reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dobre rady...porodowe :)

A ja nigdy jeszcze nie kupowałam tego tantum rosa i szczerze powiem, nie wiedziałam, że można po porodzie to stosować. Rozumiem, że jak się idzie pod prysznic ( czy po prysznicu ) to można wtedy tym sobie psikać w okolicy pochwy ? Czy to się spłukuje? Sorry za głupie pytania, ale poważnie nie używałam tego nigdy :zawstydzona/y:

reklama
anisad lepiej tego nie spłukiwać- dłużej działa :)
jak masz jakieś infekcje, to możesz np. rozrobić to w misce z wodą i myć się w okolicach intymnych tym roztworem, zamiast brać prysznic- po rozrobieniu to normalnie wygląda jak woda, a ma właściwości antybakteryjne i antyseptyczne ;)

A ja nigdy jeszcze nie kupowałam tego tantum rosa i szczerze powiem, nie wiedziałam, że można po porodzie to stosować. Rozumiem, że jak się idzie pod prysznic ( czy po prysznicu ) to można wtedy tym sobie psikać w okolicy pochwy ? Czy to się spłukuje? Sorry za głupie pytania, ale poważnie nie używałam tego nigdy :zawstydzona/y:

nie przejmuj sie ja tez bylam zdziwiona jak mi kuzynka o tym powiedziala.
najlepiej kupic spryskiwacz do kwiatow:) i rozrobic w tym tantum rosa. ja po porodzie po kazdym siku szlam pod prysznic i po umyciu sie tam sie psikalam obficie. duzo pilam wody, czesto sikalam wiec psikalam sie non stop baaardzo obficie i potem w domu tak samo.
bardzo pomaga i dziala rowniez znieczulajaco.

Dzięki Wam. W takim razie spróbuję użyć tego cudownego środka :)
Gdzie ja spakuje spryskiwacz do kwiatów, hehe ;) Przecież do tych wszystkich rzeczy będę musiała użyć walizki !
Do poprzedniego porodu jakoś kurcze zmieściłam się w małej torbie...

Dzięki Wam. W takim razie spróbuję użyć tego cudownego środka :)
Gdzie ja spakuje spryskiwacz do kwiatów, hehe ;) Przecież do tych wszystkich rzeczy będę musiała użyć walizki !
Do poprzedniego porodu jakoś kurcze zmieściłam się w małej torbie...

moze zmiescilas sie w malej torbie a mąż reklamówkami dowoził co trzeba:) z iloma torbami wychodziłaś?:)

p.s. ja ze spryskiwaczem nie jechałam do szpitala. po porodzie M wrócił do domu i rozpuścił to i przywiózł mi rano. raz rodziłam w nocy a raz wieczorem więc do rana wytrzymałam

a czy to mozna stosowac teraz w ciazy? Bo piszecie ze to dziala odkazajaco i kojco, ja mam problem wlasnie tego typu teraz przez cala ciaze moja pipka zachowuje sie i wyglada jak swiezo po porodzie i czesto boli i szczypie. Myslicie ze moge sobie psikac raz czy 2?
A czy to co zostanie w butelce mozna uzyc potem czy za kazdym razem swierze musi byc? czy psikac tak dlugo az sie skonczy czy 1-2psikniecia wystarcza?

a czy to mozna stosowac teraz w ciazy? Bo piszecie ze to dziala odkazajaco i kojco, ja mam problem wlasnie tego typu teraz przez cala ciaze moja pipka zachowuje sie i wyglada jak swiezo po porodzie i czesto boli i szczypie. Myslicie ze moge sobie psikac raz czy 2?
A czy to co zostanie w butelce mozna uzyc potem czy za kazdym razem swierze musi byc? czy psikac tak dlugo az sie skonczy czy 1-2psikniecia wystarcza?

asiunia nie wiem czy mozna w ciąży i chyba lepiej byłoby sie zapytac.
normalnie to do tego mozna dokupic irygator, w nim rozrabia sie ten proszek i wlewa 'do srodka' no w ciazy tak na pewno nie.
mozna tez rozrobic w misce jedna saszetke i po prostu sie tym plukac/podmywac.

po porodzie to ja sie psikalam obficie (5 psikniec) co godzinke gdzies - jak szlam siusiu.
mysle ze 24h to moze spokojnie byc rozrobione, moze 2 dni, ale dluzej to chyba juz nie.

edit:
cytat
z tego co wiem, nie ma żadnych przeciwskazań co do stosowania Tantum Rosa w ciąży. Ja stosowałam nie raz, bo pomimo brania leków ciągle imają sie mnie jakieś stany zapalne, a Tantum Rosa niwelował wszelki dyskomfort fizyczny.

podobno nie przenika - wyczytalam w necie, ale sa rozne opinie... a macie to w uk? spytaj w aptece babki to Ci doradzi...

Ostatnia edycja:
asiunia możesz stosować w ciąży- bez obaw. Ale lepiej rozrabiaj za każdym razem świeże.

no ja też jestem za tym żeby świeże.
teraz się tym podmywaj, rozrób i np 2x dziennie, bo tyle może stać rozrobione.
a po porodzie to ja też codziennie rano świeże przygotowywałam do tego spryskiwacza.

reklama
Do góry