reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
17.01 mam się zgłosić. O 7:30 :)
A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Czemu masz planowane cc? Ze względu na termin? Czy może tak jak u mnie... dzidzia się nie obróciła? :)
Ale fajnie, może się spotkamy :)

chodze do pietrusa ale prywatnie:) nie odwrócił sie heheh :D
ja nie wiem na która mam byc ;/ ale bedziemy na pewno na 3 pietrze bo tam jest "sala oczekujacych na cc" a poznij na 2 :) fajnie by sie było spotkac zawsze to jakos razniej :) mozemy sie spotkac w rejestracji jak cos :D
w poniedzialek sie mam zgłosic po skierowanie :) a Tobie wczesnie wyznaczyli termin. Mi powiedzial doktor ze teraz tez sie robi tak ze sie cezka az akcja porodowa sie rozpocznie ale ja nie wytrzymam nie mam sily i nerwow z tym brzuchem, niby nie jest wielki ale meczacy ;/ No i w sumie miałam byc 14 w szpitalu ale ze wzgledu na mała wage ( 38 tydz) 2900 doszlismy do wnisoku zeby mu dac czas do 18 na przytycie:) wiadomo ze jak sie cos zacznie dziac to ma jechac :)

Ja mam na skierowaniu napisane, że mają mnie dać na 1 piętro... Nie orientuję się co jest na którym piętrze. Mój lekarz to docent Huras. Ordynator :p Z tego co wiem on urzęduje na 1 piętrze właśnie... powiedział mi, że 18.01 będę mieć cc jako pierwsza... A że tak wcześnie (będzie to 38t5d ciąży) to dlatego, że powiedział, że nie ma co czekać, bo akcja porodowa u mnie może się rozpocząć dużo po terminie. Młody jest wysoko bardzo...

Bo raczej się brzuchol nie obniży tak łatwo jak przy ułożeniu główkowym. Bo niby co ma wejść do kanału rodnego? Normalnie obniża się, bo główka tam wchodzi... a my mamy główkę na górze :)

A co jest na poszczególnych piętrach? Wiem, że na dole jest ambulatorium, bo byłam tak kiedyś 2 razy na KTG. Przed świętami miałam skoki ciśnienia, więc kazali przyjechać na zapis. Wszystko się unormowało. A skoki ciśnienia były prawdopodobnie spowodowane zmieniającą się pogodą ;)

Torbę mam spakowaną. Mam 3 koszule nocne, cienki szlafrok (słyszałam, że tam b.ciepło jest), 2 ręczniki duże, 1 mały, skarpetki, kosmetyki dla mnie (szampon, żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, pasta i szczoteczka do zębów itp.), 1op. podkładów na łóżko, 1op. podkładów bella mamma, majtki siatkowe, szczotkę i gumkę do włosów. Dzisiaj dokupię 2 butelki wody mineralnej i jakąś przekąskę typu wafle ryżowe, landrynki (jak będę musiała być na czczo to landrynkę zawsze można zjeść :p). No i muszę tam jeszcze wsadzić kubek, sztućce... za radą koleżanki jakieś przyprawy typu sól i pieprz :p
I zastanawiam się czy nie spakować dla synka łapek niedrapek, skarpetek, tetry...
A Ty co masz w torbie?

reklama
z tego co zrozumiałam mojego lekarza to 1 i 3 to chyba patologia a na drugim porodowka i pooperacyjne , ale moge sie mylic.
Ja mam tak : 2 koszule, jedne spodnie alladynki i bokserke( w czwartek bede w tym pomykac) szlafrok mam frote nie mam innego, paputki, klapki pod prysznic, 2 reczniki ( duzy i mały) bella podkłady te do majtek, majtki siatkowe , wkladki laktacyjne, zamiast stanika do karmienia mam stanik sportowy ( w nim spokojnie mozna karmic bo sie ciagnie i daje pod biust) kosemtyki to wiadomo zel, pasta szczoteczka, plyn do hhig , gumka, grzebien) krem do twarzy balsam , podkład i tusz :D ale to takie małe zboczenie:) hmm co tam jesczez skarpetki, 3 bodziaki dla mlodego( wziełam bo mamy psa w domu i chciała bym zeby moj mogł wziac i dac mu do wachania zeby sie oswoił z zaopachem ) becik, reczniki papierowe( dziewczyny tu pisały zeby sobie wziac ) papier toalet , suchary i dwie wody :) no i badania :)

Do góry