reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Asia2104 ja badałam teraz kwas foliowy, ale odkąd straciłam drugą ciąże w lutym to już nie brałam nic. Także wynik miałam w normie po kilku miesiącach odstawienia kwasu... tylko ja brałam zwykły,bo wtedy nie wiedziałam o mutacji. Od teraz biorę metylowany i gin.mówił,żebym brała 1,6mg. Biorę w zestawie wit.b + teraz zamówiłam sam kwas foliowy zmetylowany. Ciekawe czy po jakimś czasie poziom kwasu wzrośnie. Jeśli chodzi o Ciebie to nie wiem czy wcześniej bralas też zwykły? Może za dużo się go odłożyło i stąd taki wynik? Zmetylowany nie wiem czy tak podnosi, ale podobno tego zmetylowanego można mieć więcej i nie jest szkodliwy

Ni_kusia dla mnie badania beta hcg to też koszmar. Jeden wielki stres. Przy pierwszej ciąży wszystko dobrze wzrastało,a jednak skończyło się źle..chociaż później już nie badalam. W drugiej od początku był słaby przyrost, już się pochodziłam z myślą,że coś musi być nie tak.. Wtedy lekarz (chodzilam do innego niż teraz) powiedział,zebym nie badala już bety,bo to nic nie da, tylko niepotrzebnie naraża na stres i że jak ma być dobrze to zobaczymy na usg... potem nagle na usg wszystko super, serduszko i rozmiary też, a mimo to niedługo potem też skończyło się źle. Myślę,że trzeba po prostu czekać, jak będzie niski przyrost bety to nic się przecież nie zrobi. Rozumiem Twoją decyzję, przy następnej ciąży zrobiłabym tak samo. Trzymam kciuki!

Biore juz ze dwa miesiace zamienie neoparin
W zaleceniach mam od pozytywnych dwoch kresek do 6 tygodni po porodzie. Zalecienia od 2 ginow, genetyka i hematologa.

Nikusia tez uwazam ze stanij na glowie i żądaj clexsanu.
Do jutra nie dlugo, ja tez jutro mam wizyte. Taka nie planowana u innego lekarza, zobaczymy co doktorka powie.

Co do ciazy to mnie na początku bolal brzuch czesto, w sumie to caly czas. Tak jak na @, plamienia do 12 tc krew na zmiane z ,,czekolada,,
Potem bole podbrzusza ktore troche zelzaly jak sie brzucho podnioslo. Zas nie rozrozniam boli jelitowych o tych od macicy. Zazwyczaj jak boli brzuch to najpierw stres ze boli a potem biegunka, zatwardzenie, gazy. Teraz juz wiem ze musze poczekać, choc stres jest bo czasem trzyma to caly dzien. Jelita nie pracuja mi dobrze i odnowily mi sie hemoroidy :(

Za dwa tygodnie ide do szpitala. Tak naprawde nie moge sie doczekac, chciala bym zeby mloda miala wieksza szanse. Choc wiem ze zastrzyki beda mocno bolec.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@hajmal pytalam dlatego ze mój gin na ostatniej wizycie wymyślił opcje ze mam juz od stawiać acard a w 34 odstawić clexan na kolejna wizytę mam przyjść z wynikami krzepliwosci i będę się z nim klucila nie zgadzam się na odstawienie chce chociaż do 37 TC dla mnie i dla mojej malej 3 tygodnie to jest dużo a ciąża jest juz wtedy liczona jakos donoszona

@ni_kusia kciuki trzymam i czekam na wieści
@hajmal od ciebie rowniez tez :D

Moze sie z acardem pomylil, jego tak sie odstawia 32,34 tc. Zas clexan ciagnie sie jeszcze 6 tyg po porodzie. Wlasnie mi zostalo tylko 5 zastrzkow, mam nadzieje ze ginka mi przepisze jutro, jak nie to w czwartek na szybko musze isc do rodzinnego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz po. Pecherzyk ladny dobrych rozmiarow. W srodku cos pulsowalo ale lekarka nie byla pewna i kazala przyjsc za tydzien. Podejrzewa ze to serduszko. Dostalam lutke zapobiegawczo i odmowila heparyny bo stwierdzila ze na moja mutacje ona nie zadziala....musze sobie to przemyslec....acard kazala brac na noc. W sumie dobre wiesci ale się jeszcze jakos nie uspokoiłam...

reklama
@ni_kusia wieści super nadal trzymam kciuki :D a co do clexane to moim zdaniem powinnaś brać pierw była mowa że od akcji serduszka a teraz że co że niby wcale ??????
Kochanie bo od akcji serduszka to mówił mój prywatny doktor, a dzisiaj byłam w przychodni patologii ciąży przy szpitalu i Pani Doktor mi tak powiedziała. Chyba jednak będę musiała pójść prywatnie i jednak u doktora prowadzić ciążę. Muszę pogadać z mężem i chyba tak zrobię ;-)
Tak dziwnie ten pęcherzyk wyglądał. na górze był taki poziomy paseczek i cały pulsował. Nie wiem czy to tak powinno być. Na początku było widać tylko pęcherzyk i się załamałam, że pusty, ale Pani Doktor trochę pokręciła głowicą i znalazła moją kreseczkę pulsującą. Wydaje mi się, ze miała kiepski sprzęt i dlatego tak....

Do góry