reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Witam
Ja wlasnie stoje przed dylematem decyzji co do szpitala...mysle o Kaminskiego badz Brochowie. Na Brochowie rodzilo ostatnio pare znajomych i sa zadowolone, a co do Kaminskiego to moja lekarka (pracowala tam) proponuje mi ten szpital- oraz stala opieke poloznej (oczywiscie odplatna za "cegielke"...). Mnie interesuje jak wyglada sytuacja z porodem rodzinnym (od lekarki slyszlam ze to norma na Kaminskiego i nie jest odplatne) oraz czy sa jakies sale np 2-osobowe. Mysle ze chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie przejechac sie tam wczesniej i zobaczyc jak wyglada sytuacja.A co wy myslicie dziewczyny? Wlasciwie to sytacja w tych szpiatalach tak szybko sie zmienia ze trudno sie sugerowac opiniami z 2005-2006:/

reklama
Dziewczyny z jednego musicie zdawac sobie sprawe: jest nas tyle(cieżarnych) w ostatnim czasie, że cieżko coś zaplanowac, bo szpitale nie sa przygotowane na taką liczbę rodzących. opłacanie połoznej wiąże sie teraz z ryzykiem, że jak przyjdzie Wasz czas to może nie byc miejsca w szpitalu który wybrałyście. i staje sie to normą, że karetka wozi ciężarną od szpitala do szpitala w poszukiwaniu wolnego miejsca...:-(

Ostatnia edycja:
Ja rodziłam na Chałubińskiego, i mam bardzo miłe wspomnienia z porodu (przemilczając oczywiście odczucia bólowe :-p). Są prysznice, położne puszczają muzykę, można robić co się chce, nawet na ogólnej sali. Materace, te wszystkie piłki, fasolki... Bardzo pomocne są studentki (pozdrawiam "moje" studentki, Kasię i Kasię!), nie wyganiajcie ich. I mimo, że rodziłam w państwowym szpitalu, przy całkiem obcej położnej, wszystko odbyło się jak najbardziej "po ludzku" - położna (też p. Kasia) zaproponowała mi rodzenie w pozycji kucznej, na dzikuskę :tak:. Wszystko poszło super, nie nacinali mnie, nie pękłam ani troszeczkę, a to był mój pierwszy poród, córcia też konkretnego rozmiaru ;-). Na drugi dzień nawet nie czułam, że rodziłam :-). Wspaniale!

A z tymi miejscami to fakt, teraz najbezpieczniej położyć się w szpitalu na patologii i stamtąd przejść na porodówkę.

Witam Was dziewczyny. Jestem na początku tej drogi ( termin na lipiec) i szukam bardzo dobrego lekarza a najchętniej to kogoś z Kamieńskiego. Raczej tam chcialabym rodzic ze wzgledu na inne wskazania zdrowotne.Raczej kogoś dobrze tam postawionego , może ordynator?? Na razie byłam ze dwa razy u Preety Agrawal, zrobiła na mnie dobre wrazenie. Może cos wiecie na jej temat?? Niestety ona już chyba w zadnym szpitalu nie pracuje, a byla na dyrekcyjnej ( to tez mi nie pasuje).

dziewczyny moja drugą ciaże prowadzi po wielkim poszukiwaniu dr. RADOSŁAW BLOK z AAVITY na Racławckiej .Jestem cholernie zadowolona bo facet bardzo dokładny , rzetelny i wygląda na bardzo odpowiedzialnego lekarza .
Wiem że pracuje na Hałbińskiego i ma prywatny gabinet tez bodajże na Karola MiArki 4

czy któraś z was do niego tez chodzi albo cos słyszała na jego temat ?

Ja rodziłam w czerwcu na Kamieńskiego. Wcześniej lezałam na patologi i opeka tam rewelacja! Mój lekarz to dr. Smoliński. Prowadził cała moją ciążę. Polecam! Poród rodzinny-warunki super. Opłacona położna pani Jola Horyń to złota kobieta. Zawdzięczam jej szybki i łatwy poród. Niestety te kilka dni po porodzie nie należały do przyjemnych. O wszystko trzeba było pytac. Położne nie miały ciągle czasu. Porodówka na szóstkę z plusem, połoznictwo miernie.

Ja rodziłam w czerwcu na Kamieńskiego. Wcześniej lezałam na patologi i opeka tam rewelacja! Mój lekarz to dr. Smoliński. Prowadził cała moją ciążę. Polecam! Poród rodzinny-warunki super. Opłacona położna pani Jola Horyń to złota kobieta. Zawdzięczam jej szybki i łatwy poród. Niestety te kilka dni po porodzie nie należały do przyjemnych. O wszystko trzeba było pytac. Położne nie miały ciągle czasu. Porodówka na szóstkę z plusem, połoznictwo miernie.

WitajAnielap, ja właśnie zamierzam rodzić na Kamińskiego, termin mam na 14 lutego. Chciałabym właśnie wykupić dodatkową opiekę położnej tylko zastanawiam się, co w sytuacji jak nie będzie wolnego miejsca? Czy pieniążki wtedy przepadną? Czy możesz podać namiary na tą położną, z którą rodziłaś?

reklama
Do góry