reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

Wszystkim niezdecydowanym przyszłym mamą polecam stronę Rodzić po Ludzku. Mi bardzo pomogła w wyborze łódzkiego szpitala i nie zawiodłam się na opiniach tam zamieszczonych. Rodziłam w tym roku w Koperniku i jestem bardzo zadowolona. Wszystkim polecam

reklama
Dr. Siech znam, ale byłam u niej dawno temu, jeszcze przed ciążą, jako nastolatka. Wtedy wydała mi się miła, ale tylko tyle mogę o niej powiedzieć. Znam ją tylko dlatego, że mieszka w Aleksandrowie.
Nic poza tym... Nie wiem, czy inne łodzianki ją będą znały a aleksandrowianek tutaj mało.

Wszystkim niezdecydowanym przyszłym mamą polecam stronę Rodzić po Ludzku. Mi bardzo pomogła w wyborze łódzkiego szpitala i nie zawiodłam się na opiniach tam zamieszczonych. Rodziłam w tym roku w Koperniku i jestem bardzo zadowolona. Wszystkim polecam

Witam, a miałaś Marianno jakiegoś lekarza prowadzącego z Kopernika?Ja będę rodzić w sierpniu i bardzo sie zastanawiam nad tym szpitalem. Obecnie chodzę do dr Gottwalda.Wcześniej chodziłam do ICZM ale nie byłam zadowolona z lekarza prowadzącego i sie przepisałam. Pierwsze dziecko rodziłam w Matce Polce, narzekać nie mam powodu a wręcz wspominam samą porodówkę (jeśli w ogóle można:-p wspominać porodówkę miło) i oddział noworodkowy bradzo miło. Widocznie miałam szczęście:-) ale teraz jakoś się bronię przed porodem w Matce Polce.
A czy wiesz czy w Koperniku są porody w wodzie?

witam!
ja pierwsze dziecko rodziłam w CZMP na oddziale perinatoligii III sam poród wspominam w sumie dobrze, lekarka bardzo sympatyczna, położne też. poten minusem był fakt iz do dziecka trzeba było iść spory kawałek i krzesła niewygodne, nie wspomnę juz o porach karmienia co 3 godz. w międzyczasie panie nie chciały wpuszczać na oddział noworodkowy.
teraz też mam zamiar rodzic w CZMP ale tym razem na innym oddziale- tak zeby być przy dziecku-słyszałam, ze perinatologia II i I są pod tym wzg duzo lepsze bo pokoje dziecięce są tuż obok.

Witam,
I to oddział matczyno-płodowy, a II to patologii ciąży i na nich dzieci rzeczywiście leżą i śpią razem z matkami. Tylko na perinatologii jest inaczej - noworodki są oddzielnie-i nic się nie zmieniło w tej kwestii- koleżanka rodziła w lutym i też bardzo jej się to nie podobało!!!
A czy ktoś rodził ostatnio w Koperniku??????????????

Ja w najbliższą środę będę miała planowane cc w szpitalu Madurowicza. Leżałam 2 razy w tym szpitalu na OCP w związku z cholestazą. Słyszałam wiele pozytywnych opini o tym szpitalu (negatywnych zresztą też) i mam nadzieję że wszsytko będzie ok. Ponadto wszystkim przyszłym mamom poszukującym dobrej i fachowej opieki na czas ciąży polecam mojego lekarza prowadzącego dr Krzysztofa Strużyckiego. Przemiły człowiek i moim zdaniem dobry fachowiec. Każdą pacjentkę traktuje naprawdę indywidualnie. Jak leżałam w szpitalu to się bardzo interesował i moim stanem, badaniami itp. Pracuje w szpitalu Madurowicza.

reklama
Do góry