reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Cindy, na stronie www.rodzicpoludzku.pl jest sporo opinii na temat szpitali, takze karowej. Ja tez sie wybieralam na Karowa, ale przyznam, ze po tym co tam dzis przeczytalam, odnioslam wrazenie, ze bez protekcji lekarza lub poloznej wcale nie bedzie tam rewelacji... Dlatego zostaje przy poprzednim wyborze, tam gdzie mam lekarza i znajoma polozna - czyli Solcu. Moze warunki nie sa tak fajne jak na Karowej, ale mam nadzieje, ze podejscie osob tam pracujacych bedzie inne...

Dzewczyny czy na Karowej jest możliwość wykupienia indywidualnej opieki położnej???? Bo na ich stronie nic o tym nie ma.... A jeżeli tak to mogłybyście mi jakąś polecic?????????

No właśnie tam nie ma nic o tym. Jest indywidualna opieka położnej w zakresie szkoły rodzenia a to chyba nie to samo co wykupienie jej jak np na Żelaznej. :(

Witam wszystkich!
Zaczynam się powoli rozglądać gdzie by tu rodzić. Ciążę mam prowadzoną przez Panią doktor nie związaną z żadnym szpitalem (NFZ), do szkoły rodzenia chodzę do tej samej przychodni (NFZ). Przeczytałam cały wątek i sama nie wiem co robić. Chcemy rodzić razem z mężem, więc na pewno w rachubę wchodzi jednoosobowa sala porodowa.
-Na Żelaznej jednoosobowa sala kosztuje 1000 zł i żebym się tam wogóle dostała muszę zacząć chodzić prywatnie do któregoś z lekarzy tam pracujących i do tego chyba chciałabym wykupić sobie indywidualną opiekę położnej w czasie porodu (1000-1500 zł), chce uniknąć sytuacji takiej, że nikt nie będzie się mną interesował w czasie porodu.
- Chciałabym wiedzieć jak jest na Karowej? Jakie są koszty? Jak się tam dostać? Interesuje mnie poród rodzinny w jednoosobowej sali. No i chyba dla spokojniejszej głowy chciałabym wykupić również indywidualną opiekę położnej w trakcie porodu (ale na stronce nic na ten temat nie jest napisane).

Może któraś z Was coś wie na ten temat?
Może polecacie jakiś inny szpital?

Pozdrawiam Monika

Ja rodzilam w bielanskim 2 razy. Super wszystko od warunkow po opieke przy porodzie i po. Ale zeby miec pewnosc, ze miejsce na porodowce sie znajdzie to wypadaloby chodzic do lekarza z tego szpitala. Ale o tym pisalam juz wczesniej.

kasiaN pisze:
Ja rodzilam w bielanskim 2 razy. Super wszystko od warunkow po opieke przy porodzie i po. Ale zeby miec pewnosc, ze miejsce na porodowce sie znajdzie to wypadaloby chodzic do lekarza z tego szpitala. Ale o tym pisalam juz wczesniej.
Kasia, a jak tam jest z salami porodowymi jednoosobowymi i porodami rodzinnymi, trzeba za to płacić? A jeśli tak to ile? Płaciłaś coś położnej?

reklama
Dziewczyny znacie może jakiegoś lekarza okuliste, który dałby skierowanie na cesarke????? Piszcie na priva, WAŻNE.

Do góry