reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

mnie znowu troche nie bylo :( ale przygotowania do wyjazdu do PL :) rozumiecie :) prezenty juz dawno zrobione :) zakupy tez. jedziemy 18go. kurcze jak sie ciesze. rok nie bylam.
tokareczek - my jedziemy 750 km, wiec tez troche. ja karmie prawie od poczatku butelka i mam wlasnie taki patent z termosem. nigdy nie gotuje wody przed danym karmieniem. zawsze mam goraca wode w specjalnym termosie. do tego jeszcze jedna butelka, z zimna, przegotowana woda (aby wymieszac). mam tez pojemnik z Aventu, taki z przegrudkami (zawsze wsypuje 3 porcje). podgrzewacz samochodowy.

reklama
Hej...pamietam,ze ja rok temu tez podpytywalam tu dziewczyny o jazde do PL z malutkim dzieckiem :-) bo w tamtym roku jechalismy i Maja miala wlasnie 4 miesiace :-)
I nie bylo tak zle...tyle obaw mialam a zupelnie niepotrzebnie,wzielam goraca wode do termosa i starczylo,ciepla byla jeszcze wieczorem o 19 :-) a dlugo jechalismy wtedy,bo byl mroz ostry,szyby marzly,trzebabylo stawac i je myc. A w tym roku zima taka sama ...nas calkowicie zasypalo a ja to prawie w gorach mieszkam,wiec... :-D:eek:

Hej...
No z mlekiem,karmieniem to pikus-najgozej przebierac... bo w polsce to rzadko gdzies na stacji wickelraum...a w aucie niewygodnie... ale wszystko sie da ;)
Ja ciagle na pelnych obrotach...pracuje od rana do wieczora :) ale mi to tak dobrze nawet :)))) a szczegolnie cieszy jak kasa leci :D
dzis u nas taka troche odwilz bo bylo +1 ale teraz -1 i wiatr bardzooo zimny.. wlasnie sobie kawe robie i zaraz dalej bede pracowala...
Ugotowalam dzis zupe z owocow morza i ryba...mniam-pycha...myslalam ze bedzie na dwa dni-ale moj A jak sie dorwal do gara to na dnie tylko zostalo... :-D

Piszac -wyjazd w sobote mialam na mysli 18-tego (riba_1):-) tyle ze my mamy 1300 km.
A co do zeszlorocznej zimy to pamietam-szyba zamarzaly od srodka,spryskiwacze zamarzaly a na stacjach paliw wykupione byly wszystkie plyny zimowe.Zjezdzalismy wtedy gdzies do miasteczka do sklepu-tragedia.
Wtedy niunka juz byla z nami -ale w brzuszku:tak: a ja jeszcze nie wiedzialam...no bo nie myslalam ze starajac sie o dziecko uda sie od razu(tym bardziej ze od kilku lat bralam bromergon bo mialam wysoki poziom prolaktynki).
A jeszcze jedno pytanko-jakich pampersow uzywacie lub uzywalyscie??
bo ja kupilam ostatnio pampers dry(firmy pampers)i masakra-dupsko takie mokre ze ho ho:wściekła/y:
Potem sprobowalam mamia z aldika ale tez nie sa najlepsze-nie wsiakaja tak dobrze:-(
A czy ktoras z was odwazyla sie karmic malenstwo cyckiem podczas jazdy?????oczywiscie na tylnym siedzeniu:-)
Moze glupie pytanie ale jak sie mala zacznie drzec a nie bedzie zadnego zjazdu z autostradki??
pozdrowionka!!!

Tokareczka ja karmilam juz w czasie jazdy piersia :)
A szyby to mi jeszcze nigdy w aucie nie zamarzly :-D
Co do pampersow to uzywalam od poczatku do konca firmy pampers...raz kupilam inne chyba jakies z rossmana ale nie byly takie jak pampersy...
Idz moze do DM tam maja probki pampersow :) tam mozesz kupic po 3 szt.pakowane lub wziac sobie bo przy przewijaku leza ;) ale jedna to chyba nic nie da...wiec kup probke :)

tokareczek - ja tez w zeszlym roku jechalam z Olivkiem w brzuszku :) ale wiedzialam juz o tym. my uzywamy od poczatku Pampers. teraz jestesmy przy 3. i czy dry, czy activ - egal, wszystkie super. zjazdy sa co kawalek, wiec mysle ze dacie rade jak zacznie plakac. ja nie karmilabym w czasie jazdy.

jestescie boskie-tyle odpowiedzi i tak szybko-dzieki!!!!
Jejku jak mi sie nic nie chce-mysle juz o swietach....a tymczasem mieszkanko brudem zarasta:zawstydzona/y:
Jak dobrze ze nie musze sprzatac przed switami :-) A co do gotowania swiatecznych potraw to mama i tesciowa pomoga:tak:
Ja moge zajac sie choinka-jak ja wczesniej maz kupi:-)
juz nie moge sie doczekac-dom pelen dzieciakow i rodzinki-ale bedzie wesolo:-D
Ciekawa jestem ile ksiadz krzyknie za chrzciny-bo my mamy tylko cywilny.
Apropo-bede chrzcic swoja coreczke i jednoczesnie bede matka chrzestna malego Fabiana -ale fajnie!!!!!
No dobra to ja bede spadac--cos jednak zrobie chociaz pogoda kaze mi isc spad do lozeczka......
papatki

Hej :-) ja dzisiaj mialam drzwi wstawiane w koncu :-) poza tym..czulam sie caly dzien okropnie....wpilam wczoraj 3 drinki i dzisiaj zdychalam a wypilam je tak o! bo w koncu mam nowe auto! :-D wiec trzebabylo je opic ;-) Mazda 6 sport kombi. jest swietne....juz nie moge sie doczekac az wsiade za kierownice i bede smigac,nie jezdzilam jeszcze bo nie jest zarejestrowane.Kurcze ''peesow'' ma 140,przejechane niecale 140 tysiecy,rok 2006....przyciemniane szyby z tylu,''skrzydlo'',spojlery,szerokie opony :cool2: jestem normalnie....zachwycona! :-D

Ja z reguly uzywam pampersy...ale zdazalo mi sie eksperymentowac-probowlam tych z DM marki babylove-nie sa zle...probowalam tez z lidla-tez OK. i ostatnio jak bylam w PL to w biedronce zakupilam hugiessy-i tez nie byly najgorsze...ja pampy kupuje bo najczesciej robie zakupy w kauflandzie a tam czesto sa promocje tych mega po 22,90 czy jakos tak...a takie 3 paczki pampkow mi na dlugo starcza...mam jedno ale do pampow-w porownaniu z tamtymi to pampy mi smierdza ,jak sa juz nasiakniete to bardzo czuc te specyficzna won...w innych pieluchach tego nie zaobserwowalam.

W nastepny poniedzialek M wyjezdza po moich rodzicow...a wracaja samolotem 28 we wtorek.
Przyjezdzaja do mnie pierwszy raz...bardzo sie ciesze,tate jeszcze wykorzystam,bo to malarz-tapeciarz to polozy mi tapete na jedna sciane w goscinnym i w przedpokoju :-p:-) bo M stwoerdzil,ze on sie do takiego czegos nie nadaje...on woli bardziej ''brudna'' robote :-D

Tokareczek my tez mamy tylko cywilny i za chrzest nie placilam nic.Ksiadz zrobil co mial zrobic i zanim zdazylismy sie zorientowac to pozegnal sie i sobie poszedl a my koperte co mielismy dla niego naszykowana to wrzucilismy w kosciele w taka skrzynke...-cos takiedo jak w PL chodza z koszyczkiem i zbieraja to tu wisi taka skrzynka i tam sie wrzuca...
Wiec w sumie to placilismy...:-pno ale nie tak,ze ksiadz tego oczekiwal...

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczor
ja tak na szybko wpadam...
popijam likierek marcepanowy i zaraz do wyrka :-):-):-)

jolcia fura ekstra
naprawde fajne autko
popatrzalam na allegro jak wyglada
podoba mi sie
mam nadzieje ze bedzie sie dobrze sprawowalo...:tak::tak::tak::tak:

zycze wszystkim co jada udanych i szczesliwych wyjazdow do polski :-):-)

ja zostaje tutaj to nasze pierwsze swieta w De :tak::tak:
przyjada tescie i mam nadzieje z bedzie oki :-):-)

dobranoc babeczki...

Do góry