reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Dziewczyny potrzebuje rady.

Ciagle mnie korci zeby gdzies pojechac a po ostatniej wizycie kiedy gin powiedziala ze mam szyjke z ktora ciezko mi bedzie urodzic, szew trzyma dobrze to normalnie tylko mysle gdzie i jak jechac. No i dalam sie poniesc wyobraźni a maz mnie jeszcze podpuscil i zarezerwowalam 7 dni. Na razie tylko tak wstepnie bo trzeba zaplacic. Tylko mi powiedzcie czy glupoty nie robie bo moge jeszcze zrezygnowac.
Termin wyjazdu to byl by 5 sierpien 31,2 tc a powrot 32,1 tc
Szyjka trzyma ma 4,5 cm, szew trzyma 3 mm, zastrzyki dostane w 29,0 tc. Co do samej jazdy jechal bedzie maz. Od Kielc do Torunia autostrada a potem wojewodzkimi do samego Dziwnowa. Przerwy bysmy robili co 150 km okolo i staneli na nocleg za Toruniem. Jesli bym sie gorzej poczula to wczesniej. Bede cala droge lezec. Wezme nospe choc teraz jej nie biore.
Myslicie ze to rozsadne ? Czy to nie za duzo?
Zastrzyki mam miec ze wzgledu na prognozowana rzucawke z prenatalntch. Teraz robie sama nawet po 120 km za kierownica.
Wezcie mi podpowiedzcie czy nie zaszkodze malej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu miałabyś nie jechać. Zmiana klimatu też dobrze Wam zrobi. Ja bym jechała po konsultacji z lekarzem. W Dziwnowie czy okolicach też są przecież lekarze w razie czego:) tylko wiadomo,że na miejscu będziesz się oszczędzać.

@0202oliwcia przykro mi, jednak tak jak dziewczyny uważam, że powinnaś porozmawiać ze swoim lekarzem i powinien polecić Tobie kogoś, kto będzie się czuł na siłach prowadzić Twoja ciążę. MIałaś z nim dobry kontakt, więc jestem pewna, że ci pomoże;) Trzymam kicuki i wierzę, że na pewno bedzie dobrze :)

Ja się marnie czuję, nie dość, że nie mam siły podmieść ręki, to jeszcze non stop mnie mdli. Najgorzej jest od rana, potem nie ma już takiej tragedii, ale nie mogę normalnie funkcjonować. W markecie robi mi się słabo, więc zaraz zakupy mi odpadną...NIe wiem jak ja dam radę chodzić do pracy:(
W czwartek wizyta u mojego prywatnego gina. Na 22 dopiero, ale to będzie ważny dzień :)

A więc tak rozmawiałam przed chwilą z panem dr. teraz 17 lipca będzie to jego ostatnia wizyta u nas w przychodni odchodzi i wraca jakoś w połowie października (czyli nie długo po moim porodzie)
Na kolejną wizytę kazał się zapisać do tego drugiego p.Dr. albo do położnej z zastrzykami z ze zwolnieniem podobno mam nie mieć problemów powtórzył woje zalecenia czyli clexan do końca 35 tc i odstawiamy w każdej chwili mam do niego dzwonić gdy tylko będę miała taką potrzebę .....
Jak mu przypomniałam że teraz byłam z nim umówiona na usg III Trymestru to powiedział że ten nowy doktorek nie za bardzo się do tego nadaje i lepiej żebym poszła do właściciela przychodni i on mi zrobi konkretne usg (oczywiście do niego tylko prywatnie a cena ok 300 zł my chcieliśmy z płytą filmem i w ogóle no to 370 zł) ale czego się nie robi dla swojego maleństwa

A więc tak rozmawiałam przed chwilą z panem dr. teraz 17 lipca będzie to jego ostatnia wizyta u nas w przychodni odchodzi i wraca jakoś w połowie października (czyli nie długo po moim porodzie)
Na kolejną wizytę kazał się zapisać do tego drugiego p.Dr. albo do położnej z zastrzykami z ze zwolnieniem podobno mam nie mieć problemów powtórzył woje zalecenia czyli clexan do końca 35 tc i odstawiamy w każdej chwili mam do niego dzwonić gdy tylko będę miała taką potrzebę .....
Jak mu przypomniałam że teraz byłam z nim umówiona na usg III Trymestru to powiedział że ten nowy doktorek nie za bardzo się do tego nadaje i lepiej żebym poszła do właściciela przychodni i on mi zrobi konkretne usg (oczywiście do niego tylko prywatnie a cena ok 300 zł my chcieliśmy z płytą filmem i w ogóle no to 370 zł) ale czego się nie robi dla swojego maleństwa
No widzisz, super wieści, jesteś spokojniejsza?

No widzisz, super wieści, jesteś spokojniejsza?
szczerze to nie bo miałam cały czas nadzieje że to jedna wielka pomyłka i że mój lekarz bedzie mnie prowadził do końca a tak to wychodzi na to że teraz w 30 tc muszę zdecydować się na innego prowadzącego i w ogóle ale z drugiej strony wiem na czym stoję

Umówiłam się już na to usg III trymestru do właściciela przychodni i najprawdopodobniej ciąże dokończę właśnie u niego bo coraz więcej negatywnych opinii mi napływa o tym ginie co ma być w zastępstwie za mojego

@hajmal właśnie mam póki co luteinę dopochwową :) Co do wyprawki są tu w Uk tak zw carboody ludzie sprzedają swoje rzeczy na powietrzu co niedziele . Kupiłam mega rzeczy za super ceny więc to co się trafia biorę bez zastanowienia .Ciuszków do 9 m mam full . Podgrzewacze , maszynę do przygotowania mleka i wszystko z tommee tippee kupiłam tam za pół darmo nowki . Do końca sierpnia kompletuje chemię i apteczkę . A na sam koniec zostawiam łóżeczko i wózek Co do wczasów nawet się nie zastanawiaj tylko ruszaj w drogę :) ja jeszcze wybieram się za miesiąc do Pl na wesele do poznania 12h w aucie, i ginekolog powiedział ze mimo szyjki nie ma problemu tylko przerwy co 2 -3 h , dużo wody i skarpetki uciskające na nogi . @ni_kusia poproś o zwolnienie narazie na początek . Ale to dobre objawy :) znaczy ze silna ciąża [emoji1307]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Oliwcia fajnie ze sie wyjasnilo.

Karolinaao zazdroszcze tej mozliwosci zakupow :)
W pl az tak dobrze nie ma, ja sie nauczylam radzic sobie, chodze do lumpexu angielskiego i tam kupuje rzeczy na Jasia, choc coraz trudniej cos fajnego kupic bo on juz jest duzy, na dziewczynki jest wiecej ubran. Czasami mu kupie cos w sklepie ale potem jestem na siebie zla jak widze tego oszczędzanego sklepowego ciucha w gorszym stanie niz tego codzienego z lumpka. Pokaze wam co kupilam mlodej ostatnio.
1499773655-aaaaaa.jpeg

1499773682-aaaaaa.jpeg

Nikusia moze cos w tym byc ciaza silna to progesteron wysoki i daje w dupe. Zbieraj sie na L4 zebys nie zaszkodzila.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry