reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

ok ja lece do sklepu i pomodlic sie do bankomatu musze dzisiaj w szkole 50 euro zostawic bo fotograf byl przecierz i po 25 od glowy musze dac no i po malego polece potem obiad i uciekam z domu do 20 tej........

wroce jak bedzie posprzatane hihihih

reklama
Dzuma masz super podjescie zostawiajac dzieci zeby posprzataly ,a co?? mama jest tylko od sprzatania? ;-)najgorsze co moze byc to zrobic z siebie kure domowa :sorry:
Chociaz ja to jestem ostatnio taka kura domowa :-D ale to przy malej,siedze z nia w domu bo musze...to i sprzatam,piore,gotuje i tak codziennie w kolko to samo ...czasem ma sie dosc.

moje dzici od malego sprzataja u siebie w pokojach same.... na lodowce nan haushaltsplan kazdy wie co robic..... ja robie najwiecej ale nie cale dnie bo mi za to nikt tu nie placi hihihihi moje dzieciaki robia u siebie same no mloda teraz objela stanowisko oprozniania i napelniania zmywarki moj pan tez ma swoje obowiazki jak on nie zrobi swojego ja nie gotuje hihihih........

dzis zostawiam odkurzanie i mycie podlog mojemu meziowi nie ma ze tylko ja...
a dzieciaki po szkole jedzenie swoje pokoje zrobic i lekcje reszta sie zajmie maz.... chcial miec zone to musi teraz z tym bolem zyc :))

Moj w domu nie robi nic...przy malej tez nie,nigdy jej nie przewinal,nie wykapal... nie wie jak wlaczyc pralke,mopa w rece nie trzymal.Ale pracuje od rana do nocy...jest budowlancem.W niedziele jezeli jest w domu (rzadko) to lezy na kanapie,zazwyczaj przysnie.W te niedziele bylam w solarium to zostal godzine z mala...pierwsza godzine od dwoch miesiecy.Powiedzialam mu,ze nie chce z nim drugiego dziecka...chyba,ze pisemnie mi oswiadczy,ze bedziemy sie zajmowac po rowno..to on mi na to a kto bedzie pracowal??? Kur*a ! a malo facetow pracuje i ma dzieci?? Moj jest tatus niedzielny a do domu wraca jak do hotelu...sa dwa swiaty i jest nas dwoje :sorry: ale nie zebym sie teraz zalila...bo przywyklam ,po prostu.Moj dom-moja twierdza a on ma swoja prace.Obydwoje jestesmy tak jakos zamknieci w swoich swiatach...i tak nam dobrze.

wydaje mi sie ze to zalezy od ukladu w domu.... moj maz ma 30 lat i nigdy sie sprzataniem ni ezajmowal nie ma swoich dzieci a jednak ma zone i dwojke dzieci no i ma tez obowiazki czy mu sie podoba czy nie.... na poczatku tez byl bunt bo on pracuje no to mu to odwrocilam.on pracuje on zarabia ja pracuje w domu 8 godzin to on tez musi mi placic i jak go obliczylam ze kucharka sprzataczka opiekunka no i kochanka bedzie go wiecej kosztowac niz on przynosi do domu to zwatpil hihihihih. wiec mamy plan dnia ja sprzatam do 12 okna pranie prasowanie potem gotuje ide po dzieci one sprzataja u siebie moj pan wraca ok 16.30 je obiad i 30 minut ma przerwy potem odkurza a ja mam wolne w tym czasie mam dla siebie ok godz robie sobie paznokcie lub wychodze i generalnie jest podzielone ze ja robie kuchnie i sypialnie prasuje gotuje i piore on wieczorem po kapaniu wszystkich sprzata i myje lazienke odkurza i ogarnia duzy pokoj. i powiem wam ze sam uznal ze tak jest super bo mamy wiecej czasu dla nas wszystkich ok 1.5 godz dziennie mamy dla calej rodzinki no i wieczory nie sa ze on na kanapie ja na szmacie ale razem porobimy i od 20 mamy porobione i mozemy razem na kanapie siedziec....

jak sie buntowal to ja tez on nie zrobil co mial zrobic na nastepny dzien ja tez zapomnialam ugotowac ......... moze u mnie jest inaczej ja mialam dlugi zwiazek w pl i sie rozwiodlam przy drugim zwiazku juz na wstepie podalam moje zasady moj maz podpisal akt slubu ze swiadomoscia moich zasad wiec je musi przestrzegac ja niczyja pucka nie jestem no a dzieci wydaje mi sie powinny sie uczyc porzadku na przyszlosc moj maly ma 6 lat i dziennie sprzata swoj pokoj fakt ze poprawiam za nim czasem rozmazany telewizor :) ale wazne sa checi nawet odkurza u siebie nie wazne jak wazne ze robi..... a i dzieci widza to inaczej jak wszyscy w domu wspolpracuja i doceniaja bardziej porzadek.... ok ja obiadek na piecu ide posprzatac kuchnie a reszta zajmie sie dzisiaj moja polowka ja tez moge miec gorszy dzien do sprzatania hihihihih
moze wieczorkiem wpadne popatrzec co i jak tu sie dzieje :) milego dnia wszystkim zycze

To ja tez palaczka z 10-cio letnim stazem...i tez dwa razy rzucilam...pierwszy raz na 1,5 roku jak z mala zaszlam w ciaze...potem...po jakims czasie jak mala miala ok.9-10 mieisecy zaczelam zas palic...ja palilam zawsze tak niecala paczke slimow.. potem wogole na r1slim sie przerzucilam to kazdy kto czestowal sie paierosem ode mnie pytal czy mimo ze to podpalone napewno sie pali i czy ja cos czuje bo oni nic :-D no wiec palilam jakis czas i wtedy znowu na jakis czas rzucilam i wrocilam znowu...zaczelo sie od davidoffa menthola... no a teraz tak pale zazwyczaj od 16:00-17:00 pierwszego papierosa i wypalam ok.5 no chyba ze pije i gadam prezz telefon-wtedy to kopce a nie pale :-D dzis jeszcze nie palilam ;))) no ale ja mam wielki plan zmienic swoje zycie od 1-go...rzucic fajki ,lepiej sie odzywiac i zaczac jezdzic stacjonarnym rowerkiem ktory jeszcze w kartonie bo nie ma czasu na rozpakowanie bo praca i praca... albo inne przyjemniejsze rzeczy :-D
Dzuma ja tez w zalando lubie kupowac :-D
No i podoba mi sie podzial Waszych obowiazkow...U nas tez jest tak ze mloda sama po sobie musi sprzatac... a moj adam jak sie wezmie za sprzatanie to jakbym miala w domu putzfrau z najwyzszej polki :-D

Czekam na paczke-ale juz dzis nie przyjdzie...kupilam sobie nowa Handy :-D wreszcie bo teraz to antyka mialam po tej co mi ukradli :-D

wrzucam wam pare fotek po malowaniu sypialni ale na zdjęciach te kolorki nie są takie wyraziste jak w rzeczywistości i te fotki takie okrojone bo na łóżku lezy wszystko co było w szafie i komodzie i własnie bede robic remament czyli połowa szmat wegggg:-D:-) i jedna fotka z mojego bardzo małego korytarzyka:tak:

Ja juz po zakupkach mama zrobiła mi liste z chemikaliami:-D czyli proszki płyny itp wiec musialam zaliczyc drogerie a że obok h&m to sobie kupiłam cardiganek i bluzke ale jej nie moge znalexc na stronce

do wieczorka

Załączniki

• P1120283.jpg
    P1120283.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 31
  • P1120282.jpg
    P1120282.jpg
    7,1 KB · Wyświetleń: 34
  • P1120281.jpg
    P1120281.jpg
    5,1 KB · Wyświetleń: 36
  • P1120280.jpg
    P1120280.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 34
  • P1120285.jpg
    P1120285.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 35
  • P1120279.jpg
    P1120279.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 33
  • DXL865_78377_06000_34_8956.jpg
    DXL865_78377_06000_34_8956.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 23
No Magda to odwalilas kawal dobrej roboty :-) wszystko cacy :-) erste sahne ;-) :-) a kwiatki naklejalas czy malowalas? i cardigan ogladalam wczoraj ten sam :-)

Ja wlasnie zrobilam sobie przerwe na moja kürbiessuppe :-D

Hej dziolchy...
ja polatalam po sklepach kupilam sobie sweterek w paski
bluzeczke biala i bezrekawnik czarny jestem zadowolona hehe :-):-)
mlody zasnal nam w aucie i spi nie lubie dzemek w dzien...
ide zaraz lepek umyje i kawe zrobie...

Pati fajne fotki na nk a ty to normalnie na modelke sie nadajesz serio :tak::tak:
jestes pikna :tak:i fotogeniczna kobitka :tak::-) az mi glupio przy tobie hehe :-D

madzia super remoncik udany ladne kolorki i wzorki :tak::tak:

Dzuma fajny macie podzial w domku,moj m tez musi pomagac a co...
jak trzeba to i dokurzy pomyje podlogi czy powiesi pranie to akurat on lubi robic :-):-)
gorzej z dziecmi bo to jakies leniwce hehe...:-D:-D

dobra ide do lazni a potem deserek zjem bo galaretke zrobilam z owocami do tego bita smietana i laba :tak::tak:

reklama
Madzia dziekuje za komplementy ale bez przesady ;-) :-D az takie pieknosci to ze mnie nie sa :-D

Ja wlasnie skoczylam pracowac...jeden casting mam za soba-ufffff...teraz powinnam zaczac od razu najlepiej drugi ale cos czuje ze mi sie obraz juz rozmywa i moje oczy potrezbuja odpoczac od monitora...ja jeszcze mam taki duzy 22 cale :-D ide popatrzec przed siebie..walne w pluca bo u mnie w domu sie nie pali i nie palilo ;)

Madzia nie ma to jak udane zakupy nie? od razu czlowiekowi zyc sie chce :-D

Do góry