalecenia stosowania przez lekarza co 3 sno zgadza się ???

U nas kiepsko znow nie chce wam marudzic wiec nie pisze :-)

Do góry