reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Ja rodziłam na Inflanckiej, ciąże prowadził mi prywatnie lekarz z tego szpitala. Poród rodzinny, z położną - ( zapytaj swojego gin. on pewnie ma godną polecenia)super, ale nie wzięliśmy pokoju rodzinnego na dwie doby i to był największy błąd . Potem na górze było strasznie!!!!

Czy znacie lekarzy ze szpitala Św. Zofii w Warszawie którzy przyjmują prywatnie? Bardzo proszę o nazwiska,
adresy gabinetów znajdę już na necie jak będę mieć nazwiska.

iwona300-nie wiem czy juz urodzilas:-) bo to juz dwa dni po terminie:-Dale moge troszke poopowiadac o solcu poniewaz rodzilam tam mojego skarba w licu.
Sale do porodu maja bardzo ładne i nowoczesne,wiec czujesz sie tam naprawde bardzo komfortowo:tak:za położna płaci sie szpitalowi 600zl.ale polecam naprawde bez jej pomocy nie byloby tak latwo-caly czas dogladala jak sie czujemy z mezem;-),podpowiadala co zrobic aby zmniejszyc bol(rodzilam bez znieczulenia bo porod bardzo szybko postepowal)ale naprawde dzieki doswiadczonej połoznej bol jest do zniesienia:tak:.Co prawda opieka po porodzie moglaby byc lepsza no ale czego oczekiwac od strajkujacych pielegniarek:wściekła/y:(niektore naprawde nie powinny przychodzic do pracy).Ogólnie naprawde polecam ten szpital nawet ze wzgledu na wspanialych lekarzy,ktorzy naprawde bardzo profesjonalnie zajmuja sie dziecmi(musze wspomniec ze lezalam 7 dni ze wzgledu na Maciusia poniewaz musial dostawac antybiotyk:-()chcialabym trafic na takiego pediatre w mojej przychodni!!!!
Jak masz jeszce jakies pytania to barzdo prosze chetnie udziele odpowiedzi a jesli juz dzidzius jest na swiecie to tez odezwij sie i opowiedz jak Wam poszło:-)Trzymam kciuki i na pewno wszystko bedzie super!!
pozdrawiam

Witam!
Ja rodziłam na Inflanckiej 5 miesięcy temu. Jestem bardzo zadowolona. Za poród rodzinny zapłaciliśmy ale znieczulenie było już bezpłatne. Warunki super- oddzielna sala do porodów, a położne bardzo miłe. Chodziliśmy do szkoły rodzenia Beaty Szol i Agnieszki Korejwo- to położne pracujące na tym oddziale- w czasie porodu trawiłam na inną położną ale też super-dopiero w końcowej fazie pojawiły Beata i Agnieszka. Jestem bardzo zadowolona. Potem na II piętrze też nie było żle, sala 4-osobowa ( dzięki temu mogłam poprosić koleżankę z łóżka obok aby popilnowała dziecka gdy ja musiałam np. iść do WC), codziennie poprawianie pościeli, miły personel zawsze gotowy pomóc- bardzo fajna i pomocna Pani Małgosia-pielęgniarka laktacyjna. Pediatrzy też super o wszystko można było zapytać. Bardzo polecam ten szpital dodam jeszcze, że ciąży nie prowadził mi żaden lekarz z tego szpitala i trafiłam do niego w momencie kiedy szpitale zaczęły strakować. Dwugi raz też bedę tam rodzić!!!!!
Pozdrawiam.

To ja odgrzebuję stareńki wątek i ładnie proszę o jakieś namiary na sprawdzone położne ze Szpitala Bielańskiego - bo póki co na ten się zdecydowaliśmy. Nie mam lekarza z tego szpitala, dlatego bardzo potrzebuję kontaktów do położnych... chętnie na priv. :) Z góry Wam bardzo dziękuję :-)

Jeśli chodzi o poród w domu to faktycznie w okolicach warszawy jest to możliwe tylko w wołominie...ale są też szpitale które reklamują się wanną...nie mogą przyjąć porodu w wodzie, ale ciężarna może przebywać w wodzie aż do ostatniej fazy porodu, co zmiejsza jej uczucie bólu

reklama
To ja odgrzebuję stareńki wątek i ładnie proszę o jakieś namiary na sprawdzone położne ze Szpitala Bielańskiego - bo póki co na ten się zdecydowaliśmy. Nie mam lekarza z tego szpitala, dlatego bardzo potrzebuję kontaktów do położnych... chętnie na priv. :) Z góry Wam bardzo dziękuję :-)

sana - ja będę rodzić w tym szpitalu (mam stamtąd gina). Będę u niego 19.11 na wizycie, to zapytam o położne (wiem, że w jego sekretariacie stoją wizytówki z nazwiskami położnych ale do tej pory nie zwracałam na to jeszcze uwagi).

A może warto, żebyś np. umówiła się gina z tamtego szpitala na chociaż 1 wizytę (prywatnie)? Bo słyszałam opinie, że często odsyłają z tamtego szpitala, jak nie jest się związanym z lekarzem od nich... A teraz będzie to jeszcze bardziej prawdopodobne, bo naprawdę mamy baby boom i wszędzie brakuje miejsc...

Do góry