reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

ewelaB1 nie wiem czy majtki poporowe są konieczne ale warto je zakupić. Ja dałam chyba 6 zł za 3 pary. Można je kupić w aptece. Na pewno lepiej się sprawdzą niż bawełniane bo są zrobione z takiej siateczki jest lepszy że tak powiem przewiew i ponoć wtedy szybciej się goi. Bez problemu można je prać:) ja zakpiłam w sumie 6 par i chodziłam w nich dopóki nie przestała mi sie obkrczać macica.
Co do rzeczy dla dziecka do szpitala to ja wziełam na wszelki wypadek pare ubranek, chusteczk, pieluszkii i krem ale w ogóle mi się nie przydały:) wszystko było na miejscu, jedyne co jest potrzebne to ubranaka na wyjście.
Mogę jeszcze dodać żebyście ( tu do dziewczyn które rodzą naturalnie) zakupiły rutinocorbin. Ja po próbie porodu sn byłam cała w fioletowe kropki i miałam okropnie czerwone białka no i za każdym razem czy pielegniarka czy lekarz kazał jak najszybciej zakupic rutinoscorbin żeby szybciej zeszło:) kropki zeszły szybko ale czerwone oczy dopiero po miesiącu:/
no i weźcie na wszelki wypadek podkłady bo dają tylko jedną paczke. Niektórym z tego co słyszałam ta jedna wystarcza ale mi zabrakło i dobrze że miałam w torbie na wszelki wypadek.

reklama
dzięki za informacje, właśnie widziałam na stronie szpitala, że dla dziecka nie trzeba nic jedynie na wypis ze szpitala, ale spakowałam krem na odparzenia, chusteczki nawilżane i kilka pampersów. Skoro mówisz, że są dobre takie majtki poporodowe to kupię, a co do podkładów to mam właśnie spakowane swoje jedną paczkę, a drugą w domu, jak braknie to mąż przywiezie. Mam już prawie wszystko spakowane, jedynie muszę skompletować dokumenty, zrobić ostatnie badanie i gotowe.

milka trzymam kciuki :)
Kurcze ja tez sie planuje spakowac na początku grudnia :) Ja zakupiłam majtki niby te wielorazowe , 2 szt można je prac :)
Co do koszuli to oni chyba na sam zabieg daja taka zieloną, ale to wiem tylko po tym, ze moja mama taka dostałą do operacji ginekologicznej. Myślę, że w razie czego warto sobie wziąć jedna taka zapasową.
Zaczynam sie coraz bardziej stresowac, 4 wizyta :d

ja polecam zabrać jeszcze miękki papier toaletowy i ręczniki papierowe. W szpitalu jest tylko szary papier i jego użycie na obolałe rany jest mocno nieprzyjemne :) po kąpieli wycieranie ręcznikiem też odradzam i tu przydają się papierowe :)

dziewczyny jeśli mogę wam coś jeszcze doradzić to ja miałam takie ładne ciuszki na sesje fotograficzne zabrane ( w lutym robili teraz pewnie też są) byłam bardzo zadowolona bo jak nie mogłam się zdecydować na konkretnego pajacyka to położne zabrały oba i przebrały dziecko w trakcie sesji, zdjęcia wyszły naprawdę fajnie i myślę ze warto je kupić w szpitalu bo to ładna pamiątka jak dziecko ma na nich 1-2 dni

Hej dziewczyny! Ja też po wizycie. Potwierdziła się konieczność cc. Prawdopodobnie będę jeszcze przed świętami na stole operacyjnym. 10-ego mam kolejną wizytę i mamy ustalać termin cc. Oczywiście ma się to odbyć na Kopernika. Także coraz bliżej.... :szok: Zleci niesamowicie!!

Milka zazdroszczę i czekam na relacj"ze stołu "
Z tego co ja czuję Mój jest nadal nogami do dołu :)
DzikaBez a Ty tez na Kopernika rodziłaś ? Sesje miałas jakoś załatwianą ? ja wezmę normlaną cyfrówkę :) A sesję maluszkowi póxniej zrobimy narazie jestem umówiona na ta brzuszkowa chyba ostatnio moment bo zaczynamsie kulkowata robić :D

mikaaa, to może się spotkamy w szpitalu, bo ja na 13-12-12 dostałam skierowanie na patologię ciąży i prawdopodobnie będzie CC. Więc może na Święta będę już w domu :-). Dzisiaj zrobiłam już ostatnie zakupy, majtki poporodowe, aspiratorek do noska itd., ale i tak mam wrażenie, że o czymś zapomniałam i tak cały czas zaglądam do torby i sprawdzam. Rzeczy dla dzidzi na wyjście ze szpitala spakowane, przynajmniej nie będę się stresować, że mąż nie będzie wiedział, co ma zabrać.

reklama
angelofdestroy- tak rodziłam na kopernika w lutym, i było tak że 2 albo 3 razy w tygodniu przychodzi fotograf i mamy które chcą mogą sfotografować maluchy (po kąpieli) mam przy tym nie ma wszystko odbywa się w pokoju noworodków ale zdjęcia wychodzą naprawdę super ja mam 5 rożnych ujęć, wiesz troszkę je obrobią i na niektórych było napisane drobnym druczkiem data i miejsce, nie pamiętam ile kosztowały można było taka ramke z 2 djęciami albo 3 zdjęcia bez ramki cena chyba poniżej 12 zł. a odbitka kazdego kosztowała 2 zł, mozna tez było powiększyć zdjęcie, ja w sumie kupiłam 5 ujęc i każdego po 2 razy odbitka, odrazu dałam rodzicą, chrzestnym babcią i fajna pamiątka ze szpitala (fotograf miał profesjonalny sprzęd więc zdjęcia lepsze niz ze zwykłej cyfrówki), dlatego warto jakieś fajne ciuszki miec zeby np. dziewczynka nie miała niebieskich śpiochów tylko różowe wdzianko

Do góry