reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
@oliwcia koniecznie daj znać jak wizyta . U mnie dzisiaj kolejny fatalny dzień wyszłam na chwilkę na miasto z mężem i zwaliło mnie z nóg zakręciło mi się w głowie i mam takie uczucie jak by wróciły mi mdłości ...wiec już zostaje w łóżku [emoji22]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@oliwcia koniecznie daj znać jak wizyta . U mnie dzisiaj kolejny fatalny dzień wyszłam na chwilkę na miasto z mężem i zwaliło mnie z nóg zakręciło mi się w głowie i mam takie uczucie jak by wróciły mi mdłości ...wiec już zostaje w łóżku [emoji22]

Oj biedna,ja mam dzisiaj też kiepski dzień. Cały dzień mnie mdli....masakra.

My po wizycie mała wazy 1600 g prognozowana waga do porodu (patrzac na dotychczasowy przyrost ) to 2300 g oczywiście jeśli nie urodzenia wczesniej :baffled::zawstydzona/y::no:
Prawa nerka znów poszerzona z 7.2 mm na 9.8 mm mam dość jedyny plus szyjka 3.75
Kolejna wizyta za 3 tyg to jest 21 sierpnia clexan jeszcze te trzy tyg i odstawiamy recepte dostałam bez problemu no ale oczywiście na 100% a dotychczas miałam na refundacje

@0202oliwcia a co ginekolog na ta wagę jest powód do obaw .? I co z ta nerka jakie niedogodności może mieć malutka po porodzie ? Dzięki Bogu ze ta szyjka dobrze ... u mnie 2.4 . A nie mogłaś dostać na refundację ? Dziwne naprawdę skoro cała ciąże była refundowana

Karolina bo pogoda taka, ledwo sie wyjsc z domu da. Odpoczywaj i nie choc po polu w upal.

Oliwcia wage ma malutka calkiem przyzwoita. Ja mysle ze bedzie wieksza niz 2300 g. Przeciez teraz dzieci sporo przybieraja, teraz w koncowce.
Szyjke masz spoko. Ja tylko nie rozumiem o co z tym clexanem chodzi, wszyscy mi mowiaz ze jeszcze 6-tyg po cc mam go sobie dawac Twoi lekarze maja inne zdanie. Ze 2 tyg temu urodzila taka dziewczyna z forum ktora mi pomagala wgryz sie trombofilie i ona bierze ten clexan po cc jeszcze. Czy lekarz rodzinny Ci nie wypisze go z refundacja ?

Jutro ja mam wizyte zaczynam sie przed nia niepokoic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ni_kusia ja miałam mdłości od 10 do 20 tyg [emoji85] jedyne co mi pomagało to gorzka herbata i wafle ryżowe badZ podpłomyki ( polecam ratują życie ) .

Tak pisze moja aplikacja
1501514337-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@karolinaao według lekarza mam sie na razie nerka nie przejmować tylko dopiero gdy poszerzenie dojdzie do 15 mm no ale jak ja mam sie nie martwic gdy do porodu zostało 7 tygodni a nerka w niespełna 4 tygodnie poszerzona o 3 mm :( nie wiem co dalej :oops:
Nie dal mi refundacji bo nie musiał nie mam trambofili ani zespołu .....

@hajmal co do clexan to pytalam co po porodzie to pow ze zobaczymy wszystko zależy od wynikow jak beda ok to clexan nie bedzie potrzebny .....
Co do wagi to nie wiem przeraza mnie to ale trudno nic na to nie Pradze na nic nie mam wpływu ani na ta piepszona nerkę ani na wage :no2:

reklama
Do góry