reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
dziewczyny

zaczelam sie zastanawiac nad cesarka, boje sie okrutnie normalnego porodu i moj mezulek odsunal mysl ze moze tak ciecie????

Co wy o tym myslicie? Jak jest tu w niemczech z cesarka na zyczenie? Pimozcie,bo mam juz metlik w glowie

Agiagii-ja tez chcialam na poczatku tak rodzic,ale znajoma ktora rodzila trojke dzieci,kazde w inny sposob wybila mi z glowy cesarskie ciecie...Naturalny jest najlepszy...chyba ze nie ma innego wyjscia to wtedy cesarka...
Spokojnie!!! bedzie dobrze...

Ktoś tu wspominał o cesarce??? :szok: na samą myśl mnie ciarki przechodzą. Tak w ogóle to witam wszystkich i życzę miłego dnia. Nie wyspałam się dzisiaj( ta noc była okropna) zjem coś i wskakuje z powrotem do łóżeczka ( plusy bycia w ciąży ). Mam już rozłożone łóżeczko:-):-D jeszcze muszę wyprac baldachim i pościel i wszystko gotowe:-), bo narazie to tylko tak prowizorycznie ( nie mogłam sie doczekac ).Pozdrawiam

Załączniki

• P1000749(1).JPG
    P1000749(1).JPG
    152,5 KB · Wyświetleń: 44
Dzien dobry wszystkim mamusiom

Magdalena bedziesz miala dziewczynke czy chlopczyka????

Ja bede miala nastepnego faceta w domu. Marcela. I nie moge sie doczekac na tego

malutkiego lobuziaczka.

I caly czas mysle o tym cieciu, boje sie jak cholera tego co mnie czeka, czy normalne

rodzenie czy ewentualna cesarka, przeraza mnie to jak nie wiem, chcialabym miec to
juz za soba,kurde

Agiagii - ja tez nie jstem zwolennikiem cesarki (choc sama jej jeszcze nie mialam, oba poroy naturalne), ale z opowiadan kolezanek, ktore maja kilkoro dzieci i rozne porody, zawsze slyszalam, ze lepszy naturalny
jestes potem duzo szybciej "na chodzie" i mozesz zajmowac sie dzidzia, bolu tez nie unikniesz, tylko, ze pojawi sie on po porodzie:szok:
rozumiem, jak nie ma innego wyjscia, ale na zyczenie nigdy bym cesarki nie wziela, zawsze mozesz poprosic o znieczulenie PDA w czasie porodu i tez wielkiego bolu nie bedziesz czula:happy2:
a stracha miala kazda z nas:shocked2:

agiagii
Chłopaki górą:-) ja też będę miała chłopaka Szymona i się nie mogę doczekac, to moja pierwsza dzidzia i początki na pewno nie będą łatwe ale myślę że uśmiech dzidzi wszystko wynagrodzi. Najważniejsze żeby był zdrowy!!!!!!Na pierwszy tydzień po powrocie ze szpitala przyjedzie moja mama mi troszkę pomóc a później będę dosłownie skazana na siebie!!! Bo mój M cały dzień w pracy (na rodzinkę musi zarabiac) a ja nie znam niemieckiego więc za dużo znajomych to tu nie mam!!!!

MAGDALNA moja mamuska tez przyjezdza,ale mam nadzieje ze na dluzej troszki niz
na tydziej, tez jestem w takiej sytuacji,ze moje kochanie wraca kolo 19-20 do domu

no i zawsze bedzie razniej, a z niemieckim tez nie ciekawie u mnie.

PSCOLA powiedz mi czy to znieczulenie nie jest niebezpieczne? No bo to wiadomo

wbijaja sie w kregoslup, troche mam stracha aby naa takie coś sie decydowac

Ojejj czego ja sie tak wszystkiego doslownie wszystkiego boje,przeciez tyle

mlodych mam daje rade to ja tez musze dac rade,no ale po co sie tak zadreczam

za duzo mysle kurde

reklama
Dziewczyny kazda z nas miala obawy...Jak ja wspomne sobie co ja wymyslalam to teraz mowie sobie-durna dupa ze mnie!!! :-D

Przed Wami dopiero to najpiekniejsze...
Jak tylko poloza Wam dzidzie na brzuchu to poprostu bedzie to najwspanialsza chwila w Waszym zyciu...Pierwszy raz poplynely mi lzy szczescia...To niesamowite uczucie!!!!!!!
No i co moge Wam doradzic to zabrac kamere...Mamy nagrane doslownie wszystko jak tylko niunie polozyli mi na brzuchu...potem jak ja badaja,jak ubieraja,pierwsze karmienie....itd...Wspaniala pamiatka...Jak tylko to ogladam zawsze lzy staja mi w oczach:-)

Do góry