reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

z tymi opiniami jest tak że ile kobiet tyle opinii,ostatnio znajoma rodziła w szpitalu który ma dobrą opinię, miała wszytko opłacone, położna, lekarz i coś ze znieczuleniem poszło nie tak i dziewczyna dochodziła do siebie przez miesiąc, i powiedziała że nigdy więcej,na poród ma wpływ wiele czynników, trzeba też mieć trochę szczęścia żeby trafić na dyżur z miłym personelem

Tak mówię dziś będąc miesiąc przed porodem, zobaczymy co będzie po, na pewno się z Wami podzielę swoją opinią

reklama
Ja mam pytanie trochę z innej beczki:-) Czy na kopernika mają jakieś zastrzeżenia co do noszenia majtek poporodowych? bo spotkałam się z różnymi opiniami, a jakoś nie wyobrażam sobie poruszania się bez nich z samym podkładem między nogami....

Ja z Angel leżałam razem na pooperacyjnej :) Najpierw jako pierwsza 18.01 ja miałam cc, zaraz po mnie Angel. A potem razem dochodziłyśmy do siebie, obok siebie hehe :p Także jej Krzyś jest młodszy od Alka o jakąś godzinę :p

A majtki polecam te siatkowe firmy Hartman. I podkłady poporodowe wg mnie lepsze są firmy Matopat. Absorgyn się nazywają. Nawet na Kopernika je dają pacjentką. Dla mnie 10000 razy lepsze od Bella Mamma (te Bella tak się "kluszczą" :p)

Ja po cc czułam się świetnie. Po pierwszej dobie już było ok. Najgorzej faktycznie było na pooperacyjnej, kiedy to znieczulenie puszczało, wszystko bolało, a oni kazali ruszać nogami, zginać w kolanach i się na boki przekręcać. Ale trzeba zacisnąć zęby i robić wszystko co każą. Po 12h od cięcia już chodziłam. Na noc jeszcze zastrzyk z Ketonalem dostałam na lepsze spanie, rano ostatnia kroplówka z paracetamolem. I finito. Nie prosiłam o żadne środki przeciwbólowe już.
I moim zdaniem na prawdę to wszystko zależy od nastawienia. Cesarka nie jest zła :)

No bo my z Columbina to sie juz na Izbie Przyjec spotkałysmy :DMnie jeszcze po cc bolały barki i głowa ale to podobno od tego ze sie pod katem lezy, no i od tego ze ja sie na pooperacyjnej podniosłam prawie do siedzenie :D Ogolnie te srodki jakos pobudzajaco na mnie działały :d Zastrzyk w tyłek najlepsze znieczulenie jakie tam dostałam :D

Ja miałam majtki siatkowe i flizelinowe i za te drugie dostałam opieprz ze nie przepuszczaja powietrza , po sn tez dziewczyny mialy siatkowe .
Co do pieluch to nawet nie wiem jaki tam był rozmiar. ja miałam bella mama takie sobie , w domu przeszłam na zwykle cienkie podpaski i było oki:)

Przepraszam, ale mam pytanie z innej beczki- jeżeli idę pierwszy raz ze skierowaniem do poradni patologii ciąży to tylko wyznaczają termin czy od razu mam jekieś badanie?

reklama
Idę z cukrzycą ciążową, a pytam dlatego, że w ten sam dzień mam wizytę u ginekologa, a dzień wcześniej konsultację i nie chce przedobrzyć z tymi badaniami.

Do góry