reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła Rodzenia

Efunia,
Każda normalna matka reaguje na płacz dziecka! I to jest normalne.
Dziecku czasami wystarczy Twoja obecność, to, że pogłaszczesz, zobaczysz jak będzie reagowało na Twój głos, już to je bedzie uspokajało. Nie zawsze niezbędne jest noszenie, jest to po prostu matczyny odruch. Moim zdaniem zdrowy.
A swoją drogą to doskonale pamiętm, jak się Ola urodziła, to oboje z Mężem nie mogliśmy się powstrzymać od noszenia , ścisakania, całowania. Wisieliśmy nad łóżeczkiem, bez przerwy. Nie uważam, że było to coś nienormalnego, wręcz przeciwnie, ja byłam zachwycona i na pewno z tego nie zrezygnuję.
Dziecko chce do Ciebie tylko przez kilka lat. Zacznie Ci się wykręcać i i uciekać od tulenia już około 1,5 roku, potem na chwile wróci i KONIEC!
pOTEM BĘDZIE NAM BRAKOWAŁAO TEGO KWILENIA ZA NAMI.

reklama
Precz! Ja tez tak uważam, ale teraz jest tak duzo "madrych" porad, ze łatwo sie pogubić. Ja bede mamulinką-przytulinką. Uwielbiam to!

Efunia,
Pani od prognozy pogody w TVP, powiedziała wczoraj, że:
po pierwsze: odlatują już bociany i jaskółki, a żurawie to zaczną w przyszłym tygodniu;
po drugie: wrzos już kwitnie w lesie, ale od góry, a nie oddołu (albo odwrotnie), a to oznacza krótką, pogodną jesień;
po trzecie:w październiku przygruntowe przymrozki;
po czwarte: zimno ma być już od jutra i będzie padać.

SAME DOBRE WIEśCI KOCHANA! CIESZ SIĘ "ZIMNYM CHŁODEM", nie zimnym wychowem!!" ;D ;D ;D

cudownie!
tylko deszczu mogłoby nie być...
ale, ale, ale... jak bedzie deszcz będą i grzyby!
w sobotę byłam na grzybach. znalazłam maślaki i kilka prawdziwków, ale za sucho nieco jest teraz więc mało tych grzybasów.

reklama
Do góry