reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital na Waryńskiego w Mikołowie

Mi położna powiedziała że koszulę lepiej mieć swoją bo lepiej się wtedy człowiek czuje i wiadomo jakie są te szpitalne. Ja rodziłam w swojej, miałam taką już schodzoną żeby nie było żal wyrzucić a i tak rodziłam w nowej bo zapomniałam przebrać :-p ale wogóle się nie ubrudziła. Ja byłam po terminie (miałam źle termin obliczony, w szpitalu liczyli ten termin z I usg a moja ginka brała pod uwagę termin wcześniejszy - wg. mojej ginki byłam po terminie 8 dni i dlatego dostałam skierowanie, a wg szpitala dopiero 4 dni ale i tak mnie przyjęli) i miałam skierowanie do szpitala i poród mi wywoływali.

reklama
mila a powiedz mi jeszcze, jak jest z odwiedzinami po porodzie? chodzi mi o to, czy odwiedzający wchodzą do sali, czy wychodzi się na korytarz?

Odwiedzający mogą wchodzić normalnie do sali, chociaż na korytarzu też jest specjalne miejsce do odwiedzin (kanapa, stół, acha i jest też na korytarzu właśnie w tym miejscu lodówka). Oczywiście odwiedziny gości w rozsądnych ilościach, mi zwrócili uwagę bo było za dużo (5 osób, ale to tak przypadkowo akurat w jednym czasie przyjechali).

Zapytałam ostatnio mojego lekarza, który pracuje w szpitalu o to znieczulenie na zyczenie... i okazuje sie że nie jest tak różowo. Jest jeden lekarz który je robi, wiec najpierw trzeba miec szczęscie żeby trafić kiedy bedzie w pracy. Pozatym nie jest darmowe.
Ja chodze do SR w feminie w katowicach bo jest darmowa a za przyszpitalna czytałam że trzeba placic.

ZZO jest bezpłatne - przynajmniej taką info uzyskałam na przyszpitalnej SR, jednakże jak pisze poprzedniczka może być problem z lekarzem, który to znieczulenie jest w stanie zaaplikować :-) Indywidualne umawianie się z tymże lekarzem to już pewnie indywidualny koszt :baffled:

Hej Dziewczyny:)
Czy są może świeże informacje ze szpitala? Ja mam termin na październik. Któraś planuje rodzić w Mikołowie.
Od kiedy szkoła rodzenia?

Do góry