reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Gabinia a ile masz dzieci?? bo zapomnialam :baffled:
ale chyba 2 synow co ??

pati robie sprachkurs :tak: ucze sie jezyka :tak:

a gdzie jolcia? :confused:

Dobranoc uciekam !! :happy2::happy2:

Madztia to powodzenia :-) ja juz mam za soba ;)
a jak grupa -zadowolona jestes? ile razy w tyg.?
ja dzis ostatni raz do babci smigam...wczoraj dzwonila do mnie zeby jeszcze sie upewnic czy oby napewno przyjde ;)
ciesze sie juz na powrot...siade i dokoncze prace...mam jeszcze na jakies 1,5 h...wczoraj tyle ogarnelam :-D i dlugi weekend mnie czeka :-D chyba wystawie troche rzeczy na ebay...albo przynajmniej przygotuje je... i moze okna umyje ;) i balkon wysprzatam... no i w szafach trzeba przesiew zrobic...
A Jolka widzialam ze na NK w gry gra :-D

Madzia ja mam troje;)) dwóch chłopaków i dziewczynkę ;))
więc nie planuje juz piątego ;))
ale.....:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas super pogoda w polarku chodzę (bo nic innego dopiąć nie mogę :szok::szok:) też zamierzam sie do umycia okien bo straszą słoneczko;)

a wczoraj kuratorka była na wywiadzie.... ciekawe co będzie na sprawie - mówiła ze ona nie widzi przeszkód do naszego wyjazdu.... ale zależy na kogo w sądzie trafie :confused::confused::confused:

No to i jak tak tylko na szybciutko. U nas po staremu, na koniec marca wizyta u laryngologa wiec sie okaze co i jak. Teraz Szymon jest po 2 tygodniach brania antybiotyku i z uszka przestala sie sączyc ropka za to mamy nowy problem z siusiaczkiem :baffled: bo jak przychodzi czas na kąpiel to jest meksyk:szok::shocked2::szok: i nawet nie pozwala sobie go umyc więc robimy to od wczoraj z wielkim krzykiem! A dzisiaj jedziemy o 16 do lekarza!!!

Moją diete szlak trafił z dniem Szymona urodzin kiedy przyjechali rodzice z Pl i nawiexli mnustwo pysznosci!!! Czyli ciągnie sie tak juz 2 tydzien na mega żarciu!!! Pracy mam teraz full ( znalazłam nową od Marca sprzątam praxis u psychiatry, neurologa i jeszcze jego mega 300m2 dom, do tego pare innych miejsc wiec czasami nie ma sie jak w dupe podrapac ) ale wiosna wreszcie u nas :)) wczoraj mialam wolne to caly dzien z Szymkiem po parkach łazilismy no i oczywiscie hulajnoga poszła w ruch :))

Pati ja sie wybieram na flohmark jak bedzie cieplej mam pół piwnicy zawalonejj klamotami na ebayu musiala bym wystawiac przez tydzien!!!

A dzisiaj szlak mnie trafił wstawilam pranie wczoraj i zapomnialam wywiesic !!! Schodze do pralni a na mojej pralce świeci sie czerwona kontrolka!!! AWARIA!! najpierw nie mogłam otworzyc pralki a jak juz mi sie to udało to szok:szok::szok::szok::szok::szok::szok:nie ma drzwiczek od bębna bo są od dolu a bęben ani drgnie!!!! i nie moge wyjąc prania!!!!! a tak moje ulubione ciuchy:baffled::baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok::szok: i jutro chyba musze po mechanika dzwonic bo dzisiaj to juz tam nawet nie schodze bo sie gotuje!!!! ze złości!!!!

Załączniki

• P1120756.jpg
    P1120756.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 65
  • P1120775.jpg
    P1120775.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 57
  • P1120761.jpg
    P1120761.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 43
  • P1120789.jpg
    P1120789.jpg
    51,5 KB · Wyświetleń: 46
  • P1120788.jpg
    P1120788.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 46
  • P1120791.jpg
    P1120791.jpg
    55,7 KB · Wyświetleń: 47
  • P1120787.jpg
    P1120787.jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 46
Hejka ja na chwilunie
kawke wypilam i ide cos porobic...:tak:

Pati zajecia mam caly tydzien codziennie po 3 godz od 9 do 12 takze nie jest tak zle
a grupa hmm...jest 20 osob i nie ma zadnego polaka..:no:
nie ma do kogo geby otworzyc...:-D
same prawie turasy, ukrainka,chinczyki itp...mieszanka bombowa..:-D:-D

Madzia wspolczuje awari moze mechanik cos zdziala i ciuchy sie uratuja :tak::tak:
foteczki fajne,maly rajdowiec hehe..szymki to fajne chlopaki :-D

Gabinia a to masz juz coreczke to nie jest tak zle :tak::tak:
to teraz chyba juz obojetne co bedzie bo masz juz i corke i synka....
powodzenia na sprawie oby wszystko sie udalo po twojej mysli !!!

Pozdrawiam :-)

Bluetooh- macie juz imie wybrane? ile wogole masz lat? napisz cos o sobie :)))

Co do imienia, to mamy juz pare wariantow. Co prawda wszyscy dookola jak mnie widza to mowia ze chlopak bedzie, bo brzuch mam jakbym blizniaki miala urodzic :-D Zobaczymy, mam nadzieje ze niedlugo sie dowiemy. Moze jak maluch bedzie laskaw to za tydzien na NT pokaze co ma miedzy nozkami :-) Bedziemy go przynajmniej do tej pory przekonywac zeby byl grzeczny i pokazal ;-)
Co do mnie, to przezywam wlasnie pozne macierzynstwo bo jakos dluuuugo nasza niunia nie chciala do nas przyjsc. Jestem jednak jeszcze spory kawalek przed czterdziestka :-) A co tu jeszcze mozna o sobie napisac....nie wiem...jakos nie jestem dobra w opowiadaniu o sobie. Zyje w Berlinie jak wiesz, pracuje, wlasnie dopelnia nam sie rodzina i jestem tu naprawde szczesliwa. Mieszkalam juz w wielu krajach i miastach ale tutaj jakos czuje sie najlepiej.

Czesc dziewczynki :-)
Tak,Pati ma racje :-D przyjechal moj szwagier w sobote z PL i mnie w gry na NK wciagnal...takze,sadze,podlewam,zbiory i te sprawy...i czasu na bb nie starcza :-D te gry niesamowicie wciagaja...:sorry2:

Moj crosstrainer sie ....popsul,kolo zamachowe szlag trafil,ale mam rachunek dzwonilam do otto (bo tam kupiony) i przysla mi nowe kolo za 2 tygodnie...i mezus mi sam naprawi,bo proponowali tez,ze przyjada i naprawia ale za...4 tygodnie,wiec w doopie ich mam,moj mezus zlota raczka -sam zrobi :-)

Madzia jak tam na tym kursie? ucza czegos? Ja na takim kursie i tak bym sie nie nauczyla...znam siebie,dla mnie wazne to miec kontakt z Niemcami (a nie mam:-()
Magdalena no to niezla z Ciebie aparatka z tym praniem ,ale dobrze bedzie ;-)

U mnie z mloda tez meksyk a nawet dwa...juz poczwara na krzesla wchodzi...zreszta gdzie ona nie wchodzi?:szok: Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu,ze wiecej dzieci to ja chyba miec nie bede...:shocked2:
a poza tym u mnie sie nic nie dzieje to i nie ma o czym pisac.

'Bluetoot-tak napisalas ze i tak nic nie wiemy oprocz ze mieszkasz w Bln i pracujesz :-D ile jestes przed 40-stka? po ja 11 lat :)

JOlka dobrze cie widziec...i nastepnym razem kupuj nowe ;) unikniesz tylu problemow... no wpadaj diable czesciej :-)

Ja zaraz smigam po atest do okulisty...bo ciagle w nie te godziny dzwonie...bylam nawet raz tam ale oni to sobie po dwie godziny pracuja i przerwa i oczywiscie nie trafilam w czasie...wiec jade teraz bo dzis to normalnie maja dzien pelen roboty -prace zaczynaja o 09:00 a koncza o 11:00...
waga mi wreszcie drgnela...ale od nie wiem keidy w koncu wlalam w siebie ponad dwa litry wody!!! i nie zgrzeszylam niczym!!!! no sukces :-)
pozniej mama spotkanie z kumpela :)))) a jutro moze jakis wieczorny wypad na coktajla :)))

Magdalena -jak tam pralka? uratowalas rzeczy?
Ze Szymek przystojniacha to juz na FB pisalam ;)

Co do kursu jezyka to ja sie bardzo duzo nauczylam...szczegolnie poprawnej wymowy...ale takiej hochdeutsch...nie indianer-deutsch ;) mialam dwie polki w grupie...a tak to tez mieszanka.. no i ja i kolezanka jedna moija imienniczka z reszta-bylysmy najlepsze w tej grupie...ale na nude nie nazekalam...zawsze dostalysmy exstra zadania... a na koniec mega pochwale i bez zadnych ogrodek przy calej grupie dowiedzialam sie ze nie dosrastali mi do piet :szok::-D:szok::-D nie powiem mile to bylo i sama zauwazylam -hahahahahhahaha No i musze przyznac ze po, roku pelne tam po niemiecku rozmawialam i bylam o wiele lepsza niz teraz bo teraz znowu tylko od czasu do czasu mam praktyke ;)
milego dniaaaaaaaa :)

reklama
dzien doberek !!!
dzis zrobilam sobie wolne tzn wagary :-D:-D
ale bylam juz w urzedzie odebralam swoj dowod osobisty :tak::tak:
teraz zrobilam obiadek chlopski garnek dzis serwuje :tak:

Jolcia szkoda ze sprzecik nawalil.
ale dobrze kolo przysla i sie zrobi..
a kurs cos tam ucza...chodze dopiero 4 dni
takze narazie takie podstawy :tak:

Pati fajnie masz ze waga leci u mnie to idzie ale w gore znowu 2 kg
mi przybylo :angry::angry:...