reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
A jak się rodzi na Solcu teraz :) ? Ja rodziłam 11 lat temu i teraz też się szykuję na ten szpital.
Mam nadzieję że trak samo miło i kameralnie jak było
To było w ubiegłym roku i trochę czasu już minęło. Generalnie OK. Tak, było raczej kameralnie. Luksusów nie ma, ale warunki znośne. Lekarze w porządku. Wyszłam bez traumy, z tym, że ja poród miałam raczej łatwy.

Ja rodziłam na Karowej w lipcu zeszłego roku. Byłam też w tym szpitalu miesiąc aż do porodu. Leżałam na porodówce i patologii ciąży.
To był mój pierwszy poród więc nie mogę porównać. Podczas mojego porodu dziecku spadało tętno i miałam zapewnioną bardzo dobrą opiekę, przy porodzie było kilku lekarzy, którzy cały czas czuwali. Nie miałam swojej położnej. W ciągu dnia była położna, która mogłaby być sympatyczniejsza, ale wieczorem poród odbierała cudowna dziewczyna. Myślę, że jak mąż jest przy porodzie to nie trzeba się martwić o położną. Jakbyś miała pytania to odpowiem :)
Chodzę tam do endokrynologa i również polecam (oczywiście jeszcze nie prowadzę ciąży ). Ale podejście super ;)

A jak się rodzi na Solcu teraz :) ? Ja rodziłam 11 lat temu i teraz też się szykuję na ten szpital.
Mam nadzieję że trak samo miło i kameralnie jak było
Pozwolę sobie trochę uzupełnić, bo niedawno miałam okazję być znów na Solcu. Tym razem tylko w odwiedzinach u kobiety z rodziny. Nie ciąża, ale operacja ginekologiczna. Ogromnie sobie chwaliła opiekę i lekarzy. A na moje wcześniejsze zastrzeżenia co do warunków odpowiadała, że ja chyba nie znam innych szpitali (co jest prawdą). Jeden z lekarzy jakoś źle ją potraktował, ale o wszystkich pozostałych wyrażała się bardzo dobrze. Ja tam złego lekarza nie spotkałam, więc chyba trzeba mieć pecha, żeby źle trafić. Czasem ponoć bywa jednak spory ruch - cesarka za cesarką.

Hey kobietki,ja rodziłam moje dziewczynki 1-go lutego na żelaznej,miałam planowane cc, wszystko super bo miałam lekarza prowadzącego moja ciążę z tamtąd który robił mi tez cc.Szpital super opieka a to jak zajęli sie moimi dziećmi whhow pediatra pani dr Grabowska rewelacyjny lekarz! Ja jestem bardzo zadowolona ze wybrałam ten szpital,moj lekarz(fantastyczny człowiek!) zrobił mi takie ciecie ze trudno go znaleźć i dodam ze na drugi dzień to juz swobodnie sie poruszałam☺ Jak kiedyś przyjdzie mi jescze rodzić to tylko z moim Panem Doktorem i na żelaznej!

Hey kobietki,ja rodziłam moje dziewczynki 1-go lutego na żelaznej,miałam planowane cc, wszystko super bo miałam lekarza prowadzącego moja ciążę z tamtąd który robił mi tez cc.Szpital super opieka a to jak zajęli sie moimi dziećmi whhow pediatra pani dr Grabowska rewelacyjny lekarz! Ja jestem bardzo zadowolona ze wybrałam ten szpital,moj lekarz(fantastyczny człowiek!) zrobił mi takie ciecie ze trudno go znaleźć i dodam ze na drugi dzień to juz swobodnie sie poruszałam☺ Jak kiedyś przyjdzie mi jescze rodzić to tylko z moim Panem Doktorem i na żelaznej!
a zdradzisz nazwisko?;> moze byc na priv ;)

Hej dziewczyny. Czy któraś mogłaby polecić ginekologa na karowej który prowadził/prowadzi jej ciążę? Obecnie mam prywatną opiekę ginekologa ale na poród prywatny mnie nie stać ;)

Hej
Czy któraś z Was może się wypowiedzieć na temat ginekologii w MSWiA w Warszawie? Będę tam rodziła, na forum raczej mało aktualnych informacji o tym właśnie szpitalu...byłam tam zobaczyć oddział i okazuje się że nie praktykują wynajęcia położnej do porodu...trochę dziwne , bowiem w innych szpitalach normalnie są cenniki za takie usługi... Dzięki za info
Kati

reklama
Do góry