reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

No Mdzia nie dziw sie jak ze waga w gore jak serwujesz chlopskie garnki ;-) :-D
a do perfekcji jezyka to mi jeszcze dalekoooo... duzo slow mi brakuje...ostatnio na imprezie mialam okazje zauwazyc...wtedy wkurztam sie niemilosiernie...al jakos tak zeby dalej szkolic jezyk na wlasna reke checi brak ;)
Ja wlasnie wcinam salatke...i zaraz smigam po mloda :)

reklama
JOlka dobrze cie widziec...i nastepnym razem kupuj nowe ;) unikniesz tylu problemow... no wpadaj diable czesciej :-)

QUOTE]

Wiesz...nowe tez moglo sie popsuc,po to daja gwrancje ;-) przez pierwsze 2 tyg. tak go ujezdzalam ostro i namietnie :-D ze sie popsul....zdarza sie,dobrze,ze kupilam taki z rachunkiem to przynajmniej se naprawic moge a jakbym nowy kupila to nie wiem czy uniknelabym klopotu,bo tez nigdy nie wiesz czy cos Ci sie nie Zjeb*e...

Teraz jezdzic nie moge to zaczelam cwiczyc A6W-po tygodniu juz widac efekty,brzuszek bardziej napiety i jakby wciagniety :tak:;-) w tamtym roku mialam powera i doszlam do 18 powtorzen po 3 razy a potem kolejne powtorzenia tzn. 20,22 i 24 robilam tylko raz...tym razem pewnie bedzie tak samo,ale egal...tym sposobem tez sie brzucha pozbede.:-)

Cos ciulato zacytowalam :-D

Jola ja A6W robilam po ciązy i efekty byly zaje*biste!!! chyba tez sobie walne tą serie w kwietniu :))

teraz czekam na kumpele i spadamy na spóźniony dzien kobiet :)

dzisiaj sprzątałam u doktorka i znowu dostałam winko i czekoladki, chyba musze winnice otworzyc bo srednio daje mi 3 winka tygodniowa a ja nie mam kiedy ich wypijac :) no i dodatkowo za wyprasowanie spodni na kancik i koszuli rzucił mi 20 euro :)) ale fuche podłapałam :)) ciekawe jaka bedzie wypłatka zaa cały miesiąc czyli 12 godzin w tygodniu u niego :))

a teraz bacardi razzz + cola mniam wasze zdrówko:-):-D:-):-D:-)

Bry dziewczyny!
Mnie rozlozylo przeziebienie wiec postanowilam sobie odpuscic dzisiaj prace i siedze w domu dletego pewnie bede przez chwile bardziej aktywna na forum :-D

Co do jezyka, to niestety musze przyznac racje, ze bez praktyki to niestety nauka na sucho sama w sobie nic nie da.
Ja tez chodzilam na kurs niemca do VHS, jak przyjechalam do Berlina. Srednio bylam zadowolona, bo poziom grupy byl beznadziejny. Grupa z etapu na etap byla tez coraz liczniejsza wiec jak powiedzialam kilka zdan w ciagu calych zajec to i tak byl sukces. Na szczescie pol roku pozniej dostalam prace i powiedzialam na samym poczatku, ze wszyscy Niemcy maja do mnie po niemiecku mowic wiec wszyscy sie meczylismy przez pierwsze kilkanascie tygodni :-D ale z dnia na dzien bylo lepiej i teraz to mam wieksze problemy z angielskim niz niemieckim, do czego az wstyd mi sie przyznac :zawstydzona/y: , bo u mnie w robocie angielski jest pierwszym jezykiem do komunikacji :wściekła/y:
Pati, robilas certyfikat z niemca? Ktory poziom skonczylas?

U mnie byl mega wypasiony weekend :)))))))))))))))))) do dzis bujam glowa w chmurach i jeszcze nie dalam rady zaczac pracowac :-D ale zaraz sie zabieram bo chce juz od czwartku miec wolne i zaczac z kumpela chodzic na silownie... weekend dodam ze spedzilam sama z kolezanka bez dzieci i facetow :-)

po weekendzie nadal jestem dwa kg na minus-uffff :-) ale co sie dziwic-pilnowalam diety, nie pilam alkoholu...tylko taki maly koktajlik od barmana ;) wogole mialysmy mega wypas...wypilysmy za jakies 60 euro a zaplacilysmy tylko 20 :-D mialysmy wynajete auto na weekend to tez dostalysmy niezly rabat-no zyc nie umierac ;)

zrobie sobie swieza kawe i mykam pracowac...

acha-co do kursu to robilam zertyfikat do B2...moglam isc jeszcze na C1 ale juz mi sie nie chcialao...a gadac gadalismy duzo... nikogo nie omijalo :) ale jak sie dowiedzialam to mielismy dwei najlepsze nauczycielki za calego kursu...o czym z rezsta sama sie przekonalam jak trzy razy przyszly trzy rozne na zastepstwo...

No to super ze mialas taki odjazdowy weekend. Ja sie juz urlopu nie moge doczekac a tu jeszcze mieeeeesiac caly przede mna :-S
Niestety ja mialam bardzo srednia nauczycielke. Nie wiadomo dlaczego ale czesto byla zlosliwa i jak ktos jej sie nie spodobal to tepila strasznie. Ciagle zadawala natomiast zadania i brala do odpowiedzi tych, ktorych lubila wiec jedni rozwijali jezyk a drudzy tylko sie przygladali...
Ja na B2 skonczylam kurs i nawet sie na taki kurs przygotowywawczy do certyfikatu zapisalam ale juz nie zdazylam pojsc ze wzgledu na prace. Moze i szkoda, papier to zawsze cos znaczy ale trudno.

Dzien doberek wstawac kobitki !!!:-):-)
zycze wam milego dnia,choc cos zimno sie zrobilo..:tak:
ja juz wychodze do szkolki...:tak:

buzka pa :-)

Czesc dziewczyny,

W Berlinie niemilosiernie pada i jest strasznie ponuro :-S a ja zaraz musze jechac oddac krew do badania na drugi koniec miasta :wściekła/y: Tak mi sie chce w ta pogode, ze szkoda gadac.
Mam nadzieje ze u Was ladniejsza pogoda.
Milego dnia!

reklama
Bluetooth w pl wcale nie lepiej ;/

dziewczyny trzymajcie kciuki w piątek... mam sprawe w sądzie i zobaczymy czy wyjadę do was :cool2:
szukamy mieszkania w dalszym ciągu .... w okolicy Charlottenburg-Wilmersdorf

kochane powiedzcie mi jak urodzę w niemczech to co muszę mieć do szpitala chodzi o dokumenty i czy od razu dostanę rodzinne na dzieci??
jak to wygląda bo ja juz głupieje

Do góry