reklama
Madziuja
Ludki Cudki :o)
Mnieteż czeka poród na Warynskiego i jak Was czytam to mi izmno się robi. Jestem pacentka ordynatora juz 3 lata. W zasadzie dzieki niemu mój maluszek jest teraz z nami wiele mi pomógł.
Kurczaki no...
Leżałam wiele razy na ginekologii tam jest super naprawdę... i pielegniarki i lekarze w prządku. Zawsze mogłam liczyć na pomoc na informację, miłe słowo.
Co do porodówki to troszkę mnie zmartwiłyście :-(
Kurczaki no...
Leżałam wiele razy na ginekologii tam jest super naprawdę... i pielegniarki i lekarze w prządku. Zawsze mogłam liczyć na pomoc na informację, miłe słowo.
Co do porodówki to troszkę mnie zmartwiłyście :-(
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Moja opinia jest calkiem inna, moze cos sie zmienilo od tamtego roku np boksy sa zamykane wtedy byly same zaslonki, na porodowke nie narzekalam jednak dopiero na opieke po porodzie. I nie jestem zadna paniusia co wymaga opieki non stop a takze,zeby sprzedawac dziecko w obce rece ale jak pisalam po porodzie na druga dobe zasnelam tak mocno,ze nie slyszlalam jak Martusia sie dlawila wodami i obudzila mnie dziewczyna z sasiedniego lozka(dobrze,ze nie bylam sama) wiec moze w niektorych wypadkach jest wskazane,zeby wlasnie sprzedac jak to ujelas dziecko w obce rece..
Co do anaestezjologa to przynajmniej wtedy nie bylo go na dyzuzrez w sobote w nocy, byl od poniedzialku.
Co do anaestezjologa to przynajmniej wtedy nie bylo go na dyzuzrez w sobote w nocy, byl od poniedzialku.
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Chyba mialam pecha bo akurat bylam w szpitalu przez weekend a wiadomo wtedy wszystko pracuje w zwolnionym tempie. Na noc dostalam Martusie wiec nie marudzilam ale nie byl to dobry pomysl bo cala noc poprzednia nie spalam. No i wiadomo wszedzie sa ludzie i ludziska i byc moze trafilam na jakies jedze, jedna np byla zla,ze sie ja wzywa z taka pierdola jak przystawianie dziecka do piersi a z dzwonka powinno sie korzystac w sprawach powaznych
aneczka_fil
początkująca
cześć jestem tu nowa jak widać:-)! czytam wasze opinie o szpitalu w mikołowie i teraz to się zaczynam bać!byłam pozytywnie nastawiiona do tego szpitala choc nie wiem jak tam jest:-(!!spodziewam sie dziecka na 22kwietnia,ale lekarz powiedział, że urodze wcześniej!!poradzcie mi gdzie mam rodzić!to jest moje pierwsze dziecko i szie boje ze nie dam sobie rady:-(!aha i napiszcie mi co potrzeba do szptala w mikołowie zabrać dla siebie i dla dziecka!prosze
Według mnie to zależy jak się trafi, ja pierwszy poród (cc) miałam w Zabrzu, na patologi tak się nasłuchałam jak to jest źle, że piguły takie siakie i owakie- miałam dość, a w rzeczywistości było ok. Opieka bardzo dobra co chwila przychodzili pytać czy czegoś nie trzeba, czy nie boli itp. Karmić mnie nauczyła położna, pokarmu nie miałam-pomogli w laktacji, naprawdę było bardzo dobrze. Teraz mam zamiar rodzić w Mikołowie, jutro idę na pierwszą wizytę u ordynatorka i znów mam pietra. Zmieniam lekarza, bo jestem niezadowolona, a boję się że mogę być bardziej ohhh
reklama
Ja rodziłam niecały rok temu i tak:
- bierzesz ze sobą torbę dla ciebie, Pampersy, podkłady poporodowe, kosmetyki dla małego, ubranka na wyjście. W szpitalu dają swoje ubranka dla dziecka i naprawdę nie ubieraj nic swojego bo oni to wysyłają do pralni i nie odzyskasz! Nie bierz żadnych becików, pieluch tetrowych, tylko rzeczy na wyjście. Acha, w razie problemów z laktacją to mleczko NAN w jednorazowych buteleczkach + smoczek jednorazowy trzeba samemu kupić w aptece np. tej w Auchan (nie w każdej mają). I weź sobie jedzenie bo można tam z głodu paść... i wodę mineralną.
- zzo musisz uzgodnić z anestezjologiem bo tak z marszu to nie zawsze jest. Napewno jest płatne ale nie wiem ile. Za darmo dostaniesz czopki i Dolargan.
- poród rodzinny płatny 100zł
Mam nadzieję że ci pomogłam. Jakby coś jeszcze to pytaj
- bierzesz ze sobą torbę dla ciebie, Pampersy, podkłady poporodowe, kosmetyki dla małego, ubranka na wyjście. W szpitalu dają swoje ubranka dla dziecka i naprawdę nie ubieraj nic swojego bo oni to wysyłają do pralni i nie odzyskasz! Nie bierz żadnych becików, pieluch tetrowych, tylko rzeczy na wyjście. Acha, w razie problemów z laktacją to mleczko NAN w jednorazowych buteleczkach + smoczek jednorazowy trzeba samemu kupić w aptece np. tej w Auchan (nie w każdej mają). I weź sobie jedzenie bo można tam z głodu paść... i wodę mineralną.
- zzo musisz uzgodnić z anestezjologiem bo tak z marszu to nie zawsze jest. Napewno jest płatne ale nie wiem ile. Za darmo dostaniesz czopki i Dolargan.
- poród rodzinny płatny 100zł
Mam nadzieję że ci pomogłam. Jakby coś jeszcze to pytaj