reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Sami ja Cie pamietam:tak:Fajnie ze juz jestescie tutaj mam nadzieje ze bedziecie sie tu swietnie czuli no i ze Ty bedziesz pisala co tam u Was slychac.Ladny avarek
Moje skarby juz spia.Tatus po wczorajszej imprezie zmeczony a Laura wypila 200ml kaszki i tez poczula sie zmeczona:-D

reklama
Witam Kochane Mamy i Nowoprzybyłe i Te, które były, później nie były a teraz są:-);-):tak:!!!!!!!!!!!! Tu się dużo dzieje , ja nie nadążam Gratuluję Krecik dzidziusia!!!!!!!!!!!!!!!
MamaPati - ja myślałam, że już dla mnie na dzidzię za późno, a tu w wieku 37 lat "udało mi się" urodzić zdrowego synka!!!!! Trzymam za Ciebie kciuki i myślę, by Ci się udało:tak::tak::tak:
Lailusia jak laleczka podobnie jak Laura...Coś Wam powiem, gdy byłam w ciąży (hi hi ) omijałam ub ranka dla chłopców a buszowałam po dziewczęcych...I co? Mam śliczną córeczkę Filipka:-D:-D:-D:-D!!!!!!!!!!!
Mikołaj w tym roku przybył również do nas, i choć w pełni nieświadomy Filipek nie zaskoczył, to jednak dostał zabawki od cioć, dziadków i nas...My otrzymaliśmy flaszki perfum:confused: czyżby Mikołaj wybrał drogę na skróty:confused::confused::confused: BUZIACZKI dla Wszystkich MAM!!!!!!!!!!!!

Witajcie dziewczyny po chwilowej nieobecności. U Laury było podejrzenie infekcji nerek ale na szczęście wyniki wyszły ok więc kamień spadł mi z serca:tak:.

Sami witaj, cieszę się że znowu do nas zajrzałaś:tak:. Często o Tobie myślałam, jak sobie radzisz w Niemczech? Pamiętam że bałaś sie wyjazdu, tych zmian i tęsknoty.

Całej reszcie życzę miłego wieczorku:-).

Dzien Doberek!
podczytuje Was caly czas, jakos weny do pisania jednak brak....
nic sie u nas ciekawego nie dzieje, co i dobrze, bo jak slysze o chorobach to wspolczuje kazdemu
no moze poza przygotowywaniem Swiat tj, szukaniem prezentow i sprzataniem mieszkania:baffled:
w sobote pieklam z dziecmi ciasteczka, maslane i perniki, moze dozyja do Swiat , a jak nie w puszce to w naszych brzuchach:-)
w niedziele ide z moim starszym do teatru na "Czarownika z Oz":tak:

Sami - witaj znowu, juz sie zastanawialam, czy jeszcze bedziesz kiedys na forum - no i jak, podoba Ci sie w Niemczech?

Dziewczynki fajnie ze mnie pamietacie :-)
Czy podoba mi sie w Niemczech ciezko powiedziec narazie bo jestem tutaj krotko i troche czuje sie samotna troszke tzn. tesknie za tym wszystkim.
Tym bardziej ze jezyka jeszcze nie umiem na tyle zeby sie jakos dobrze porozumiewac ucze sie ale niewiem co z tego wyjdzie :baffled:
Na swieta jedziemy do Polski i juz sie niemoge doczekac ;-)
Syneczek mi rosnie i juz duzy facecik z niego ale to zlecialo :-)
Margott - Filipek ladne imie :tak:
Kotek milo mi sie zrobilo ze czesto myslalas o mnie :-)ciesze sie ze podejrzenie infekcji nerek okazalo sie nieprawdziwe :tak:

Ja tez rozgladam sie za prezentami dla najblizszych i oczywiscie zas mam najwiekszy problem co by tu kupic mojemu mezowi :sorry2:
Moj syneczek naszczescie zdrowy mamy juz 4 zabki przez ostatnie dwa tygodnie sie wybily :tak:bylismy tutaj u lekarza fajna babka i dostal szczepionke na pneumokoki.

a jakie wy macie plany na swieta jedziecie do Polski czy zostajecie w Niemczech.

pozdrawiam cieplutko :-)

A co tutaj takie pustki ;-)
Dzisiaj bylismy na zakupkach w celu nabycia prezentow no ale nic jeszcze nie kupilismy a czasu cosraz mniej :tak:
Synus byl taki grzeczny ze az w szoku bylam :-D caly czas obserwowal wszystko i gadal sam do siebie :-)

milej nocki papapa

Oj naprwade ,cisza jak makiem zasial...:szok:
Ja dzis w koncu wzielam sie za kuchnie,wysprzatalam szuflady,zrobilam porzadki w szafkach z przyprawami -i zaraz full miejsca sie zrobilo bo polowa okazalo sie po terminie:sorry2: no i wymylam lodowke...a jutro Adam ma zabrac Noemi i zabiore sie za okna i komody w przedpokoju...no i szafki w sypialni...Jeszcze zostanie szafa-big szafaw przedpokoju i bedzie wszystko zrobione...Przed wyjazdem jeszcze wypicuje wszystko na glanz -czyli podlogi,kurze itd. i moge spokojnie wyjezdzac...no a jutro jedziemy po choinke:-) wiec po porzadkach razem wieczorem ubierzemy nasze pierwsze drzewko...Tylko nasze bo ostatnio nie stroilismy bo bylismy w polsce a niunia jeszcze malutka wiec i tak nie kumala...A teraz to co innego...Ale bombki dla bezpieczenstwa kupilam plastikowe-ale tez bardzo ladne...
Co do prezentow to w sumie mam juz praktycznie komplet...tylko mlodej trzeba cos kupic i zrobic paczki ze sldyczami...

a jak tam u Was kobitki z przygotowaniami??
Pozdrawiam

Pati ja jutro walcze z kuchnia:-)
Prezenty dokoncze w Polsce bo byc moze jutro juz wyjedziemy ale to nic pewnego.
Dzis bylysmy na zakupach kupilam Laurze raczkujacego misia, sloneczko do lozeczka i przywieszke do wozka.
Wczoraj Laura zjadla 1100ml mleka kaszke na gesto 60ml i 60g marchewki z ziemniakami:szok::szok:
Dzis powtorka:szok:

Hej dziewczyny! bardzo bym chciala sie dolaczyc do waszego grona. Niedawno przeprowadzilismy sie z Kiel do Osnabrück, nie znam tu nikogo i nawet nie mam z kim porozmawiac :-( Mam synka Niklaska 21 m-cy.

reklama
Witaj Adusia-zapraszamy do wspolnego"plotkowania"....:-)

A ja musze sie pochwalic bo choinka kupiona i ubrana-wyglada pieknie...Nie tylko moje zdanie -znajomym tez strasznie sie podoba...Wspolnie cala rodzinka ubralismy nasze drzewko...teraz w domu pachnie prawdziwymi swietami...
Troche sie najezdzilismy za drzewkiem bo duzo takich pokrak bylo, ale w koncu wypatrzylam ta jedna jedyna:-)

Do góry