reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Nati ja mialam tu wlasnie w kregoslup....i mile sie "rozczarowalam" bo myslalam ze to strasznie boli i panikowalam-ale to bylo totalnie bezbolesne...mniej odczulam jak np.pobieranie krwi:-)

reklama
Nati_Bremen ja jeszcze nie rodziłam mam termin na 18 luty ale jestem już po spotkaniu z położną stosuje się tu znieczulenie PDA (periduralanasthesie)jest to zastrzyk robiony "w kręgosłup" powinnaś o niego poprosic jak będziesz miała rozwarcie na 3-5 cm. To to samo co w polsce znieczulenie zewnątrzoponowe

ja mialam tu cesarke i PDA ,ale moja znajoma rodzila normalnie tez tutaj i co sobie chwalila jak poprosila o PDA to jej bez zadnych dyskusji czy glupich gadek jak czasem w polsce(moja kumpela w polsce jak jeczala z bolu to jeszcze opieprz od poloznej dostala! tragedia)dostala i potem juz parla na zawolanie bo nic nie czula.Nie mart sie ja juz pare razy zaliczylam tu szpitale w tym raz cesarke i uwazam ze tutaj naprawde opiekuja sie dobrze i ida na reke a nie jak z polski opowiadaja kolezanki ze wyciskaja z ciebie poty.pozdrawiam

Znieczulenia to maja rozne nawet akupresure, czopeczki, zastrzyki w posladek itd. Ja po tych zastrzykach to nie mialam roznicy i poprosilam o PDA:-D.Teraz to chyba od drzwi zawolam nie ze rodze tylko PDA poprosze i mozemy rozmawiac:-).

Nati ja rowniez rodzilam ze znieczuleniem PDA z wlasnego wyboru:tak:wspominam go bardzo milo i rodzinnie maz byl przy mnie smialismy sie itp...bo nie czulam zadnego bolu calkowity luzik:-):-) nawet sie nie zastanawiaj polecam:-)

Cześ dziewczyny dzisiaj o 14 idę oglądac szpital i salę porodowa :-):-):-) mam nadzieje że się mi spodoba to miejsce i że będę mogła zrobic parę fotek.
A teraz mam pytanie z troszkę innej beczki. Podawałyście swoim maleństwą witaminę D3, jak tutaj się ona nazywa???

Magdalena - dzieciom sie tutaj tez oczywiscie podaje witamine D3 - dostaniesz juz w szpitalu, jak bedziesz wychodzic do domu. Starczy Ci to mniej wiecej na miesiac, a potem musisz isc do lekarza (i tak bedziesz musiala isc z dzieckiem) i przepisze Ci nastepne (wszystkie lekarstwa dla dzieci sa bezplatne).
Ja dostalam tabletki witaminowe (a nie kropelki), trzeba bylo je w mleku lub wodzie przed jedzeniem dzidziusiowi podac. I tak przez prawie caly rok, lekarz powie Ci kiedy je odstawic.
pozdrawiam i zycze milego ogladania szpitala:-)

rodzilam 2 razy w St. Hedwig - polecam, ladne sale, pokoje, milo

poszlam tam, bo te inne szpitale nie maja stacji dla chorych dzieci, gdyby sie wiec cos stalo, to trzeba by bylo zawiesc dzidzie do St. Hedwig, a tak jest sie na miejscu

ty chcesz rodzic w Straubing?

reklama
Tak ja będę rodzic w Straubingu chyba tylko dlatego że jestem straszna panikara i bała bym sie że nie dojadę na czas do innego szpitala. Tutaj mam 5 minut drogi na sale porodową:happy2:, chciała bym z drugiej strony Regensburgu bo tam znalazłam polską położną (ktoś by mnie rozumiał na porodówce):szok: ale dogadałam się z nią i parę razy przyjedzie do mnie do domku nie zależnie od tego gdzie urodzę:-). W której cześci Regensburga mieszkasz? ja już wiem gdzie jest gabinet Pani Kotowicz i centrum handlowe Kowe ( tam robiliśmy zakupki dla małego w baby walz):-). jest coś ciekawego do zobaczenia w Regensburgu??

Do góry