reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Karowa jest podobno dobrym szpitalem, poza tym, że ma opinię taśmociągu.. :-) I może ciut mniejszą uwagę zwracają na "naturalny" przebieg porodu:-) W porównaniu do Żelaznej i Madalińskiego. Z tego co wyczytałam to dziewczyny najbardziej skarżą się na to, że muszą leżeć w jednej pozycji podczas prawie całego porodu (zdaje się, że z wyjątkiem pierwszej fazy)..

Witam, ja byłam wczoraj na wizycie w Bródnowskim i podtrzymuję moją opinię, że jest tam super. Rodziłam tam 3 lata temu i byłam zachwycona. Położne super babeczki - każdą rodzącą traktują indywidualnie. A noworodki mają jak w hotelu pięciogwiazdkowym (teraz ciocie umyje ci dupkę.... i siup małego pod kran....). Teraz też chciałam zamienić parę słów z kimkolwiek, to osobiście się pofatygowała prof. Nowak - ordynatorka. Ponieważ mój mały ma wadę nerek - miałam od ręki konsultację z Dr. Osuch - specjalistą nad specjalistów od noworodków i usg (bezpłatne!) na miejscu.

Madalińskiego zaliczyłam w ubiegłym roku i mam zdanie taki jak Stopi o Inflanckiej, albo i gorsze. Na Madalińskiego przez zaniedbanie personelu o mało nie się nie wykrwawiłam na śmierć przy poronieniu, a dr. konował na obchodzie nawet nie podszedł po zabiegu do mojego łóźka! - tak jak by mnie tam nie było....
Wyszłam na własne żądanie - to zamiast spytać mnie "czy mam świadomiśc czym dla mojego zdrowia to grozi?", to mnie spytali "czy wiem, że przez to im nfz nie zapłaci za zabieg i łóżko". Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry::angry:

Sporo dobrego słyszę o Bielańskim - może czas się przenieść na stare śmieci (kiedyś mieszkałam bardzo blisko bielańskiego) - to nie jest głupi pomysł

A ja zaluje, ze nie posluchalam Ciebie.

Stopi - post wyżej przeczytałam od deski do deski. Teraz to nawet ja zaczęłam się zastanawiać nad tym szczepieniem ... No i przykro mi bardzo, że twojej małej nie porafili dobrze leczyć. I tylko mam nadzieję ze wychodzicie juz na prostą :happy2:

Co do Orłowskiego - trafilam tam na chirurgię z ropniem piersi - mam jak najlepsza opinie o oddziale i chirurgu który mnie operowal. Polecę każdemu.

Ja tylko potwierdzę - odradzam Inflancką :no::no::no: Nie nie nie dla opieki poporodowej, poród miałam bezproblemowy wiec zadnego zaniedbania nie moge zarzucic. Za to jak przyszłam do nich z zapaleniem piersi ( nie wiedzialam ze to zapalenie myslałam ze grypa) to nie dostałam ani antybiotyku ani nic przeciwzapalnie działającego (np ibuprom można wziąc.... ) no i dla mnie to zapalenie skończyło sie koszmarem - ropniem piersi. Na szczęscie jest też happy end - na chirurgii w szpitalu Orłowskiego. No i dzięki temu szpiatalowi karmię córę do dzisiaj wyłącznie piersią.

Widzę, że szpital Orłowskiego przy Czerniakowskiej zbiera dobre opinie - mi też go polecano, ale w okresie mojego drugiego porodu akurat był tam remont.
Ja sama tam się urodziłam i mając kilka lat miałam tam operację (to tak nie na temat, ale sentyment jakiś jest).

reklama
Co do Bielanskiego to ja mialam z nimi zla przygode w ciazy tzn. zaniedbanie lekarki z izby przyjec i nie przyjecie mnie na zabieg mimo skierowania do szpitala. Pozniej mialam komplikacje, zakazenie, antybiotyk, i teraz odnowienie sie ropnia itd. Przez to zniechecilam sie bardzo do tego szpitala, choc mam ten szpital pod nosem i poszlam niestety na ta Inflancka.
Jednak bylam tydzien temu na noworodkach i na pediatrii w Bielanskim i mnie zatkalo - trafilam na super lekarki. Poniewaz nie bylo tam miesjca na przyjecie mojej corci to p. dr osobiscie przez1,5h szukala dla niej miejsca w innym dobrym szpitalu (znalazla w sz. Orlowskiego) A wywiad jaki ze mna dr zobila szok!!
Nie wiem jak jest na porodowce tam po za tym, ze jest ladnie. Za to jesli chodzi o noworodki to maja fachowa opieke. Bielanski jest objety przez fundacje Polsat specjalnym programem i zaczeli sie tam starac. Jesli miala bym rodzic drugi raz to albo Orlowskiego albo Bielanski - podobno to ten sam poziom jesli chodzi o zaplecze medyczne.
Poblem jest jeden - ciezko tam sie dostac i odsylaja pacjentki pod Warszawe, wiec trzeba wczesniej zalatwic sobie miejsce lub miec lekarza prowadzacego.
ponoc dr. Debski jest bardzo dobry.

Ostatnia edycja:
Do góry