reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Nati ja mialam tu wlasnie w kregoslup....i mile sie "rozczarowalam" bo myslalam ze to strasznie boli i panikowalam-ale to bylo totalnie bezbolesne...mniej odczulam jak np.pobieranie krwi:-)

reklama
Nati_Bremen ja jeszcze nie rodziłam mam termin na 18 luty ale jestem już po spotkaniu z położną stosuje się tu znieczulenie PDA (periduralanasthesie)jest to zastrzyk robiony "w kręgosłup" powinnaś o niego poprosic jak będziesz miała rozwarcie na 3-5 cm. To to samo co w polsce znieczulenie zewnątrzoponowe

ja mialam tu cesarke i PDA ,ale moja znajoma rodzila normalnie tez tutaj i co sobie chwalila jak poprosila o PDA to jej bez zadnych dyskusji czy glupich gadek jak czasem w polsce(moja kumpela w polsce jak jeczala z bolu to jeszcze opieprz od poloznej dostala! tragedia)dostala i potem juz parla na zawolanie bo nic nie czula.Nie mart sie ja juz pare razy zaliczylam tu szpitale w tym raz cesarke i uwazam ze tutaj naprawde opiekuja sie dobrze i ida na reke a nie jak z polski opowiadaja kolezanki ze wyciskaja z ciebie poty.pozdrawiam

Znieczulenia to maja rozne nawet akupresure, czopeczki, zastrzyki w posladek itd. Ja po tych zastrzykach to nie mialam roznicy i poprosilam o PDA:-D.Teraz to chyba od drzwi zawolam nie ze rodze tylko PDA poprosze i mozemy rozmawiac:-).

Nati ja rowniez rodzilam ze znieczuleniem PDA z wlasnego wyboru:tak:wspominam go bardzo milo i rodzinnie maz byl przy mnie smialismy sie itp...bo nie czulam zadnego bolu calkowity luzik:-):-) nawet sie nie zastanawiaj polecam:-)

Cześ dziewczyny dzisiaj o 14 idę oglądac szpital i salę porodowa :-):-):-) mam nadzieje że się mi spodoba to miejsce i że będę mogła zrobic parę fotek.
A teraz mam pytanie z troszkę innej beczki. Podawałyście swoim maleństwą witaminę D3, jak tutaj się ona nazywa???

Magdalena - dzieciom sie tutaj tez oczywiscie podaje witamine D3 - dostaniesz juz w szpitalu, jak bedziesz wychodzic do domu. Starczy Ci to mniej wiecej na miesiac, a potem musisz isc do lekarza (i tak bedziesz musiala isc z dzieckiem) i przepisze Ci nastepne (wszystkie lekarstwa dla dzieci sa bezplatne).
Ja dostalam tabletki witaminowe (a nie kropelki), trzeba bylo je w mleku lub wodzie przed jedzeniem dzidziusiowi podac. I tak przez prawie caly rok, lekarz powie Ci kiedy je odstawic.
pozdrawiam i zycze milego ogladania szpitala:-)

rodzilam 2 razy w St. Hedwig - polecam, ladne sale, pokoje, milo

poszlam tam, bo te inne szpitale nie maja stacji dla chorych dzieci, gdyby sie wiec cos stalo, to trzeba by bylo zawiesc dzidzie do St. Hedwig, a tak jest sie na miejscu

ty chcesz rodzic w Straubing?

reklama
Tak ja będę rodzic w Straubingu chyba tylko dlatego że jestem straszna panikara i bała bym sie że nie dojadę na czas do innego szpitala. Tutaj mam 5 minut drogi na sale porodową:happy2:, chciała bym z drugiej strony Regensburgu bo tam znalazłam polską położną (ktoś by mnie rozumiał na porodówce):szok: ale dogadałam się z nią i parę razy przyjedzie do mnie do domku nie zależnie od tego gdzie urodzę:-). W której cześci Regensburga mieszkasz? ja już wiem gdzie jest gabinet Pani Kotowicz i centrum handlowe Kowe ( tam robiliśmy zakupki dla małego w baby walz):-). jest coś ciekawego do zobaczenia w Regensburgu??

Do góry