Kegle - połówkowe podobno najlepiej robić miedzy 20 a 24 tygodniem , a co do 3d lub 4 D to mi lekarka powiedziała że połówkowe lepiej robić tam gdzie jest poprostu super lekarz i nie ważne czy na normalnym czy 3D.. chodzi o to żeby ktoś miał aokole oko i wszystko sprawdził .. A 3 D i 4D jest super koło 30go tygodnia w ramach pamiątki .. bo wtedy widac rysy twarzy i całą rasztę .. a w połówkowym o wyrycie nieprawidłowości.. no ale jak wiadomo co lekarz to ma swoje zdanie ..
NIkaMD- żelazna jest fajna wtedy jak się ma na dodatki, czyli to jak napisałaś dodatkową opiekę .. moja koleżanka rodziła tam rok temu , miała tylko opłacone znieczulenie , wspomina pobyt tak jakby była tam piątym kołem u wozu .. nikt jej nie pomógł , ani się nią nie interesował .. ale co do warunków, sal to masz racje że jest super..
No i na żelazną teraz jest się strasznie cięzko dostać więc nie wiem czy jest sens sie na nią wogóle nastawiać, czy brać pod uwagę . no chyba że ma tam ktoś jakieś wtyki, lekarza, czy chodził tam do szkoły rodzenia ..
Ika - co do tego zniczulenia, to miło że się za nie nie płaci, choć nie pocieszyłas mnie z tym anastezjologiem .. bo ja jestem na znieczulenie zdecydowana .. Idę jeszcze na badania wzroku, bo jestem ślepa jak kret, i mam tylko nadzieję ze nikt nie wymyśli mi cesarki, bo tego nie chce..
a położna prywatna ile kosztuje jeśli mogę spytać ..?
Co do tych sal gdzie jest pare osób to rzeczywiście nie za miło .. ale koszt tej 1 osobowej też jest dość spory ...
Kegle - ja też mam pakiet prywatny, jeśli chodzi o lekarzy z państwowej opieki nie korzystam wcale .. i też jestem wściekła że jak już będę musiała z niej skorzystać , to jeszcze na to wygląda że pare tyśków trzeba dołożyć, żeby ktoś wogóle potraktował cię jak człowieka a nie jak kawałek mięcha na taśmie produkcyjnej
Aha i może to kogoś zainteresuje , ale wiele pozytywów słyszałam już o szpitalu bielańskim , jest po remoncie , panie bardzo miłe .. Moja przyjaciółka tam rodziła, a teraz będzie jej siostra ..