reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Ja tez wlasnie chcialabym... a masz wszystko ustawione? prace? znasz niemiecki?
mój mąż tam pracuje od roku
ja z córeczką jesteśmy jeszcze w Pl, niedawno dostałam super pracę i jakoś mi tak ciężko się zebrać.
ale mąż już ma dość takiego życia.
po Nowym Roku poszuka nam jakiegoś fajnego mieszkania i zjedziemy do \niego.
pracy nie będę tam szukać, staramy się o drugie dziecko.
poza tym, na początku najważniejsze, zaklimatyzować Hanię w przedszkolu i życiu.
niemieckiego uczę się intensywnie, znam tylko angielski i francuski, więc muszę ostro wkuwać niemiecki ;)

Witajcie

Joanna fajnie ze intensywnie sie uczysz kurde ja sie nie moge zebrac:zawstydzona/y: Rany jeszcze angielski i francuski podziwiam Cie:-(
My tez zamierzamy sie starac o 2 dzidzie ale kurde odpowiedniego momentu ciagle brak:sorry: Narazie przesowamy na Nowy Rok jak nic sie nie wydarzy to tak sie stanie a jak znow cos to dalej :-)

Ja dzis sprzatanie pranie chce wszystko posprzatac zeby nie zawadzalo bo moj ojciec przyjedzie na jeden dzien bedzie przejazdem do pracy to przywiezie mi mieso.. no i pierwszy raz u nas bedzie:tak:

Witajcie

Joanna fajnie ze intensywnie sie uczysz kurde ja sie nie moge zebrac:zawstydzona/y: Rany jeszcze angielski i francuski podziwiam Cie:-(
My tez zamierzamy sie starac o 2 dzidzie ale kurde odpowiedniego momentu ciagle brak:sorry: Narazie przesowamy na Nowy Rok jak nic sie nie wydarzy to tak sie stanie a jak znow cos to dalej :-)

Ja dzis sprzatanie pranie chce wszystko posprzatac zeby nie zawadzalo bo moj ojciec przyjedzie na jeden dzien bedzie przejazdem do pracy to przywiezie mi mieso.. no i pierwszy raz u nas bedzie:tak:
w liceum i na studiach uczyłam się ang. i francuskiego
był czas, że mówiłam biegle w obu tych językacj (teraz kwestia przypomnienia)
ale z niemieckim nigdy nie miałam do czynienia i nigdy nie przypuszczałam, że mi się w życiu przyda...
cóż, życie pisze różne scenariusze
mój Mąż też po niemiecku nie mówi, więc uczę się, chodzę na kurs i zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)

my staramy sie o bejbika, ale pewnie nie uda się tak od razu, bo męża mam raz w miesiącu, także chyba szybciej trafię dziś szóstkę w totka ;)

huhu ,czas odwiedzic stare katy:tak:...nowe mamuski witam a te moje "stare" caluje goraco:-D.

co do szkol,ktoras z was pytala,inna od
pisala...do odpowiedzi,(z ktora sie zgadzam) moge dodac jedynie,ze istnieje jeszcze gesamtschule i wlasnie najczesciej w tego typu szkolach dzialaja klasy integracyjne dla obcokrajowcow:tak: a synus z pewnoscia sobie poradzi,za co juz dzisiaj kciukam:-)

teraz dalej biegne do garow...

reklama
marboro- generalnie odradzalabym hauptschule- tam ida osoby ktore maja problemy z nauka lub inne, jesli super sie uczy to gymnasium, ale to musialabys porozmawiac z dyrekcja co i jak z jezykiem, albo realschule lub gesamtschule, najlepiej do kazdej szkoly ze swiadectwami sie udac i wtedy podjac decyzje

Do góry