reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
B12 mam metylowane w prenatal uno. B6 nie biorę bo lekarz nic o tym nie mówił. Wiem że mam za wysoki ten poziom wydaje mi się że mogłam mieć jeszcze większy. Moja ciąża obumarla w połowie 8 tygodnia, przed i w trakcie brałam tylko zwykły kwas foliowy wydaje mi się że wtedy dorobilam się takiego poziomu. Ale teraz kiedy już wiem o tej mutacji chce zrobić wszystko żeby udało mi się urodzić zdrowego dzidziusia. Jaki powinien być poziom tej homocysteiny?@Lu_cy a bierzesz folian B12 i B6 metylowane ??? masz o duzo za duzy poziom kwasu i poziom homocysteiny
lekarz zalecił Ci tylko Prenatal ?? starasz się o dzidzie czy jesteś w ciąży ?
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
0202oliwcia
@Lu_cy przepraszam za stwierdzenie ale twój lekarz to konował po pierwsze powinnas brać kwas foliowy metylowane dla przykładu ja brałam ten Link do: Swanson Folian Quatrefolic - Folian Quatrefolic Swanson - sklep
do tego B 12 również metylowane tzw methylokobalamina przykład
Link do: SWANSON ULTRA - WITAMINA B12 METYLOKOBALAMINA 5mg
plus b6 tzw p-5-p przykład
Link do: WITAMINA B6 B 6 P-5-P KOENZYMATYCZNA 60kap SWANSON
z taką mieszkanką unormujesz sobie poziom ja miałam homocysteine 14,50 zbiłam na tym do 6,14 do starań o dziecko najlepiej mieć poziom poniżej 9
z taką mieszkanką unormujesz sobie poziom ja miałam homocysteine 14,50 zbiłam na tym do 6,14 do starań o dziecko najlepiej mieć poziom poniżej 9
Lu_cy
Ok. To też kupię te suplementy. A Ty też masz ta mutacje a1298c heterozygotę? Byłaś u genetyka?@Lu_cy przepraszam za stwierdzenie ale twój lekarz to konował po pierwsze powinnas brać kwas foliowy metylowane dla przykładu ja brałam ten Link do: Swanson Folian Quatrefolic - Folian Quatrefolic Swanson - sklep
0202oliwcia
Ja mam inną ale w nich o to samo chodzi byłam u genetyka leczyłam się w klinice genetycznej w łodzi wszystkie wyniki u mnie idealne oprócz mutacji jestem po 4 poronieniach a obecnie mam 5 miesięczną córeczkęOk. To też kupię te suplementy. A Ty też masz ta mutacje a1298c heterozygotę? Byłaś u genetyka?
Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook tu masz grupe na fb gdzie dużo możesz się dowiedzieć
Lu_cy
Bardzo ci dziękuję. Wierzę w to że też mi się udaJa mam inną ale w nich o to samo chodzi byłam u genetyka leczyłam się w klinice genetycznej w łodzi wszystkie wyniki u mnie idealne oprócz mutacji jestem po 4 poronieniach a obecnie mam 5 miesięczną córeczkę
Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook tu masz grupe na fb gdzie dużo możesz się dowiedzieć
0202oliwcia
Jeśli wierzysz to się uda najważniejsze żeby się nie poddać .......... KciukamBardzo ci dziękuję. Wierzę w to że też mi się uda
jak coś to śmiało pisz
Lu_cy
Poronienie mnie dobilo strasznie. Jeszcze usłyszałam od poprzedniego lekarza że po pierwszym nie szuka się przyczyny bo tak się zdarza. Ale nie mogłam usiedziec w domu i zaczęłam się badać aż w końcu wyszła ta mutacja. Zamówiłam już te suplementy co poleciłas :-)
0202oliwcia
Kochana mi ginekolog też tak mówił dałam się przekonać i wyszło jak wyszło aż 4 aniołki zmieniłam lekarza dostałam nowe zalecenia porobiłam badania i teraz mam takiego robaczka słodkiego dodam że ja jeszcze brałam raz dziennie acard w czasie starań i przed staraniami a od pozytywnego testu ciążowego clexan Twój lekarz da ci zastrzyki czy nie bardzo ???Poronienie mnie dobilo strasznie. Jeszcze usłyszałam od poprzedniego lekarza że po pierwszym nie szuka się przyczyny bo tak się zdarza. Ale nie mogłam usiedziec w domu i zaczęłam się badać aż w końcu wyszła ta mutacja. Zamówiłam już te suplementy co poleciłas :-)
reklama
Lu_cy
Na pewno. 23 marca idę właśnie żeby wszystko mi rozpisal. Od stycznia biorę acard bo mam wysoki hematokryt i hematolog zaleciła brać. Od przyszłego miesiąca mam brać 150mg a od pozytywnego testu clexane. Niepokoi mnie ta homocysteina mam nadzieję że uda mi się ją zbić.
Podziel się: