reklama
angelofdestroy
Zaangażowana w BB
oby oby dzieki w sumie zaopatrzyłam sie dzis w malutkie ciuszki:d aaa zostało 16 dni ik moj gin z kopernika ma mnie ciac
Te wagi podawane z usg naprawdę trzeba traktować jedynie orientacyjnie. Wg mojego lekarza w 40 tyg. Maja miała 3100g. Jak mnie przyjmowali do szpitala tydzień później, to na usg w ambulatorium wyszło 3880g i się wszyscy przestraszyli, że ja po pierwszym cięciu takie duże dziecko chcę naturalnie rodzić. Jak powtórzyli usg na porodówce to im już wyszło 3500g i to była graniczna waga dla mnie do urodzenia. Ponieważ zawsze +/- 400 g to bali się , że Mała może jednak być większa niż 3500g, do tego doszło jeszcze kilka innych czynników i zrobili cięcie. Koniec końców Maja urodziła się z wagą 3300 - czyli racja była gdzieś po środku
angelofdestroy
Zaangażowana w BB
ja wiem ze jest margines błedu , chciała bym zeby dobił tak do 3 kg
angelofdestroy
Zaangażowana w BB
no to super to cezkamy na sprawozdanie :d dziewc`zyny jak tam sprawa z salami wyglada ilu osobowe 3-4?
angelofdestroy
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy robilyscie powtornie badania na hbs hcv, kiłe ?
Czy do cc kazali wam robic paciorkowca ?
Czy do cc kazali wam robic paciorkowca ?
Ja robiłam te badania powtórnie - lekarz prowadzący zlecił ich powtórzenie w 38 tygodniu. Wtedy robiłam też badanie na GBS (paciorkowca) i okazało się że dobrze, bo mi wyszło dodatnie. Lekarz od razu przepisał mi antybiotyk a dodatkowo podali mi antybiotyk przed samym cięciem. Moim zdaniem jak jeszcze masz czas, to lepiej to badanie zrobić.
reklama
angelofdestroy
Zaangażowana w BB
no wlasnie planowałam w poniedzialek isc bo wiem ze na gbs sie czeka pare dni ;/ kurde myslalam ze juz mnie ominie robienie powtornie wszytskiego byłam na nfz to nie chcial mi dac skierowania jedynie mocz cukier i krew
Podziel się: