reklama
Moja córcia ma obecnie 3 miesiące i 3 tygodnie. Jest już nauczona jeść regularnie tzn. Pierwszy posiłek 120 ml zjada o 5:00 rano i co 3 godziny je po 90 ml skończywszy na ostatnim posiłku o 23:00. Je o tych samych godzinach codziennie. Jak to jest u Waszych pociech?? Czy nadal karmione sa na "żądanie" czy też może macie już ustalone stałe pory?? I w jakich ilościach jedzą i oczywiście jakie mleczko:-) My jemy Bebilon Amino (ciężka alergia pokarmowa:-()
* umówmy się, że dawki podane w ml to ilość wody, a nie przygotowanego juz mleczka.
* umówmy się, że dawki podane w ml to ilość wody, a nie przygotowanego juz mleczka.
Moja coreczka ma 4 miesiace i 16 dni i pije mleczko sojowe ze wzgledu na skaze bialkowa Jej posilki od kilku dni wygladaja nastepujaco zapis z dnia dzisiejszego inne dni wygladaj podobnie roznica w podaniu posilkow jest moze godzina do przodu lub do tylu
4:30 - 120 ml mleczka
10:00 - kaszka ryzowa z jablkami ok 140 ml
10:15 - 100 ml herbatki rumiankowej (popicie kaszki)
14:00 - 120 ml mleczka
16:30 - deserek marchewka malutki sloiczek
16:45 - 100 ml herbatki ulatwiajacej trawienie (popicie deserku)
17:40 - 120 ml mleczka
20:30 - 120 ml mleczka
i obudzi sie pewnie ok 1:00 czy 2:00 i wypije 120 ml mleczka
4:30 - 120 ml mleczka
10:00 - kaszka ryzowa z jablkami ok 140 ml
10:15 - 100 ml herbatki rumiankowej (popicie kaszki)
14:00 - 120 ml mleczka
16:30 - deserek marchewka malutki sloiczek
16:45 - 100 ml herbatki ulatwiajacej trawienie (popicie deserku)
17:40 - 120 ml mleczka
20:30 - 120 ml mleczka
i obudzi sie pewnie ok 1:00 czy 2:00 i wypije 120 ml mleczka
moja córeczka miała ustalone godziny od 3 m-c, jadła co 3 godz. po 120ml, bo jest wielkim głodomorkiem najpierw była na NAN HA, po 4 m-c przeszłyśmy na NAN HA2 a teraz jesteśmy na zwykłym NANie 3 , miała problemy z przyswajaniem białka i musiała być na hipoalergicznym mleczku.
moja je co 4 godz po 150 tak z 4 razy dziennie przewaznie albo czasem troszke zostawi.a w nocy cycek z 3 razy niestety ale to predzej zeby sobie pocycac bo za duzo juz tam nie ma.no nie moge jej jeszcze narazie tego przebudzania oduczyc. strasznie sie tak co 2 godz w nocy wierci.
Jak czytam wskazane dawki na opakowaniu mleka to aż się boję, moje dziecko je połowę zalecanej dawki. Ale podobno każde dziecko ma indywidualne potrzeby i je tyle ile potrzebuje.
Jeśli chodzi o nauczenie jedzenia o konkretnych godzinach to jest na prawdę świetna sprawa dla obu stron. Moje dziecko nie musi krzyczeć w niebo głosy, że jest głodne, a ja mogę spokojnie zaplanować dzień, który początkowo był uzależniony głównie od chęci jedzenia mojej małej księżniczki :-)))
Jeśli chodzi o nauczenie jedzenia o konkretnych godzinach to jest na prawdę świetna sprawa dla obu stron. Moje dziecko nie musi krzyczeć w niebo głosy, że jest głodne, a ja mogę spokojnie zaplanować dzień, który początkowo był uzależniony głównie od chęci jedzenia mojej małej księżniczki :-)))
hej
postanowilam juz calkowicie zrezygnowac z cycka nawet w nocy (wczesniej pisalam ze lubi sobie possac w nocy ale traktuje to bardziej jako uspokajanke). chce zaczac jej w to miejsce w nocy dawac troche herbatki bo wydaje mi sie ze prawie 4,5 miesieczne niemowle powinno juz miec dluzsze przerwy w jedzeniu nocnym przeciez kiedys musi przestac jesc w nocy nie? co myslicie??
postanowilam juz calkowicie zrezygnowac z cycka nawet w nocy (wczesniej pisalam ze lubi sobie possac w nocy ale traktuje to bardziej jako uspokajanke). chce zaczac jej w to miejsce w nocy dawac troche herbatki bo wydaje mi sie ze prawie 4,5 miesieczne niemowle powinno juz miec dluzsze przerwy w jedzeniu nocnym przeciez kiedys musi przestac jesc w nocy nie? co myslicie??
wiesz co w sumie jesli przyjac ze ostatnia butle zjada ok 11 wieczorem to potem tak po 4h juz sie przebudzala tzn ona sie nie budzi ale zaczyna sie wiercic wtedy pomemlala cyca i tak z 2 3 razy w ciagu nocy. ale tak jak mowie to bylo bardziej memlanie niz posilek chociaz zawsze cos tam troche wylecialo wiec trudno mi sprecyzowac jaka miala przerwe dlatego chce teraz z ta herbata sprobowac moze bedzie sie mniej budzila. chcialabym zeby ostatni posilek zjadala tak jak zjada a potem dopiero ok 6, 7 rano a moze nawet 8 ale nie wiem czy to nie za dlugo dlatego chce jej ta herbate podac w nocy.
reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Natala wypija ostatnio dość mało mleka (bebilon pepti 2)bo tylko ok. 400ml, góra 500ml. Ale ponieważ ma już prawie 9 m-cy, daję jej 2 razy kaszkę (ok. południa misiowy ogródek 110ml + zupka 130ml)i ok. 20.00 kaszkę ryżową owocową lub kleik kukurydziany 110ml + 130 deser. W sumie wygląda to tak:
7.30 ok. 100ml mleka
12.00 misiowy ogródek 110ml i zupka 130ml
ok. 16 170 ml mleka
ok. 20 110ml kaszki i deser
przed północą ok. 150 - 200ml mleka
Ostatnio je mniej, bo zęby idą, więc ma mniejszy apetyt. Jak nie chce przed północą, to się wierci tak ok. 3 w nocy, to wtedy wypija ok. 170ml. Gdzieś tam w międzyczasie dostaje też soczku.
7.30 ok. 100ml mleka
12.00 misiowy ogródek 110ml i zupka 130ml
ok. 16 170 ml mleka
ok. 20 110ml kaszki i deser
przed północą ok. 150 - 200ml mleka
Ostatnio je mniej, bo zęby idą, więc ma mniejszy apetyt. Jak nie chce przed północą, to się wierci tak ok. 3 w nocy, to wtedy wypija ok. 170ml. Gdzieś tam w międzyczasie dostaje też soczku.