reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Blond witaj po tak dlugiej przerwie :-) ale Ci dobrze :-)no i dobrze ze noga juz Ci nie rosnie to buty poczekac moga ;-)

Jolka ja tam sie paroma kaloriami w ta czy w tamta nie przejmuje :-) jak mam napad tez nutella ratuje bo nic innego w domu zazwyczaj nie jem...Moja mloda taka na slodkie cieta nie jest...ja za to owszem...ale np.wczopraj kupilam kilka ronosci-a zjadlam jednego malego batonika i juz bylam zaspokojona...Tesciowej nie chcialam kupic kosmetykow ,ale w koncu Douglas i tak uratowal sytuacje... wiec kupilismy jej taki mus na stopy-boski musze sama sobie kupic-jakas nowosc...potem taki balsam do rak..i taka serie SPA do mycia ciala...sam peeleng 20 euro..ale jaki zapach-normalnie jakbym w jakims miejscu nad morzem byla...tak urlopem pachnialo..do tego sol do kapieli i balsam... poszlam kupilam taki duzy fajny karton na prezent ,zawiazalam na tym kokarde.. mloda miala bukiecik kwiatkow a my po rozy...kazda w innym kolorze :-) das was :-D

A wczoraj na tych zakupach to w lidlu fajne sztruksy mloedej kupilam za cale 6 euro...i dzis ubrala...i lece po brazowe jeszcze bo bardzo fajne sa...a musze ja jeszcze obkupic troche bo mi sie tak dziecko wybilo w gore ze wszystko na wysoka wode...a sobie musze koniecznie leciec jakies buty jesienne kupic...

reklama
Anka :-) masz inna estetyke ubioru i inne zycie w ogole...ja z moim w niedziele rzadko gdzies wychodze,bo moj nawet w niedziele pracuje,wiec jak juz wychodze to tylko na spacer z psem i z mala wiec po co mam sie wtedy stroic?
W ogole nie pamietam dokad mysmy ostatnio razem wyszli...:zawstydzona/y:
Ale nie narzekam,bo ostatnio to nasza budowa tylko nam w glowach a nie wyjscia.
A tak w ogole to o czym my rozmawiamy?ktora jak ubrana i czy faceci zwracaja uwage?:sorry:cos mi sie wydaje,ze lubisz byc w centrum zainteresowania...a Twoj maz ma Cie tylko dla siebie,spokojnie..na pewno Cie nie odda;-)
Kochana bedziecie mieli wszystko gotowe to wtedy zapewne maz odatchnie troszke i zaprosi cie na kolacyjke :))
Zgadza sie lubie byc zauwazana :)) a moj maz hmmm mowi ze nie odda wiec pewnie nie klamie :))
Hej laski :-)

Cycuszki mam zdrowe :-) mamografia nic nie wykazala...zrobili mi jeszcze usg i wszystko piko-bello :-)
no i super!!!
Pati nie boisz sie ,ze cos slodkiego w boczki pojdzie?;-)
Chociaz ja ostatnio tez mam napady...ostatnio taka mialam chec na slodkie( a nic slodkiego w domu),ze nutelle wyjadalam ze sloika:zawstydzona/y::-D
Ja nie moge miec slodyczy w domu,bo jak mam to jem...a nie sluza mi,w sensie,ze pozniej ciezko kake zrobic :zawstydzona/y:;-)i jest problem typu-chce a nie moge :rofl2:

Jaki prezent mialas dla tesciowej??;-) 10 pazdziernika moj M ma urodziny...a ja odwieczny dylemat,co mu kupic??:confused: z kolei 6 trzecia rocznica slubu :happy2:

A co do mammografi to u mnie w przychodni sami kieruja,ostatnio kumpela dostala wezwanie i nie poszla wariatka...ja jeszcze nie dostalam,wiec czekam...bo u mnie rak w rodzinie,babcia (od strony mamy) zmarla wlasnie na raka piersi a wujek(od strony taty) tez na raka ale nie pamietam czego...
wariatka faktycznie:szok:
U mnie w rodzinie babcia raka mozgu, dziadek rak pluc :( oboje na drugim swiecie:-(
kurde mnie nie ma ,a tutaj takie ubraniowe spiecia :)
u nas dzisiaj byl raj jak nie wiem
tesciowie w koncu przyjechali ,byli dwa tygodnie w hiszpani i nas obkupili
dla emilki dwie pary bucikow , dla mauricea jedne i dla mnie dwie pary ,normalnie bomba
tylko dla mnie buciki letnie i niestety poczakaja na lato za rok :)
piekne prezenty:tak: co sie odwlecze to nie uciecze:-)
A wczoraj na tych zakupach to w lidlu fajne sztruksy mloedej kupilam za cale 6 euro...i dzis ubrala...i lece po brazowe jeszcze bo bardzo fajne sa...a musze ja jeszcze obkupic troche bo mi sie tak dziecko wybilo w gore ze wszystko na wysoka wode...a sobie musze koniecznie leciec jakies buty jesienne kupic...

a mi sie te sztruksy jakies szmaciane wydaja i nie kupilam ich:sorry: No chyba ze u Was lepszy material rzucili bo tu tragedia:baffled: Sztruksy to mi sie z H und M podobaja te z sercami - maja dobrej jakosci sztruks:tak:
Ale ja Lali za 7e kupilam jeansy rurki w KIK-u:-D:-D sa swietne .Najlepsze bylo to ze kumpeli corka na drugi dzien w nich wyskoczyla:-D:-D

mi sie material podobal... nie byl ani sztywny ani taki "szmaciany"...zobaczymy jak po praniu bedzie..ale nawe jak sie po 5 razach rozpadna to nie bedzie szkoda bo tanie byly :-) ale nie sadze zeby sie rozpadly... ;-)
Dzis lece dalej z mloda na zakupy... Ostatnio uwielbiam ja ubierac :-D mam bzika jakiegos... i wogole lubie jak tak doroslo jest ubrana... No i zauwazylam ze i Noemi zaczela lubic sie stroic :-) bo keidys nie chciala... ;-)

A tak poza tym...pranie sie pierze...obiad sie gotuje...chata wylizana... dzis szefowa kuchni poleca gularz z indyka z warzywami...do tego ziemiaczki.... czerwona kapustka oraz fasolka :-)

A co do blyszczenia...hmm...wydaje mi sie ze kazdemu to schlebia kiedy sie podoba innym...obojetnie czy to facet czy kobieta...

My juz po obiadku
Zaraz lecimy na zakupki bo wody destylowanej nie mam i prasownia nie moge zrobic:baffled: Pozatym musze ziemniaki kupic i ry6z bo w domu ani jednego ani drugiego:-D a najwazniejsze pieczywo:rofl2:
Dzis moja plakala w przedszkolu i nawet nie zjadla sniadanka:cool:
A juz bylo dobrze ehhh ciekawe kiedy przestanie wyc oby jutro jej przeszlo Ciekawe co sie jej stalo bo caly tamten tydzien szla chetnie:-(
No nic spadam

Pewnie ktos lalke wkurzyl :-D

Ja daje normalna wode z kranu do zelazka...albo niegazowana :-)
W koncu nie pojechalam na zakupy...siedze i dziobie fotki -czyli praca :-) mam tego od groma...ale chwila przerwy sie nalezy -no nie? :-D

Mojej Ptysi kochenej cos sie w oczko stalo..wstala dzis z troche napuchnietym...po przedszkolu miala juz sporo mocniej-jakby w powiece sie woda zebrala...jutro smigamy do lekarza...

Patrycja moze to jeczmien na oku?
Oby nic powaznego i wizyta wskazana lepiej dmuchac na zimne bo z oczami nie ma zartow

Ja mam zelazko z pojemnikiem na wode i nie odwazylabym sie wlac kranowki bo u nas taki kalk ze szkoda slow po 2 dnia czajnik bialy a szkoda zeby przez kalk zrabalo mi sie zelazko bo troche kosztowalo:sorry:
Wody i tak nie kupilam bo w mieli zrabany termninal i nie mkoglam karta zaplacic:baffled:

Laura wcina kolacje zaraz ja kapie i do wyrka bo rano znow trzeba wstac:cool:jak mi to ciezko idzie nie ma jak wstawanie po 10:-D:-Dodrazu czlowiek inaczej funkcjonuje:-D:-D
Maz wraca kolo 21 wiec klade Laure i szykuje kolacyjke:-p

na jeczmien to nie wyglada...raczej bym powiedziala ze albo ja cos ugryzlo...albo cos wlecio do oka...i dostala jakies zakazenie :/ mowi ze tez ja to boli...biedulka moja :((((
Moj dzis w nocy wyjezdza... wroci jutro pod wieczor... wiec rano musze mloda zawiesc sama do tego busem-wrrrrr-wygodna sie zrobilam i nienawidze juz busami jezdzic :-D

co do wody to u nas w berlinie woda w kranie czysta dosyc...nie zbiera sie tak kamien... mozna ja nawet pic z kranu-stwierdzenie lekarza-ale ja tam takiej to pic nie lubie :-D

Hej :-) ja wlasnie mala polozylam,wczesniej dzisiaj bo nie spala od 13...
i zaczyna klusia kroczki stawiac,ale mala wstydnisia,bo jak nie widze to odwazna a jak widzi,ze widze to od razu klap na pupe :-)
No Pati z jakims paskudztwem na oku to ciezka sprawa :-(ale pojdziecie do lekarza i bedzie dobrze .
Anka szykuje sie mily wieczor?Ja ide ''na wspolnej'' ogladac,o ktorej wroci moj malz nie mam pojecia.
Co do jazdy busem...odkad mam prawo jazdy to nie jezdzilam,czyli ponad 3 lata.
Ale przed to i owszem...do Moniki,u ktorej sprzatalam jezdzilam busem i wczesniej jak jeszcze mieszkalam w Giessen i opiekowalam sie babuszka to jezdzilam z jednego konca miasta na drugi do siostry...ale to stare dzieje.:-)

Coz jak sie ma jeden samochod to pipa jedna wielka...moj chcial mi kupic jakiegos pyrtka... golfa 4 labo cos w tym stylu...ale ja to np.bym woalla bmw1 :-D ale teraz jak sie zimniej robi i jestem bez auta to nawet golfem jedynka bym pojechala :-D

A czy mozna zakraplac sol fizjologiczna do oka? bo myslalam ze moze jej zakroplic....?

reklama
Co do tej babuszki to mi sie przypomnialo jak wyslala mnie po hackfleisch a ja nie wiedzialam co to jest!!:-D:-D:-D przynioslam jej wtedy cos innego ale babka miala duzo cierpliwosci a wysylajac mnie po te mieso pokazywala na migi jak sie mieso mieli ale ja ciemna masa bylam slabo domyslna:-D:-D:-D ehhh...19 lat mialam,dopiero sie uczylam;-) a babcia duzo do mnie gadala a ja jej sluchalam udajac zainteresowanie a nie rozumialam nic!!! :-D:-D:-D tylko tyle by okno otworzyc,zamknac,poduszke jej poprawic itp.udawala schorowana a tak naprawde trzymala sie niezle,bo jak jej z lodowki nie przynioslam tego co chciala to potrafila sama wstac i z tym swoim balkonikiem do kuchni smigac.:-)

A moje imie dla Niemcow jest chyba ciezkie...bo babcia wolala na mnie Ilona a Monika Wiola...mimo,ze 10 razy jej powtarzalam,ze nie Wiola tylko Jola to ona i tak swoje...:-)

Ostatnia edycja:
Do góry