reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Nikusia to jeszcze wczesnie. Wazne ze pulsuje. Bedzie dobrze.
Wybierz dobrego lekarza, albo chodz nawet do dwóch i prowadz 2 karty ciazy.

Bylam dzis u zastepczej gin, bo mojego nie ma, powiedziala mi ze jej pacjetkom z mutacjami pod koniec ciazy zwiekszali ilosc heparyny, a nie odstawiali tak jak Tobie Oliwcia mowil lekarz. Popieram Oliwcie tez bym sie bala bez heparyny.
Tak wogole powiedziala mi ze z tak mocna szyjka to przy porodzie sn bym sie niezle umeczyla. Mlodej siusiak nie urósł, wazy 1180 g, wod jest odpowiednio duzo a lozysko pracuje dobrze. Tak ze jestem zadowolona z wizyty. Dzis koncze 27 tc :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem Oliwcia wiem, upasłam. Przy cukrzycy ciążowej dziecko dostaje za dużo wiec są za duze dzieciaki, mała waży za dużo o nawet 180 gram względem mojej aplikacji, potem lub jutro sprawdzę ile ważył Jaś na tym etapie. W 37 tc urodził sie z wagą 3450g wiec jak by dotrzymał do 40 tc to miał by dobrze ponad 4 kg. Chociaż dzis dr mówiła ze młoda jest odpowiednio duza do wieku ciazy
Nie martw sie może jest trochę drobniejsza,
na tym etapie każde dziecko jest inne, inaczej waży inaczej mierzy, na pazdernikówkach niektóre dziewczyny już tydzień do tyłu miały dzieci duzo większe niz moja mała teraz choć mam termin na 4 października. Z tymi nerkami tez tak jest z tego co słyszę ze w trakcie one dochodzą przeważnie do prawidłowych wymiarów. Twoje dziecko jaką miało wagę na tym etapie ?

dziewczyny czy wy byłyście na badaniach w klinice nadkrzepliwosci krwi ?

Tak dzisiejsza dr kazała mi sie co prędzej umówić do poradni bo wg jej doświadczenia z innymi pacjentkami powinnam mieć zwieszoną ilość heparyny. Umówiłam sie na 22 stycznia, jutro pójdę po następne skierowanie i poproszę o dopisanie pilne wyśle wszystko do Krakowa zeby mnie przyjęli jak najwcześniej.

Znalazlam

Sprawdzilam zdjecia z wizyt z Jasiem w 27,1 tc wazyl 1169g a mloda w 26,6 tc 1180g wiec sa w miare maluchy jednakowe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@hajma a zaraz poszukam USG córy z ciekawości żeby sprawdzić ja noe miałam żadnych badan w poradni na nadkrzepliwosc krwi co do skierowania i dostania się tam nie potrzebne ci na skierowaniu pilne jesteś w ciąży wiec według nowej ustawy maja 7 dni na to żeby cie przyjąć musisz się tylko o to upomnieć

Super @hajmal, że wizyta była taka pzytywna, super masz kluseczkę :) Najważniejsze, żeby była zdrowa :)
Widzicie odnośnie mutacji każy lekarz mówi inaczej...Ja zdecydowałam się na wizytę u mojego kochanego Doktora, dzisiaj zadzwonię się umówić :)

Ja natomiast jestem zupełnie innym przypdkiem i mój profesor zalecił mi branie clexane do 14 tyg [emoji33] tez bardzo się obawaialam . Ale powiedział żebym mu zaufała .... i wkraczamy jutro w 27 tydz jest wszystko dobrze . Może to jakieś najnowsze badania czy coś .... bo inny lekarz ginekolog mówił mi zupełnie co innego ... Przyszłe mamusie powiedzcie mi inne dziennie przyjmujecie magnezu ? I czy tez macie dolegliwość kręcenia nóg i bólu w pachwinach :( masakra nie śpię całe noce

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
mi ta ginka z wczoraj mówiła ze tam mnie przebadają dokładnie i rozpiszą mi clexan już wg dokładnych badań, może to najlepsze nierozwianie.

Oliwcia no jest trochę różnicy, musisz byc pod obserwacją ale nie martw sie będzie dobrze.

Do góry