reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Karowa jest podobno dobrym szpitalem, poza tym, że ma opinię taśmociągu.. :-) I może ciut mniejszą uwagę zwracają na "naturalny" przebieg porodu:-) W porównaniu do Żelaznej i Madalińskiego. Z tego co wyczytałam to dziewczyny najbardziej skarżą się na to, że muszą leżeć w jednej pozycji podczas prawie całego porodu (zdaje się, że z wyjątkiem pierwszej fazy)..

Witam, ja byłam wczoraj na wizycie w Bródnowskim i podtrzymuję moją opinię, że jest tam super. Rodziłam tam 3 lata temu i byłam zachwycona. Położne super babeczki - każdą rodzącą traktują indywidualnie. A noworodki mają jak w hotelu pięciogwiazdkowym (teraz ciocie umyje ci dupkę.... i siup małego pod kran....). Teraz też chciałam zamienić parę słów z kimkolwiek, to osobiście się pofatygowała prof. Nowak - ordynatorka. Ponieważ mój mały ma wadę nerek - miałam od ręki konsultację z Dr. Osuch - specjalistą nad specjalistów od noworodków i usg (bezpłatne!) na miejscu.

Madalińskiego zaliczyłam w ubiegłym roku i mam zdanie taki jak Stopi o Inflanckiej, albo i gorsze. Na Madalińskiego przez zaniedbanie personelu o mało nie się nie wykrwawiłam na śmierć przy poronieniu, a dr. konował na obchodzie nawet nie podszedł po zabiegu do mojego łóźka! - tak jak by mnie tam nie było....
Wyszłam na własne żądanie - to zamiast spytać mnie "czy mam świadomiśc czym dla mojego zdrowia to grozi?", to mnie spytali "czy wiem, że przez to im nfz nie zapłaci za zabieg i łóżko". Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry::angry:

Sporo dobrego słyszę o Bielańskim - może czas się przenieść na stare śmieci (kiedyś mieszkałam bardzo blisko bielańskiego) - to nie jest głupi pomysł

A ja zaluje, ze nie posluchalam Ciebie.

Stopi - post wyżej przeczytałam od deski do deski. Teraz to nawet ja zaczęłam się zastanawiać nad tym szczepieniem ... No i przykro mi bardzo, że twojej małej nie porafili dobrze leczyć. I tylko mam nadzieję ze wychodzicie juz na prostą :happy2:

Co do Orłowskiego - trafilam tam na chirurgię z ropniem piersi - mam jak najlepsza opinie o oddziale i chirurgu który mnie operowal. Polecę każdemu.

Ja tylko potwierdzę - odradzam Inflancką :no::no::no: Nie nie nie dla opieki poporodowej, poród miałam bezproblemowy wiec zadnego zaniedbania nie moge zarzucic. Za to jak przyszłam do nich z zapaleniem piersi ( nie wiedzialam ze to zapalenie myslałam ze grypa) to nie dostałam ani antybiotyku ani nic przeciwzapalnie działającego (np ibuprom można wziąc.... ) no i dla mnie to zapalenie skończyło sie koszmarem - ropniem piersi. Na szczęscie jest też happy end - na chirurgii w szpitalu Orłowskiego. No i dzięki temu szpiatalowi karmię córę do dzisiaj wyłącznie piersią.

Widzę, że szpital Orłowskiego przy Czerniakowskiej zbiera dobre opinie - mi też go polecano, ale w okresie mojego drugiego porodu akurat był tam remont.
Ja sama tam się urodziłam i mając kilka lat miałam tam operację (to tak nie na temat, ale sentyment jakiś jest).

reklama
Co do Bielanskiego to ja mialam z nimi zla przygode w ciazy tzn. zaniedbanie lekarki z izby przyjec i nie przyjecie mnie na zabieg mimo skierowania do szpitala. Pozniej mialam komplikacje, zakazenie, antybiotyk, i teraz odnowienie sie ropnia itd. Przez to zniechecilam sie bardzo do tego szpitala, choc mam ten szpital pod nosem i poszlam niestety na ta Inflancka.
Jednak bylam tydzien temu na noworodkach i na pediatrii w Bielanskim i mnie zatkalo - trafilam na super lekarki. Poniewaz nie bylo tam miesjca na przyjecie mojej corci to p. dr osobiscie przez1,5h szukala dla niej miejsca w innym dobrym szpitalu (znalazla w sz. Orlowskiego) A wywiad jaki ze mna dr zobila szok!!
Nie wiem jak jest na porodowce tam po za tym, ze jest ladnie. Za to jesli chodzi o noworodki to maja fachowa opieke. Bielanski jest objety przez fundacje Polsat specjalnym programem i zaczeli sie tam starac. Jesli miala bym rodzic drugi raz to albo Orlowskiego albo Bielanski - podobno to ten sam poziom jesli chodzi o zaplecze medyczne.
Poblem jest jeden - ciezko tam sie dostac i odsylaja pacjentki pod Warszawe, wiec trzeba wczesniej zalatwic sobie miejsce lub miec lekarza prowadzacego.
ponoc dr. Debski jest bardzo dobry.

Ostatnia edycja:
Do góry