reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

ja na szczęście większość ważniejszych rzeczy dla dziecka mam z córki (wózek, fotelik, nosidełko, wanienkę ubranka itd) wszystko w idealnym stanie, kupiłam tylko kombinezon na zimę, czapeczkę kocyk, nową pościel i kołderkę i ladne ubranie na wypis ze szpitala. Z doświadczenia wiem, że nie ma co szaleć z ubrankami dla dziecka zwłaszcza w rozm 56, bo dziecko szybko rośnie, a na dodatek rodzina i znajomi nigdy nie przychodzą z pustymi rękami:-)

reklama
hyhy 19.01 miało byc :D
Aaaa to zmienia postać rzeczy, bo ja termin z @ mam na 01.01.2013 a z USG na 19.12.12, w związku z czym jeśli zapadnie decyzja o cc, to podejrzewam, że się "rozpakuje" w grudniu :p No ale tak czy tak dam znać po poniedziałkowej wizycie ;)

Witam wszystkie ciężarne :biggrin2: jestem na forum nowa, ale od jakiegoś czasu czytam wasze posty na temat porodu na Kopernika :biggrin2:. Mam termin na 22 grudnia i na dniach ma się rozstrzygnąć czy poród Sn czy CC.

O!!! Jak fajnie! :) Ciężarówka z terminem na grudzień ;) Może spotkamy się na Kopernika ;)

Co do zakupów, to ja mam już praktycznie wszystko. Jeszcze muszę do kupić tylko parę rzeczy higienicznych dla siebie na "po" porodzie. Ale zamierzam zrobić to w piątek, więc będę mieć już wszystko ;)

o kurcze a to sie samo z siebie zrobiło ? biedny maluch.
Milena mi powiedział ze jak sie nie obróci to póxniej juz nie ma szans. Ja mam mały brzuch dośc ile masz w pasie jak moge zapytac bo np jak pisałam z laskami na innym forum to one miały ponad 100 a ja mam ledwie 92;/
Mi do kupienia został katarek _ sol fizj, koszule kosmetyki do pielegnacji, hmm i nie wiem co jeszcze :d

Co do obrócenia dziecka to ostatnio położna opowiadała że widziała przypadki kiedy dzieciaczki obracały się kilka dni przed porodem:szok:, aż dziw bierze ze to możliwe.
Jeśli chodzi o rzeczy to ja też chyba większość mam, jeszcze jakieś drobiazgi nożyczki do paznokci czy środki przeciwgorączkowe dla malucha do domowej apteczki, tak na wszelki wypadek.
Zastanawiam się jak to z odsyłaniem do innych szpitali kiedy na Kopernika nie ma miejsc, może teraz po zakończonym remoncie to już nie brakuje miejsca na porodówce???

Ostatnia edycja:
SZPITAL:
szlafrok
koszula - 2 szt
klapki pod prysznic
pantofle
przybory toaletowe ( mydło, pasta, szczoteczka, krem itd.)
ręcznik mały i duży
woda niegazowana
pomadka do ust
maszynka( chyba, że się golimy przed przyjściem do szpitala)
biustonosz do karmienia 2 szt
wkładki laktacyjne
telefon i ładowarka
badania( gr krwi dowód itd.)
majtki poporodowe ( 1 opakowanie)
nakładki na deskę

WYJŚCIE ZE SZPITALA
ciuchy dla mnie
fotelik samochodowy
kombinezon, czapka, rękawiczki
kocyk
pieluszka tetrowa

stanełam dzis na wage i załamka ;/ a tak łądnie mi szło ;/
liste wrzucam , ja w sumei nie zakupiłam tych nnakładem na deskę.

Dziewczyny co rodziły znacie połozną co się nazywa Hania ? Bo mam namiar na nia i zastanawiam sie

reklama
Do góry