reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ja planuje poród w szpitalu na Madalińskiego ale się jeszcze zastanawiam, do stycznia mam troszkę czasu. Piszcie do mnie na priv te które coś słyszały o tym szpitalu, boję się w końcu to moje pierwsze dziecko a też dużo naczytałam się o ochronie krocza i bardzo bym chciała uniknąć nacinania.

Ostatnia edycja:
reklama
Żadna z nas nie wie co może się stać w trakcie porodu. Czy warto dla własnej wygody ryzykować życie i zdrowie dziecka gdyby coś poszło nie tak? Czy ma się w 100% tą pewność, że to na pewno mnie się nie zdarzy? Niestety nikt tej pewności nie ma. Tylko wojewódzki może dać nam pewność, że dziecko będzie miało najszybszą i najbardziej fachową pomoc w razie problemów. I nikt nie powie mi, że skoro Eskulap ma inkubator to już jest pomoc. Tu chodzi o lekarzy. Wojewódzki ma oddział patologii noworodka, gdzie leżą nie tylko wcześniaki.

Wojewódzki nie jest taki zły jak go malują, naprawdę.

Sama miałam już opłaconą cesarkę w Eskulapie i poszłam do wojewódzkiego. Teraz po czasie nawet bym się nad Eskulapem nie zastanawiała. Wolę fachową pomoc dzieku w razie potrzeby.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Trafiłam na to forum bo również rozważam poród na Inflanckiej i widze że jak wszędzie można znaleźć zarówno te dobre jak i te złe opinie. Jednak większość postów jest sprzed roku lub kilku lat czyli przed remontem. Teraz został otworzony cały nowy blok porodowy i jestem bardzo ciekawa czy ktoś ma jakieś świeże spostrzeżenia na temat porodu na inflanckiej.
Z góry wielkie dzięki :)

[url=http://www.suwaczki.com/][/URL]

Ostatnia edycja:
Nie dostałam odpowiedzi, ale sama sobie odpowiem :)
Moja koleżanka ostatnio rodziła na Inflanckiej.... ponoć między bólami i skurczami krzyczała coś w stylu... "o moj boshe tu jest jak w Hiltonie" hehe nowe sale są można je obejrzeć na stronie szpitala, poza tym znalazłam na portalu grono.net wypowiedzi prawdopodobnie jakiegos pracownika lub pracowaników Inflanckiej na forum... można poczytać... wpisać w wyszukiwarke Inflancka to napewno znajdzie, bo taki login tam mają...
sale do porodów rodzinnych za darmo, znieczulenie za darmo
Co tam jeszcze..... personel ponoć bardzo dobry i sympatyczny... i chyba narazie wszystko...

Dziewczyny może się jednak znajdzie chociaż jedna, która teraz w sierpniu rodziła.... odezwijcie się...

a czy któraś z Was może polecic szpital, w którym dobrze urodzic bliźniaki. z tymi porodami nigdy nic nie wiadomo, więc dobrze, by dobrze wykonywali też cesarkę.

a czy któraś z Was może polecic szpital, w którym dobrze urodzic bliźniaki. z tymi porodami nigdy nic nie wiadomo, więc dobrze, by dobrze wykonywali też cesarkę.
moja znajoma rodziła poprzez cesarkę ale jedno dziecko w szpitalu na Starynkiewicza,
no i ona jest bardzo zadowolona ...
ja myślę że nie wazne jest jak lekarze zszyją ale ważne żeby w danym szpitalu był oddział noworodkowy,żeby w razie komplikacji z maluszkiem na miejscu była opieka więc dlatego najlepiej wybierac Kliniki.a w twoim przypadku to bym tylko poszła do Kliniki,a w warszawi są chyba tylko 3 kliniki:instytu matki i dziecka,karowa i starynkiewicza.ja śmiało polecam ten ostatni a karową odradzam!!!!

reklama
Do góry