reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ja dwa razy rodzilam w Praskim,za pierwszym razem nie bylam zadowolona ,bo to moj pierwszy porod byl i wiadomo,oczekiwalam chyba nie wiadomo czego.A wtedy mialam wywolywany porod,8 godzin pod kroplowka zw bolach,zanim ujrzalam swoja piewrsza corcie.Drugi porod tez tam sie odbyl(trwal 2,5 godzinyod pierwszego skurczu w domu.).
Nie zaluje,byly to dobre decyzje,najwazniejsze jest to ze opieka po porodowa,szczegolnie opieka neonantologiczna nad dziecmi jest wysmienita! Pomagaja tez kobieta prawidlowo przystawiac noworodka do piersi.

reklama
Uleńka, chodziłam do lekarza z Żelaznej. Ale czy to będzie "żelazny" glejt aby tam rodzić to się okaże:) Położnej wykupionej nie mam, ale szkołę rodzenia przez nich rekomendowaną "odbyłam".
Coś więcej będę mogła powiedzieć za niedługi czas już:-)
W bielańskim miała rodzić bratowa, ale mimo, że miała lekarza tam pracującego odesłali ją (po odejściu wód), ale na Karową, więc źle nie trafiła.

Hej mamuski, która by mgła na świeżo napisać o porodzie na madalińskiego? a jak jest z wizytami na badanie ktg czy trzeba mieć jakieś skierowanie czy tak poprostu mozna sie iść i zapisać albo odrazu zrobic badanie?:-)

Cześć,
mam pytanie... skazana jestem na poród w szpitalu Praski (nie pytajcie dlaczego!), chciałabym się od was dowiedzieć jak to w ogóle jest z porodem: a mianowicie czy trzeba się jakoś wcześniej zapisać do szpitala na poród czy po prostu czekać aż mi wody odejdą i jechać tam na żywioł (przyjmą wtedy czy nie przyjmą?:/)

Zielona jestem jeszcze w tym temacie a mój ginekolog prowadzący jakiś taki mało obeznany ech :no:

Cześć,
mam pytanie... skazana jestem na poród w szpitalu Praski (nie pytajcie dlaczego!), chciałabym się od was dowiedzieć jak to w ogóle jest z porodem: a mianowicie czy trzeba się jakoś wcześniej zapisać do szpitala na poród czy po prostu czekać aż mi wody odejdą i jechać tam na żywioł (przyjmą wtedy czy nie przyjmą?:/)

Zielona jestem jeszcze w tym temacie a mój ginekolog prowadzący jakiś taki mało obeznany ech :no:
Do porodu skierowania nie potrzebujesz.. Chyba, że będziesz miała cesarkę, wtedy możesz mieć konkretny termin, ale to zależy.. Czasami czekają z cesarką do rozpoczęcia akcji porodowej.
A jeżeli siłami natury, to niekoniecznie poród zacznie Ci sie od odejścia wód.. Możesz mieć po prostu skurcze, a wody dłuuugo po tym, więc jedziesz do szpitala i liczysz na łut szczęścia:)

witam, Termin mam na koniec marca 2010 i zdecydowałam na poród w Eskulapie. Regularnie czytam Wasze opienie na temat tej kliniki i będę robić to dalej. Jestem z Jastrzębia, ale u nas w szpitalu nie podają ZZO stąd jest to jeden z najważniejszych powodów dla którego mam sie zamiar pofatygować do Bielska. Pierwszy poród miałam w 2003 roku w Jastrzębiu, to był koszmar (mam na myśli ból). Podczas porodu przyszedł na wywiad do mnie anestesjolog, mąż poprosił go o ZZO dla mnie, od razu zadeklarował, że zapłaci ile trzeba byle by tylko mi je podali - odmówili (nie było żadnych przeciwskazań medycznych) , po prostu go nie podawali i nadal tego nie robią. Mam nadzieje, że Eskulap wart jest swojej 'reklamy'. W lutym mam zamiar wybrać się tam na pierwszą wizytę . pozdrawiam

Witam obecne i przyszłe mamy. Z żoną zdecydowaliśmy się na poród w Eskulapie. Po pierwszej wizycie mamy takie sobie odczucia. Żona bardzo chciałaby rodzić przez cc, a wyglądało na to, że nie są specjalnie chętni. Stąd moje pytanie: jak obecnie wygląda sprawa cc na życzenie? Z kim rozmawiać, czy wystarczy poprosić, trzeba się uprzeć, czy w ogóle jest taka opcja? Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie to bardzo prosiłbym o odpowiedź, zostało niewiele czasu.

ja rodziłam 2 miesiące temu w Bródnowskim. Szpital jest w porządku. Znieczulenie dają za darmo ale wiem, że są z tym problemy. Lekarz do znieczulenia musi przyjść z innego pionu. Generalnie dają czopki. Pielęgniarki i lekarze są bardzo mili. Napewno trzeba się nastawić na chodzących przy obchodzie studentów. Nie wiem zabardzo co Cię aniam interesuje więc pisz na maila to Ci odpiszę.

reklama
Hej!
Mnie tez bardzo interesuje poród w szpitalu bródnowskim - u mnie to już za 2 miesiące. Ja właśnie czekałam na informacje dotyczące znieczulenia i porodu rodzinnego i czy położne są miłe, a także jak jest z opieką noworodków po urodzeniu.
I mam nadzieję że nadal nie odsyłają z tego szpitala tylko bez problemu przyjmują.

Do góry