reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szkoła rodzenia

Ja zaczynam od przyszłego albo jeszcze następnego tygodnia w Lesznie, szkoła jest prywatnie więc trzeba płacić, chyba ok. 30zł za 2 godziny zajęć. Zajęcia są raz w tygodniu.

Na razie wiem tylko tyle, że można chodzić od 26 tygodnia ciąży, że jest 1 godzina teorii i 1 godzina ćwiczeń, i że trzeba mieć luźny dres i skarpetki ;-)

Mam nadzieję że mi lekarz nie zabroni chodzić :-( bo bardzo bym chciała.

Mam dwie koleżanki które nie chodziły do szkoły rodzenia i potem w szpitalu w ogóle nie wiedziały co robić, więc raczej warto chodzić :tak: .

reklama
MY tez sie wybiramy do szkółki ale nawet jeszcze nie bylismy sie zapisac, nam lekarz mowil ze po 26 tyg mozna sie juz zapisac u nas niestety tez płatna ponoc 35 zł za miesiac dwa razy w tyg zajecia po 2 godz;-)

właśnie zajęcia zalecają po 28tc, a my zaczynamy dopiero pod koniec 33 tygodnia i kończymy w 37, więc tak na styk. Ale jak się zapisywałam na początku lutego, to na wcześniejszych kursach nie było już miejsc :eek:
mam nadzieję, że jakoś to będzie, a syn się nie będzie spieszył i pozwoli nam uczestniczyć w zajęciach aż do końca :-D

właśnie zajęcia zalecają po 28tc, a my zaczynamy dopiero pod koniec 33 tygodnia i kończymy w 37, więc tak na styk. Ale jak się zapisywałam na początku lutego, to na wcześniejszych kursach nie było już miejsc :eek:
mam nadzieję, że jakoś to będzie, a syn się nie będzie spieszył i pozwoli nam uczestniczyć w zajęciach aż do końca :-D
zawsze możecie skończyć na ćwiczeniach praktycznych z fachową opieką w czasie zajęć;-) , czego oczywiście nie życzę bo lepiej na spokojnie w terminie

hahaha, to by dopiero grupa miała szkołę rodzenia z prawdziwego zdarzenia :-D:laugh2::-D:laugh2:

Ciekawe czy wykładowca w praktyce też by się popisał tak jak na teorii :-)

U mnie zajęcia kosztują 175zł (a jeszcze niecałe dwa lata temu kosztowały 100zł :-( ) i jest to 9 spotkań dwa razy w tygodniu po dwie godziny.

Ja w poniedziałek idę na pierwsze zajęcia w zasadzie organizacyjne, więc dopiero wtedy coś więcej będzie wiedziała, jak często, ile trzeba płacić. I wtedy zadecydujemy czy będę chodzić:-)

nam tez powiedzieli,ze szkola oplaca sie od 28 tygodnia,wiec mam jeszcze miesiac.U nas kosztuje to 110 euro z czego potem mi polowe oddadza.Ide tez na kurs karmienia,bo o tym wogole nie mam pojecia.

reklama
A ja chyba jednak nie idę do żadnej szkoły:-)
Stwierdziłam, że jakoś będę musiała dać sobie radę sama. Porodu się nie boję, bo już wiem jak to wygląda. A co do opieki nad dzieckiem w końcu każda kobieta to kiedyś robi i jakoś daje sobie radę:-) Więc jestem optymistycznie nastawiona że też jakoś to będzie;-)

Do góry