reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

W Madurowiczu na pooperacyjnej trzeba przeleżeć noc- jeśli cc było rano to niestety dopiero następnego dnia rano nas przeniosą. Jeśli wieczorem to też rano przenoszą. I tu nie ma tak, że sobie można życzyć żeby dziecko zostało albo było zabrane na noc- dziecko po przeniesieniu matki na położnictwo trafia pod jej opiekę i tylko w szczególnych wypadkach jest zabierane.

reklama
Q w matce polce jak bylam, dziewczyna ktora ze mna lezala po cc. Miala cc kolo 13, zostala do nas przywieziona tego samego dnia z dzieckiem. Pozniej jak zwolinily sie miejsca na sali po porodzie, to tam lezala do wieczora z mloda, pozniej zostalo dziecko zabrane na noc. A rano jak juz mogla wstac miala dziecko caly czas przy sobie. Co szpital to zwyczaj

Mam pytanie do mam które rodziły ostatnio w madurowiczu . Jak standard sal poporodowych i podejście położnych do rodzącej ?
a i co daje szpital dla matki i dziecka tzn jakies podklady itp ?
pliss o info :)

Czy któraś z Was dziewczyny ma jakieś świeże info ze szpitala na ul. Sterlinga?
Droga Aluniawdz zdecydowanie odradzam ten szpital... Powiem zaraz dlaczego...
Trafiasz tam np. Z bolami przedpowiadajacymi trawiasz na wstepne badania gdzie lekarz brzebija ci wody plodowe przy badaniu mowiac przy tym ze ci pomoze to szybko urodzisz i juz meczyc sie nie bedziesz... Nastepnie zostajesz przyjeta na oddzial i lezysz tam dobe w tym czasie jestes obserwowana czy akcja porodowa u cb nie postepuje. Jesli nic sie nie dzieje zostajesz odeslana do domu a najzabawniejsze jest to ze daja ci wypis a na wypisie pisze ze wypisalas sie na wlasna odpowiedzialnosc ze szpitala bez zgody lekarza wbrew zaleceniom choc niczego nie podpisywalas i nawet nie zostalas o tym fakcie poinformowana a i sama sie tez nie wypisywalas na wlasna prosbe.
Mnie w ten sposob potraktowano 2 razy. W dodatku szpital obskurny i nie przyjemni lekarze !!!

Hej dzięki za odp, chociaż już po fakcie.
Ja również zdecydowałam się na ICZMP i bardzo serdecznie polecam. W szczególności porodówkę na 3 piętrze.
W necie wyczytałam bardzo wiele negatywnych opinii, ale większość z nich jest przestarzała, sprzed dobrych kilku lat.

Aluniawdz [emoji23] nie spojrzalam kiedy pytalas o szterlinga tzn o date...
Porodówki na 3 pietrze nie ma juz ... Jest tylko na 1 pietrze w ICZMP wiem bo moja znajoma 2 miesiace temu rodzila i tez zachwalała byla bardzo zadowolona z opieki położnej ktora akurat miala dyżur i ogólnie ze szpitala no i bardzo mi dziekowala ze polecilam jej ten szpital. W lipcu 27 bede rodzic. Nie wazne ze mieszkam na drugim koncu miasta Łodzi innego szpitala napewno nie wybiore[emoji6]

reklama
Na 3 pieterku jest owszem ale nie porodówka tylko patologia ciazy [emoji6]ale mniejsza o wiekszosc. Ehm ja juz sie doczekac nie moge czas ciazy wlecze mi sie niemiłosiernie. Siusiu biegam co 5 min co jest dla mnie uporczywe. I narzekam na ból stóp gdzie ja uwielbiam spacerowac nawet calymi dniami a teraz moge co najwyzej do 2 godz max co jest dla mnie katorgą. Do lipca tak daleko jeszcze ... Córcię juz czuje jak daje silniejsze kopniaki i tymbardziej chcialabym trzymac ja w ramionach, to tez taka dluga tesknota za dzieckiem.

Do góry