reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

Szital Madurowicza w Łodzi polecam wszystkim .....dr Gruszczyńską i dr Strużyckiego także. :-) :-) :-) :-)

reklama
Witam, jestem z Lodzi i sama nie wiem gdzie rodzic. Bardzo chcialabym dostac znieczulenie zewnatrzoponowe, moze ktoras z Was z tego korzystala i w jakim szpitalu. Czekam na odpowiedz, pozdrawiam

witajcie :-)

mam do wyboru poród w Matce Polce albo w Koperniku, pozostałe szpitale są dla mnie za daleko.Poradźcie który wybrać i dlaczego. W ostatniej edycji Rodzic po ludzku, Matka Polka zebrała złe opinie, natomiast Kopernik wypadł najlepiej ... a jak jest w rzeczywistości ? ... Pozdrawiam

Witam wszystkich :-)

mam do wyboru poród w Koperniku lub Matce Polce w Łodzi, pozostałe szpitale są za daleko dla mnie. Poradźcie który szpital wybrać ....
W ostatniej edycji Rodzić po ludzku Matka Polka wypadła źle, natomiast Kopernik najlepiej ... a jaka jest rzeczywistość ...
Pozdrawiam

witajcie :-)

mam do wyboru poród w Matce Polce albo w Koperniku, pozostałe szpitale są dla mnie za daleko.Poradźcie który wybrać i dlaczego. W ostatniej edycji Rodzic po ludzku, Matka Polka zebrała złe opinie, natomiast Kopernik wypadł najlepiej ... a jak jest w rzeczywistości ? ... Pozdrawiam
Odpowiedź na Twoje pytanie: Koprenik..moja przyjaciółka i siostra męza rodziły w Koperniku i były bardzo zadowolone. polecam!!!!!!

ja nawet juz odwiedzilam Kopernika i bardzo mi sie tam podobalo, Pani polozna wszystko wytlumaczyla i byla bardzo mila. Za kazdym razem jak wchodzilam do sali to pytala kobiet, ktore tam byly czy mozemy wejsc. Szpital jest napewno bardzo intymny sala porodowa 2 lozka. Czysta lazienka i maluszki przy lozkach mam (slodki widok). Natomiast co mnie martwi to wlasnie ten brak mozliwosci (lub bardzo mala szansa) dostania znieczulenia zewnatrzoponowego.

dziękuję za odpowiedzi.
Byłam dziś w Koperniku. Obejrzeć oddział, porozmawiać. Wywiad wypadł pozytywnie.
Ale decyzji jeszcze nie podjęłam.
Także jeśli ktoś jeszcze coś wie na temat porodów i opieki w Koperniku na oddziale położniczym to będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam.

rzeczywiście w Koperniku ze znieczuleniem może być problem.
Nie mają własnego anestezjologa. Poza tym propagują poród naturalny.

No wlasnie, i ten brak znieczulenia bardzo mnie martwi, odwiedze jeszcze Rydygiera, bo tam ponoc mozna sobie zazyczyc i jest szansa ze jezeli nie ma przeciwskazan to dostaje sie to znieczulenie, zwlaszcza ze w szpitalach na zachodzie jest ono dawane standardowo. A ja naprawde boje sie bolu (ale niestety nasza sluzba zdrowia nie jest na to przygotowana nawet odplatnie).

reklama
Ale jak w Koperniku może nie być anastezjologa...a jak trzeba cesarskie cięcie wykonać to się czeka aż jakiś przyjedzie .....nie to jest jakiś żart chyba.... musi być znieczulenie:-) :-) :-) :-) :-) :-)

Do góry