karolamarcin
Początkująca w BB
dr Aleksandra Nowak-Skowrońska - przyjmuje na Świerkowej, bardzo miła doktor
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam cesarkę ale z tego co wiem dają koszulę do porodu. Poporodzie przez pierwsze 2 dni chodziłam jeszcze w szpitalnych koszulach i w dyżurce połoznych bez problemu wymieniaja na czystą. Jak poprosisz o podkłady to tez maja więc nie ma problemu. Prześcieradło tez - jeżeli się zaplami. Nie wiem po naturalnym kiedy się zaczynasz opiekowac maluszkami sama ale chyba dosyć szybko. Żeby oddać dziecko na troche to niema problemu ale np na noc - juz tak.Ja miałąm bliźnięta i sama w nocy się nimi zajmowałam (jednego wieczoru na obchodzie lakarka zapytała czy chcę je na trochę oddać na noc i odpocząć - więc odwiozłam je na 5 godzin - ale to tylko raz). Z dokarmianiem nie ma problemu. Idziesz do sali gdzie są noworodki i tam w podgrzewaczach zawsze jest mleczko i mozna wziąć - nie robią najmniejszego problemu chociaż zachęcają jak najwięcej cycusiem karmić. Daja mleczko NAN HA.Dzieki bardzo, interesuje mnie czy daja koszule do porodu czy musze miec swoja, jak to wyglada z dzieciaczkami pozniej, po porodzie zabieraja i kiedy daja i czy istnieje mozliwosc np na godzine dac pod opieke maluszka, czy jest problem z dokarmianiem. O studentow sie nie pytam bo mialas to szczescie ze rodzilas w wakacje u mnie napewno beda. Jakie sa panie pielegniarki i lekarze, czy obchodza sie po macoszemu, czy podchodza do nas mam tak po ludzku, tzn pomagaja na poczatku. Pierwszy porod mialam rewelacja, ale na slasku i znalam tam i lekarzy i pielegniarki, no i bylo to 4 i pol roku temu, teraz nie znam ani szpitala ani nikogo (za wyjatkiem mojego lekarza prowadzacego) i troche mnie ta wizja przeraza. Mam nadzieje ze bede i ten porod milo wspominac, i pobyt w szpitalu. Z gory dziekuje za odp i duzo zdrowka zycze dla chlopakow
Ojej, nie wiedziałam.Moja cioteczna siostra chce tam rodzic na początku listopada-ciekawe, czy o tym wie??Ciekawe co tam remontuja, przeciez był jakis remont kilka lat temu?Jak tam byłam w odwiedzinach 3 lata temu, to byłam pod wrażeniem schludności sal.żyrafka, jesli bierzesz pod uwagę rydygiera, to dowiedz się do kiedy jest zamknięty, bo z tego co mi wiadomo jest własnie w trakcie remontu.