reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Witam.Dziewczyny czy któraś z Was miała kontakt z dr Wilczyńskim?
On jest ordynatorem szpitala w Brzegu i prowadzi prywatną praktykę lekarską we Wrocławiu.Może którą miała z nim styczność??
Miałam kiedyś styczność w szpitalu, wywarł pozytywne wrażenie, badanie delikatne. Koleżanka cukrzycowa była u niego i bardzo jej pomógł, załatwiając m.in. pompę insulinową. Jednak przed wizytą prywatną u dr miałabym opory, zbyt dużo było o nim:baffled:

reklama
podsyłam bardzo pomocny link w dzisiejszych czasach kiedy to na wizyte u specjalisty czeka sie miesiącami ten portal ulatwia zycie :) https://recepcjamedyczna.pl/jforum/ginekolog
yes2.gif

Bishopka ja już drugi raz leżałam na ginekologi w tej ciąży w Brzegu i miałam z nim kontakt z wrażenia jest ok.Tak jak piszesz badanie przeprowadzone delikatnie.Musiałam wybrać lekarza prowadzącego z tego szpitala ale jednak wybrałam innego.
A dr moim zdaniem ok tylko praktykę na we Wrocławiu więc daleko jak dla mnie ale przyjmuje też w poradni przyszpitalnej w Brzegu.I dokładnie jak napisałaś opini było sporo negatywnych jak i pozytywnych o nim.

Basia, a Ty chcesz rodzić w Brzegu, czy we Wrocąłwiu ? Ja bym wolała Wrocław. Polecam Ci jeszcze lekarza dr Sroczek, pracuje w szpitalu na Brochowie, przyjmiuje w Oławie i prywatnie i na fundusz.

dla zmotoryzowanych polecam dr Marka Otrębę (przyjmuje na fundusz w Św. Katarzynie) o prywatnie w Siechnicach. Chodzę na fundusz i jest bardzo profesjonalnie, z szacunkiem i zaangażowaniem, ze świecą takiego szukać. Wizyta trwa 30-60 min zleca dużo badań, poprzednio poroniłam, ale wie co robi bo udało mi się już 2 trymestr wejść i wszystko póki co idzie dobrze. Kobieta u niego czuje się przede wszystkim jak człowiek więc dojeżdżam 15 km na wizytę z uśmiechem na ustach

Chodzę do dr Mateusza Tylko i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Wcześniej leczyłam się u trzech innych lekarzy i nigdy nie wiedziałam do końca co tak naprawdę mi jest, a wizyty, gdy miałam torbiele lub zaraz po tym jak mi popękały razem z wejściem i wyjściem trwała 5 minut, a kosztowały ponad sto złotych. U dr Tylko, gdy tylko mam jakieś obawy mogę bez skrupułów o wszystko zapytać, zawsze mnie dokładnie przebada i wiem, że wszystko jest w porządku, a jeśli nie jest - to co jest nie tak. Ostatnio zdiagnozował u mnie PCOS i od razu wysłał mnie na badania hormonalne, wytłumaczył co to jest, powiedział jakie są sposoby leczenia i kazał w ciągu miesiąca z badaniami. Uspokoił mnie, że zdarza się to dość często, ale nie można tego zignorować.
Można się do dra umówić na wizytę przez internet i zazwyczaj nie ma opóźnień w przymowaniu (czasami coś się przesunie, ale tego się nie da uniknąć).

Dr Marcin Trzeciak, zdecydowanie :tak:
Przyjmuje w Poliklinice na Grobli ul. Hirszfelda. Ogólnie z tego co wiem to wszyscy lekarze w Poliklinice są bardzo dobrzy. Ale dr Trzeciak dla mnie rewelka, bardzo miły, wszystko tłumaczy, pośmiać też się można. No i zdecydowanie lekarz z powołania a nie taki co to tylko na zasobność swojego portfela patrzy ;-) Nigdy się nie spieszy przy wizycie, dla mnie najlepszy lekarz u jakiego byłam. Fakt troszkę za cicho mówi i szybko ale po trzeciej wizycie idzie się przyzwyczaić ;-)

A dla dziewczyn wstydliwych taka informacja: młody i całkiem przystojny. Ciężko przy pierwszej wizycie się otworzyć, potem jakoś leci :-)

We Wrocławiu wszystkim przyszłym mamom mogę polecić Szpital Uniwersytecki na ul. Borowskiej, ale z tego co wiem najchętniej przyjmują przypadki z problemami bo szpital ma najwyższy, czyli 3 poziom referencyjności. Sama miałam komplikacje w ciąży, więc też musiałam znaleźć najlepszych lekarzy specjalistów (od patologii ciąży) i dobry szpital do rodzenia. Zapisałam się do poradni przyszpitalnej i trochę mnie zdziwiło, że w lekarze się wymieniają - chyba 3 różnych lekarzy mnie przyjmowało... a tego przy porodzie widziałam po raz pierwszy. Byłam ogromnie zdziwiona podejściem lekarzy do pacjentów - wszyscy się o mnie i o dziecko troszczyli, o nic nie musieliśmy prosić (ani tym bardziej błagać), a już na pewno nie o takie standardowe świadczenia jak znieczulenie.
Zdziwiona byłam dlatego, że wcześniej słyszałam wiele dziwnych porodowych historii np.jak to komuś nie chcieli dać znieczulenia, choć bolało, jak lekarze w ogóle nie dbali o pacjentów, o odbieraniu dzieci matkom, i innym złym traktowaniu pacjentów. Nie wiem, gdzie tacy pacjenci chodzą do lekarzy i szpitali, ale myślę że najwyższy czas zbojkotować takich pseudo specjalistów z tych opowieści horrorów.

reklama
Ile to ja się w swoim życiu nachodziłam już po ginekologach :) Chyba jak mało kto mogę wypowiedzieć się w tego typu tematach. Kobiet ginekologów unikam jak ognia (po kilku niemiłych przygodach), dlatego żadne damskie nazwisko tu nie padnie :) Ze swojej strony wszystkim kobietkom mogę polecić Tomasza Michalika - doktor z cudownym podejściem, normalny lekarz, jakich teraz mało w Polsce. Do doktora można zarejestrować się na ginekolog-michalik.pl, gdyby któraś była zainteresowana.

Do góry