reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Ja rodziłam w Eskulapie 28.07.2009r. i chciałam sie podzielic moimi spostrzeżeniami. Tak więc do kliniki przyjechałam o godzinie 21.30 w dniu 27.07. miałam bóle, ale jak sie okazało nie do porodu. Zostałam przyjęta na oddział, zbadano mnie i zostałam podłączona do kroplówki (oksytocyna). I tak trwałam do godziny 0.30 (bez znieczeulenia). Aby dostac znieczulenie rozwarcie musi byc na 3 palce. O godzinie 0.30 dostałam upragnione znieczulenie(nie miałam żadnych skutków ubocznych, poza lekkim swędzeniem ciałka, ale to normalne) i tak sobie spacerowałam po korytarzu z kroplówką do około godziny 3.45. Wtedy przestało działąc znieczulenie no iokazało sie ze zaczęła sie akcja porodowa. Tak więc cały ból prodowy jednak czułam. Ale moim zdaniem gorsze były te bóle wczesniejesze gdy jeszcze nie miałam podanego znieczulenia. O godzinie 4.22 urodziłam córke. Okazało sie ze moje wodu były już zielone(podczas wczesniejeszego badania nic na to nie wskazywało) i dziecko było troszke niedotlenione. Dostało w 1 minucie tylko 4 pkt. Odrazu zastosowano wobec niej odpowiednie działania, dostała leki oraz inkubator. Po 24 godzinach miałam córke przy sobie. (miała zrobione usg główki oraz szereg badan na zatrucie ciązowe). Dr Biernacki(u niego rodzialm) zszył mnie bardzo fachowow(na Nobla tak powiedziała później moja położna z ośrodka zdrowia). Po porodzie leżay sie na sali dwuosobowej. Można poprosic o znieczulenie w zależności od siły bólu(mniejszy -Paracetamol, większy -zastrzyk). Przy pierwszej kąpieli towarzyszą Panie pielęgniarki, co jest dosyc pomocne. 31 lipca wyszłam z kliniki z moim dzieckiem. Wszystkie szczepienia jakie robione są w szpitalach są tam róweniż wykonywane. Na badanie słuchu oraz bioderek należy jechac np do centrum pediatrycznego na cyniarskiej. Dodatkowo cieszy to ze nie musiałam zabierac ze sobą tony rzeczy. Podkłady, podpaski są tam na miejscu. Moim zdaniem w eskulapie było OK. Jak sie dzieje cos z dzieckiem (a u mnie tak było) reagują natychmiast. Lekarze mili, na tyle na ile jest to możliwe. W koncu to klinika a nie klub adoracji. Pielęgniarki również były sympatyczne, mimo że jedną uderzyłam podczas porodu:-)....mam nadzieje ze mi wybaczy. Nikt nie spieszył sie z zaproponowaniem mi cesarki, mimo ze moje rozwarcie nie spieszyło sie do otwarcia......była taka ewentualność, ale z niej nie chciano korzystac. (lekarze nie chcieli). Na sali leżałam z Panią po cesarce i doszłam do wniosku ze mimo masakry jaką miałam podczas samego porodu uznaje ze cc to jeszcze gorsze piekło. Ja po porodzie (4.22) wstałam do kąpieli (10.00) bez większych problemów(przede wszystkim sama). Pani obok miała nieco gorzej . Rana bardziej boli po porodzie. Tak więc kończąc przudługą wypowiedź ja polecam eskulapa.

reklama
Zależy kto prowadzi Ci ciąże.
Jeśli Gajewska to będzie Ci proponowała Starynkiewicza albo Wołomin, bo tam pracuje.
My chcieliśmy w Pruszkowie, wyszło inaczej, ale też warto się zainteresować, tylko tam nie ma oddziału patologii jakby coś się działo.

My zostaliśmy zesłani do Międzylesia do szpitala kolejowego.
Kilka stron wcześniej jest mój post na ten temat, ogólnie nie polecam.
Podobno jeszcze ludzie Sochaczew chwalą.

W 2005 rodziałam w szpitalu Bródnowskim na kole porodowym.Samo koło porodowe polecam .Teraz zupełnie nie wiem gdzie rodzić ,bo mam cukrzycę ciężarnych jeżeli wszystko będzie ok.to wybrałabym żelazną albo jeszcze raz bródnowski.

Cześć dziewczyny!

Kurcze ja też mam wielki problem, bo termin porodu mam na styczeń, a tu jeszcze żaden szpital nie wybrany.
Mój lekarz prowadzacy niestety nie pracuje w żadnym szpitalu - on poleca Bielański ale chyba tylko dlatego że położna z tego szpitala pracuje również z nim w prywatnym gabinecie. Sama nie wiem co myslec.

A najbliżej mam do Bródnowskiego i tak myslę tez o nim.

Czy powinnam wczesniej pojsc do szpitala i umowic sie na wizyte z polozna?

Cześć dziewczyny!

Kurcze ja też mam wielki problem, bo termin porodu mam na styczeń, a tu jeszcze żaden szpital nie wybrany.
Mój lekarz prowadzacy niestety nie pracuje w żadnym szpitalu - on poleca Bielański ale chyba tylko dlatego że położna z tego szpitala pracuje również z nim w prywatnym gabinecie. Sama nie wiem co myslec.

A najbliżej mam do Bródnowskiego i tak myslę tez o nim.

Czy powinnam wczesniej pojsc do szpitala i umowic sie na wizyte z polozna?

z tego co wiem to w brodnowskim nie ma problemu z przyjeciem do porodu, jesli chcesz miec indywidualna opieke poloznej podczas porodu to sie zglos, a najlepiej wybierz sie rowniez na szkole rodzenia przy tym szpitalu zeby lepiej go poznac (jesli taka maja):tak:

z tego co wiem to w brodnowskim nie ma problemu z przyjeciem do porodu, jesli chcesz miec indywidualna opieke poloznej podczas porodu to sie zglos, a najlepiej wybierz sie rowniez na szkole rodzenia przy tym szpitalu zeby lepiej go poznac (jesli taka maja):tak:

Z tego co wiem to tam nie można wynająć połoznej :tak:

reklama
Do góry