reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale i prywatne kliniki POZNAN

reklama
poród rodzinny na Polnej kosztuje 150zł, w Św. Rodziny 300 zł

na Polnej nic dla dzidziusia nie musisz mieć, bo wszystko - łącznie z pieluchami i ubrankami- dają. dla siebie nie bierz koszuli, bo dają szpitalne. szlafrok swój możesz mieć. podpaski po porodzie też dają, ale lepiej wziąć swoje takie duże, bo nie zawsze mają. majtek jednorazwoych teoretycznie nie wolno zakładać, ale warto mieć. zazwyczaj na czas obchodu się je zdejmuje.

W św.rodzinie tyle kosztuje poród, bo sala porodowa to taki jakby duży pokój, z radiem telewizorem i łazienką ;-) na Polej to też "pokoiki" z tym że bez telewizora i radia, na Lutyckiej porodówka to malutkie poprzedzielane sale-niektóre połączone we dwie-bez łazienki itp,łóżka bardzo wąskie metalowe :wściekła/y:

dzięki kobietki za wszystkie rady, napewo sie przydadzą:-) chciała bym tylko jeszcze dowiedzieć się czegoś więcej o lutyckiej :happy2:teraz zastanawiam się nad trzema szpitalami polna, sw. rodziny oraz lutycka , już sama nie wiem , nie chciałabym żeby w takim momencie odsyłali mnie od szpitala do szpitala( tak jak moją znajomą - urodziła w taksówce) , nie chciałabym też żeby poród kojażył mi sie z koszmarem ze względu na traktowanie przez personel:tak:

Lutycka jest na razie jedynym szpitalem, który nie odsyła. może faktycznie luksusów tam nie ma ale personel jest bardzo sympatyczny a to jest baedzo ważne. Na początek zabierasz swoją koszule, potem dostajesz szpitalną, codziennie świeżą.
Podpaski też dostajesz. To samo z pieluchami dla dzidziusia. Jedynie warto zabrać wilgotne chusteczki i krem do pupy bo tego szpital nie dostarczył oraz niegazowaną mineralną.

Pozdrowienia i powodzenia.

Zapomniałam jeszcze o jednym . Nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach ale na lutycką możesz jechac i zwiedzić porodówkę.Personel oprowadzi i opowie.
:-)

Tak naprawdę to trudno jest polecić jeden szpital...wszystko bowiem zależy od ludzi na których trafisz:tak:zarówno na porodówce jaki i potem na oddziale poporodowym.Najlepsze standardy jeżeli chodzi o warunki ma Polna najgorsze Lutycka..

zgadzam się. Ile porodów tyle opini.
Najlepiej chyba rodzić, bez patrzenia na standarty ,tam gdzie pracuje Twój lekarz.
Taka jest moja opinia.:tak:

niestety mój lekarz głównie prowadzi prywatną praktyke, pracował kilka lat temu na polnej teraz chyba w żadnym bo cały tydzień z wyjątkiem niedzieli przez całe dnie przyjmuje w swoim gabinecie ( rano na NFZ , popołudniu prywatnie)

reklama
Ja rodzilam na Polnej trzy razy w latach 93,98,07 nigdy nie byłam niezadowolona, w tym roku rodzac córeczke musze powiedziec ze było super,opieka w czasie porodu i po nim-zawsze mozna znalezc dziure w całym szczególnie jesli zada sie wiele i nic sie nikomu nie mówi,wszedzie sa ludzie i klamki,uwazam ze to najbardziej kompetentny szpital i personel z małymi wyjatkami

Do góry