reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Arlets, ciekawe czy miałysmy do czynienia z tą samą pediatrą - pani dr Dz.?
Mi powiedziała, ze ona nie może dać gwarancji, że dziecko będzie zdrowe do pełnoletności, mimo że było widać że jest juz żółty - i nie chciała zrobić badania bilirubiny.

reklama
Moja ginka pracuje w bródnowskim i sama mi nie polecała tego szpitala , bo gdyby poleciła napewno bym pojechała . Bardzo dużo studentów itp. Mieli remont w wakacje

Ja moge z czystym sercem polecic szpital Bielanski:tak:wiadomo ze ile rodzących tyle opini...
Rodzilam w sierpniu 2007 roku,byl boom urodzeniowy i szpital wypelniony po brzegi-mimo tego nikt mnie nie odesłal.2 dni przed terminem zaczelam chodzic na KTG do położniczej izby przyjec,zalozyli mi karte,ale dzidzia nie bardzo spieszyla sie na swiat i 10 dni po terminie lekarz z izby zadecydowal o przyjeciu mnie na patologie i monitorowanie stanu dzidzi.
Tego samego dnia w nocy zaczal sie poród;-)mimo ze byl dlugi-17 godzin i uciążliwy a pod koniec okazalo sie ze niezbedna jest cesarka to wszystko bylo super-mila atmosfera,personel(poza lekarzem-arabem który wykonywal zabieg ciecia:dry:-ale nie zawsze wszystko jest idealnie)zajeli sie mna profesjonalnie,pomoc poloznych i pielegniarek po porodzie-super.doradca laktacyjny-pomagała.Moge polecic smiało;-)

ja bede rodzic w brodnowskim - przynajmniej taki jest plan. :-)
opinie sa rozne na temat kazdego ze szpitali w kazdym miescie, zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie dany szpital odradzal i ktos kto bedzie polecal.
tak naprawde to zalezy od tego jak przebiegl sam porod, bo jak porod byl ok to i ze szpitala bedziemy zadowolone.:-)

moglabym wybrac oczywiscie jakikolwiek inny szpital, ale stwierdzilam, ze do szpitala pojade - nazwijmy to- w ostatniej chwili,zeby nie siedziec na porodowce niepotrzebnie kilka godzin dluzej. brodnowski mam pod nosem,dlatego wlasnie tam. :tak:

ja bede rodzic w brodnowskim - przynajmniej taki jest plan. :-)
opinie sa rozne na temat kazdego ze szpitali w kazdym miescie, zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie dany szpital odradzal i ktos kto bedzie polecal.
tak naprawde to zalezy od tego jak przebiegl sam porod, bo jak porod byl ok to i ze szpitala bedziemy zadowolone.:-)

moglabym wybrac oczywiscie jakikolwiek inny szpital, ale stwierdzilam, ze do szpitala pojade - nazwijmy to- w ostatniej chwili,zeby nie siedziec na porodowce niepotrzebnie kilka godzin dluzej. brodnowski mam pod nosem,dlatego wlasnie tam. :tak:

no i dobrze :-)
wiadomo - ile osób, tyle opinii.
Obyś miała same dobre doświadczenia z pobytu tam :-)
a w którym tygodniu jesteś?

Ja rodziłam w lipcu 2008r w Eskulapie. Cała ciąża przebiegała super i na początku 9 miesiąca dostałam cholestazy ciężarnych (wymioty, brak apetytu, spadek wagi, okropne swędzenie skóry... na necie wyczytałam, że wskazanie do cesarki bez wzg. na miesiąc ciązy-zagraża to życiu dziecka) od początku zakładałam ze będę rodziła w Cieszynie, chodziłam cała ciąże do zachwalanego dr Palucha, nie powiem jest to fachowiec w swoim zawodzie i super gin jak ciąża przebiega prawidłowo - zawiodłam się na nim na całej lini. Dzwoniłam do niego zanim trafiłam na patologie w Cieszynie a on mnie nie poznał w szpitalu, nie interesował się... dali mi jakies prochy zakazane dla kobiet ciązy, obnizyli troche parametry i po tygodniu wypisali do domu (kiedy miałam lada dzień skończony 38 tc czyli donoszoną, czułam, że mnie olali)..... dzień wypisu to był piątek, kazali mi za 10 dni zameldowac się u Paluch w gabinecie (chyba żeby mu jeszcze kieszenie nabić)... już sobotę czułam się fatalnie, zadzwoniłam do Esculapa, umówiona zostałam na poniedziałek, we wtorek zadzwoniłam do Esculapa podac nowe wyniki badań i wyszyły bardzo wysokie... koniec końców umówiona zostałam na czwartek na poród. Wywoływali mi od rana, bezskutecznie. Byłam wykończona i głodna... dr Biernacki przyszedł i powiedziła że w tym tempie to urodzę jutro pod wieczór i czy wywołujemy dalej czy chcę CC.. o 16:45 przeprowadzono CC! wspomnienia z CC super (wspaniali lekarze, personel), mąż obserwować mógł tę operację zza zaszklonych drzwi, usmiechalismy się wtedy do siebie... zaraz mógł małej zdjęcia robić, potem na sali ze mną i z dzieckiem mógł pobyć. Polecam każdemu tę klinikę, drugi raz rodzic też planuję już tylko tam..

reklama
heh, bo ja sie wypowiadam jesli mam cos konkretnego do powiedzenia ;-)
co do spacerow po parku to bardzo chetnie :-)
nie wiem czy jestes zainteresowana ale jest bardzo fajna szkola rodzenia na lojewskiej -darmowa. polecam. ja wlasnie wczoraj ukonczylam zajecia. :-)
nawet dyplom kazda dostala :-D

Do góry