reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Wojewódzki w Olsztynie

Dziewczyny niebawem czeka mnie rozwiązanie i mam pytanie co trzeba mieć obowiązkowo w tym że szpitalu. Pamietam że 4 lata temu teoretycznie wszystko trzeba było mieć swoje a teraz czy muszę mieć:
- mydło/żel dla dziecka ?
- podkłady na łóżko ?
- koszulę do porodu ( będę mieć zapewne cc ) ?
No i jakie mają wytyczne tym razem położne do ubioru dziecka bo chyba za każdym razem inaczej ... :happy: Z góry dziękuje za odpowiedzi :-)

reklama
Podłączam się do pytania. Za 3 tygodnie będę już leżeć na patologii ciąży z powodu cukrzycy i brania insuliny:-(
Dziewczyny jak możecie to proszę podpowiedzcie co mamy wziąć:sorry:

Hej dziewczyny! Rodzilam w Wojewodzkim juz rok temu i jezeli chodzi o to co mialam ze soba to praktycznie wszystko. Od nich dostalam tylko podklady na lozko i te duze wkladki a poza tym reszte musialam miec swoja czyli koszule, i wszystko dla malego. A jesli chodzi o ubranie to nie mielizadnych wytycznym co do tego. Co im przygotowalam to ubierali w to dziecko. Pozdrawiam

Ja rodziłam dwa lata temu, i tak (niestety) odpowiedź brzmi tak samo: musisz mieć wszystko. Podkłady wymieniają, a wkładki to chyba tylko raz dają... dla dziecka to tylko to co z próbek w prezencie :-D

Dzieki dziewczyny.
Ja pamietam ze przy starszaku moich polozna powiedziala tylko zeby ubranie po porodzie skladalo sie ze spioszkow a nie pajaca czy innego cuda rozpinanego miedzy nogami.
Tak tez myslalam ze wszystko trzeba miec i na to sie nastawiam. Dobrze ze chociaz podklady daja i wkladki :) aczkolwiek i tak bede miec swoje.
A dla dziecka do mycia tez musze miec mydlo/zel etc.? Bo przy starszaku polozna myla szpitalnym bodajze J&J albo Hippem dokladnie nie pamietam.
Pozdrawiam.

reklama
Do góry