reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

no i dalej nie wiem w co obrac malucha pod kombinbezon ? Body zdługim rekawem spiochy welurowe jakas bluza ?To wystarczy czy np body rajtki spiocy bluza ?wiadomo czapak i rekawiczki

reklama
Ja bym wzieła body z długim rękawem, jakas bluze, rajtki, spodenki i skarpetki. Weź więcej ciuszków:) położna wtedy Ci doradzi i cos wybierze bo zwykle to one ubierają dzidziusia do wyjścia:)

angelof- ja jak rodziłam w lutym br. to było przy wypisie ok -20C to dziecko ubrali w body, pajacyka bawełnianego, kaftanik, skarpetki i kombinezon do tego w foteliku był śpiworek, wez więcej ciuszków to same wybiorą. Dziewczyny mam prosbe, jak bedziecie teraz rodzić to zorientujcie się na jakiej fazie jest remont sal poporodowych i kiedy zamierzają skończyć?

Bardzo dziekuje w takim razie spakuje wszytsko i tak jak mowicie one doradza co by mały nie zmarzł:)
Kombinezon i spiwór mam jak cos :)
chyba sie nie beda krzywic jak ciuszki beda troszkę wieksze? kurde w sumie najmniejszych nie kupowałam i jakos tak mam raptem pare sztuk tylko no a w sumie mlody tez nie wiadomo jaki bedzie :)

hmm pajacy mam mało ale mam duzo roznych spiochów welurkowych wiec wezme je i jakas bluze ciepła do tego aa zostało rowne 4 tyg zaczynam sie denerwowac:)

Witam, czy któraś z Was robiła w szpitalu na Kopernika USG II trymestru? Ja dostałam od mojego lekarza skierowanie na to badanie ale nie wiem czy muszę wcześniej "zarezerwować" sobie termin? czy Mogę po prostu przyjść w danym dniu (czyli w 20 tc) na badanie i tylko zająć kolejkę przed gabinetem?

Ostatnia edycja:
Kolorowa20 trzeba pojechać na klinikę, na parterze masz poradnię patologii ciąży tam czekasz w poczekalni, ktoś wychodzi zbiera skierowania, potem wywołują nazwiskami wg własnego widzimisię i ustalają termin usg. Ja jak sie umawiałam na to badania to byłam juz pomna doświadczeń z poprzedniego razu i przyjechałam dopiero około 10.00 (niektórzy czekają tam od rana, np. od 7.00 jak nie wiedzą), o 11.00 wyszła lekarka i zebrała skierowania i potem czekanie, ja weszłam jako przedostatnia(!) około 14.00. Naprawdę trzeba sie uzbroić w cierpliwość, picie i jedzenie. Masakra. Chyba, że się coś zmieniło, ale nie sądzę. Acha i ja na tym badaniu byłam w 18t3d.

Oczywiscie ta masakra dotyczy samego uwówienia się na badanie, termi samego usg dostajesz na inny dzień i wtedy już nie czekałam, była przede mną jedna dziewczyna.

angelof- ja jak rodziłam w lutym br. to było przy wypisie ok -20C to dziecko ubrali w body, pajacyka bawełnianego, kaftanik, skarpetki i kombinezon do tego w foteliku był śpiworek, wez więcej ciuszków to same wybiorą. Dziewczyny mam prosbe, jak bedziecie teraz rodzić to zorientujcie się na jakiej fazie jest remont sal poporodowych i kiedy zamierzają skończyć?
koniec remontu poporodowej ponoć przewidziany na marzec

reklama
Oczywiscie ta masakra dotyczy samego uwówienia się na badanie, termi samego usg dostajesz na inny dzień i wtedy już nie czekałam, była przede mną jedna dziewczyna.

Pamiętasz może jak długo czekałaś na termin? Pytam dlatego, że za chwile są święta i nie wiem czy mam biec tam jak najszybciej po termin czy mogę spokojnie udać się po świętach.

Do góry