reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Pscola tiramisu to kupilam ostatnio gotowe :zawstydzona/y: ale chetnie poprosze przepis na placek z owocami:tak:

Aga nie przejmuj sie skoro zabezpieczenie na maxa bylo to pewnie przez ten stres i pogode:-)

Zuzanna chrzciny fajna sprawa ja dopiero planuje ale jeszcze nie zdecydowalismy.

Dziewczyny jak to jest z paszportem dla Laury, gdzie mam isc do urzedu miasta czy przez konsulat??A moze jeszcze gdzies indziej

reklama
hej Wam.

Anka a jakie mala ma obywatelstwo?
Marie wyrabialam pass w VerbandsGemeinde ale ona ma obywatelstwo niemieckie wiec niemusialam sie zastanawiac gdzie co i jak...Natomiast jausze zoj paszport w konsulacie zmienic bo jam Polka.no i mam pass z panienskim nazwiskiem bo do Köln mam kawal drogi a i jak to zawsze cos wypadnie a to w ciazy bylam i musialam przelezec pierwsza czesc a to za duzo stresu i tak jakos leci na pl.paszporcie, a papiery na nowy trza osobiscie zlozyc i potem paszport osobiscie odebrac.Do 2005 chyba sierpnia czy cos mozna bylo listownie a teraz to tylko osobiscie papiery sie sklada:no:
My chrzciny najpierw chcielismy w Polsce zrobic ale ostatecznie zostalo uzgodnione ze robimy tutaj bo mniej stresu i wydatkow;)
Klavell zycze super porodu;-) i wszystkiego naj dla ciebie i malenstwa.

aga29 trzymaj sie i niestresuj bedzie dobrze;)

My wczporaj mielismy niemila przygode jesli to tak nazwac mozna.Pewna kobieta zabrala mi pierwszentwo no i niezla stluczke mielismy .Na szczecsie Marie cala i zdrowa a mna i mezem poczasnelo niezle i oprocz bolu karku i glowy wszystko w porzadku no poza naszym 5miesiecznym autem ktore przod ma totalnie zmasakrowany.eh mowie wam koniec swiata.kobitka ta byla na dodatek niezapieta w pasy bezpieczenstwa...ciekawa jestem jak sie dalej to potoczy.no nic najwazniejsze ze wszyscy cali!

pozdarwiam was goraco i milego dnia zycze

anka w dokumantach aktu urodzenia malej masz jeden na paszport inny zas dla ksiedza jakiego wyznania bedzie dziecko i z tym na paszport musisz do VG u siebie i z dokumentem zameldowania tak mi sie wydaje bo pytalam meza i mowil ze z aktem ur.i aktem zameldowania do Verbandsgemeinde tam u Ciebie w miescie.mam nadzieje ze moglam pomoc i nienamieszalam cos

No i po stresie:tak: Przylazla wielkimi krokami, wlasciwie to nie wiem, co mi ostatnio odbija, chyba jestem jakas przewrazliwiona:tak::szok::szok: Ta pogoda mnie wykancza, a na dodatek w pracy nie mamy klimy, zalamka:wściekła/y: Chodze, jak by mnie przezuto i wypluto:baffled::baffled: Glowa to dobrze, ze przymocowana, bo pewnie bym zgubila. ;-)

Moj maly dostal paszport w urzedzie miasta, musielismy trzymac 4miesieczniaka do zdjecia, zupelna paranoja:no: Teraz chyba trzeba bedzie mu zrobic nastepne zdjecie, bo tamto sprzed roku juz sie nie nadaje:tak:

hej

cos tu sie cichutko zrobilo :confused::confused::confused:

mala dzis strasznie niespokojna i rczki caly czas do buzki pcha i markotna taka ze:-:)sick::-( chyba kolejny zabek sie wyrzyna.Ja na zwolnieniu jeszcze caly tydzien..a tak chcialam na basen w koncu wykoczyc:-:)wściekła/y::no:
A jak tam Wasze pociechy i brzuszki ?
pozdrawiam Was goraco i zycze milego weekendu !!!

Klavell fajny blogasek i sliczne zdjecia ...tez chcialam zalozyc cos takiego ale jakos mi weny brak;)...albo poprostu moje lenistwo sie odzywa;-):-D:-)

Witam sie i ja:-)
Laura wlasnie zasnela wstala o 12 przebralam pieluszke, dalam jej mleczko gdzie 140ml pochlonela momentalnie. polezala w lezaczku, jak zaczel;a plakac wzielam ja przytulilam do cyca i zasnela.
Pogoda barowa, wstalam o 11:30:zawstydzona/y: spalam razem z Laura i obudzili mnie goscie;-)

Witam wszystkie mamusie mieszkające w Niemczech :-)
Ja też już we wrześniu będe mieszkac w Bawarii w miejscowości Landsberg am lech (mieszka tam moża jakaś mamusia).

No to może ja się po krótce przedstawie. Jestem mamą 4 i półmiesiecznego synka Nikodema. Obecnie miezskam na Śląsku ale jak już wyżej pisałam już niedługo zamieszkam w Niemczech.
Mam pewne obawy jak tam będzie i czy sobie tam poradzimy ale jestem dobrej myśli.
Udzielam się na kwietniówkach 2007 chociaż mój synuś pospieszył się troszkę i urodził się w marcu :-)

Pozdrawiam was cieplutko bo pogoda za oknem taka sobie a ja musze się wybrac na zakupy a niechce mi się zabardzo no lae jak trzeba to trzeba.

Anka26,07 twoja córeczka jest przesłodka no i gratuluje świeżo upieczonej mamusi.
Wogóle wszystkie wasze dzieciaczki są cudowne :)

reklama
Witaj Sami:-)
Napewno sobie poradzicie milo ze zaczelas pisac na tym watku:tak: Twoj syn ma przecudowne oczka jest taki slodki ze bym go schrupala:-p

Dzis Laura spi prawie caly dzien:-) bedzie balowala w nocy:crazy:

Do góry